torstai 12. maaliskuuta 2015

varustepostaus osa 1 ja vähän muutakin!


Päätinkin tulla jo näin pian postailemaan kun sain tänään vihdoin kuvailtua varustepostauksen ensimmäisen osan tavarat. Palaillaan kuitenkin sitä ennen vielä hetkeksi muutama päivä taaksepäin.

Tiistaina kouluiltiin Fasun kanssa niin kuin olin jo aiemmin suunnitellutkin ja aloiteltiin tuttuun tapaan käyntityöskentelystä, jonka jälkeen venyteltiin pitkään eteen-alas alkuravit ja otettiin vähän laukkaakin pidemmällä ohjalla. Fasu tuntui alusta alkaen miellyttävälle ratsastaa, se liikkui hyvin omalla moottorillaan eteen ja oli kevyt edestä. Tehtiin taas ihan meidän perusjuttuja; avo- ja sulkutaivutuksia, sekä väistöjä käynnissä että ravissa. Laukassa täytyi taas muistaa aktivoida sisätakajalkaa ja saada takajalat hyvin rungon alle, että laukka pyöri hyvin. Tehtiin muutamia laukka-ravi-laukka -siirtymisiä, sekä askellajin sisällä temponmuutoksia. Laukkatyöskentelyn jälkeen käveltiin hetki, jonka jälkeen työskenneltiin vielä hetki ravissa ja venyteltiin sitten loppuravit. Poni oli kokonaisuudessaan oikein kiva!


Muutama kuvituskuva viime viikon kouluiluilta.


Keskiviikkona maastoiltiin Saaran ja Samin kanssa ja käytiin tutkimassa vähän uusia paikkoja, kun tietkin alkavat olla jo pikkuhiljaa kunnossa! Hiekkatiet ainakin olivat pääosin ihan sulia, metsätiet tietenkin vähän huonomassa kunnossa. Ollaan muutaman kerran käyty samassa suunnassa maastoilemassa ja huomasin kerran karttaa tutkiessani, että sieltä pääsisi kiertämään oikein kivan lenkin jos jatkaisi vain kokoajan suoraan. Aikaisemmin ollaan siis käännytty jossain vaiheessa ympäri. Tulikin ihan mukava lenkki sitten heitettyä, reilu puolitoista tuntia vierähti nopeasti ja n. 11.5km tuli reissun pituudeksi. Pääosin mentiin siis hiekkateitä tai metsäteitä pitkin, hetken päästiin myös kahlailemaankin kun yksi tienpätkä ei ollut näköjään talvisin käytössä. Otettiin välillä pätkiä ravia ja laukkaa, molemmat ponit olivat ihan tohkeissaan! Olipas kiva taas päästä maastoilemaan kunnolla - Fasukin vaan korvat tötteröllä innoissaan painoi menemään.


Löydettiin ponikavereitakin matkan varrelta!

Tänään pääsinkin Emmin kyydillä aamulla tallille kun hän meni tekemään aamutallia. Oltiin vähän ennen kasia tallilla ja heti ensimmäiseksi hevoset saivatkin ruoat eteensä ja syötyään pääsivät ulkoilemaan. Jätettiin tosin Mokkis ja Fasu sisälle kun lähdettiin heti aamutallin jälkeen ratsastamaan. Olikin ihan outoa olla ponin selässä jo ennen yhdeksää! Käytiin Fasun kanssa kävelemässä alkukäynnit maastossa, oltaisiin varmaan maastoiltu enemmänkin, mutta tiet olivat vielä jäässä. Siirryttiinkin sitten maneesiin Emmin ja Mokkiksen seuraksi kouluilemaan, mentiin aika samalla kaavalla kuin toissapäivänäkin. Harvemmin yksin kouluillessani kehittelen mitään kovin kummoisia tehtäviä, joskus saatetaan keskittyä enemmän siirtymisiin ja joskus taas enemmän väistöihin, riippuen ihan päivästä. Tosin jos olen yksin maneesissa saatetaan tehdä laukka- ja/tai ravityöskentelyä esimerkiksi kahdeksikolla tai kolmikaarisia, kun koko maneesi on käytössä. Fasu oli tänään kokonaisuudessaan oikein mukava, jaksoi keskittyäkin tosi hyvin työskentelyyn.

Saku syömässä aamuheiniään, kello oli tällöin 8.15.


Tänään oli kyllä hirveän ihana ilma! Tulee heti paljon parempi fiiliskin, kun ei aina ole niin synkkää ja harmaata.

Käytiin Emmin kanssa sänkkärillä ottamassa muutamat kuvat ponista, on kyllä hanki kadonnut.. Reilu kk sitten oli Fasua yli polven!


Innostuin samalla myös kuvailemaan varustepostauksen ensimmäisen osan kun kellokin oli vasta vähän yli kymmenen Fasun jäädessä tarhailemaan. Ja kerta ilmakin suosi!

Albion SLK koulusatula, 16.5"/XW, sekä Hööksiltä tilatut CH'n suitset kolmipaloilla. Satulassa BR'n kouluhuopa.

Cliff Barnsby Esprit estesatula, 16"/XW, Sprengerin jalustimet, sekä Mattesin palaromaani. Satulassa HV Polon estehuopa.


Estesuitset kolmipala pessoa-kuolaimella, sekä rintaremmimartingaali 5-piste kiinnityksellä. Estesuitsitukseen kuuluu myös erillinen lampaankarvapehmuste nenän päälle, sekä ketju pitämään kuolaimen tasaisempana. Meiltä löytyy myös muutamat varasuitset, sekä toinen tuollainen samanlainen rintaremmimartsari, mutten jaksanut niitä kuvailla.

Prestigen 130cm vatsapanssarivyö, sekä CH'n 130cm muotoiltu nahkavyö.

Huopia olenkin jonkin verran myynyt, vähän yllätyn että meillä on jäljellä vain 10 käyttöhuopaa! Edellisen koulupenkin myytyäni myin myös kasan kouluhuopia, joita meillä onkin enää kolme jäljellä kun yhden ostin pari kk sitten. Yksi Equilinen tummansininen estehuopakin löytyisi, mutta ensisijaisesti ajattelin myydä sen kun todella harvoin olen sitä käyttänyt. Uusia huopia pitääkin varmaan shoppailla hevosmessuilta ja esimerkiksi uudet koulusuitsetkaan eivät olisi yhtään pahitteeksi! Sini-puna-valkoinen on ollut suosiossani jo pitkään, sekä isot brodeeraukset huovissa. Nytkin olen vähän ihastunut tähän huopaan.. ;D







Tämä tuli joskus vuosia sitten ostettua, ihan kätevä esim. pidemmillä maastoreissuilla!


Harjapakista löytyi tälläistä tavaraa!

Semmoista tällä kertaa, mitäs piditte postauksesta? :)

6 kommenttia:

  1. Kiva postaus! :) Ja vähänkö kätevä tuo satulahuopa jossa on tasku! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että pidit! =) Jep, se on kyllä ihan kätevä!

      Poista
  2. Olipas kiva ja mielenkiintoinen postaus!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että postaus oli mieluisa! :') Ja paljon kiitoksia!

      Poista
  3. Ihania keväisiä kuvia, on niin parhaat säät nytkin maastoilla kun aurinko paistaa:) Tosi kiva postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, toivotaan vaan ettei takatalvi enää yllätä! Kiva, että pidit ja suurkiitokset kommentistasi! :)

      Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)