tiistai 17. maaliskuuta 2015

The only way to do great work is to love what you do

Perjantaina Fasua oli käynyt kokeilemassa Iinan kaveri Lea ja hän olikin päässyt suoraan poitsun kanssa Iinan koulutunnille! Itse olin tosiaan iltavuorossa, jonka takia en päässyt tallille ollenkaan, mutta Iina oli autellut Fasun tavaroiden yms. kanssa. Tunti oli kaikinpuolin mennyt oikein hyvin, olivat tehneet ihan perusjuttuja kuten kaarevia uria, avoja ja vähän väistöjäkin. Lea kehuikin kovasti Fasun herkkyyttä, etenkin kun kuski sai oman istunnan kuntoon niin poni pelitti kuulemma kuin ajatus. Lea alkaakin tästä eteenpäin vuokrailemaan ponia kaksi kertaa viikkoon ja ensi viikolla he pääsevätkin jo Paken kouluvalmennukseen!

Kerrankin F ei olisi millään malttanut hölkkäillä irtona vaan kokoajan odotti milloin saa kutsun takaisin.. :D

Lauantaina oltiin Fauskin kanssa taas Ellun estetunnilla ja tällä kertaa hyppäiltiin vähän rataa ja haettiin enemmän ratatempoa (joka ei tietenkään täysin onnistunut pienessä maneesissa) Alkuverkkailtiin kaikissa askellajeissa itsenäisesti, jonka jälkeen otettiin hetki reippaampaa laukkaa maneesia ympäri molempiin suuntiin hakien isoa laukkaa. Tämän jälkeen alettiin ottamaan alkuverkka hyppyjä alle. Tultiin sama tehtävä muutaman kerran, jonka jälkeen vaihdettiin rataa ja hypättiin rata pienempänä pari kertaa ja lopuksi vielä isompana. Fasu oli etenkin alkuun paikoitellen epätasainen, mutta tasottui loppua kohden ja saatiinkin ihan kivoja ratoja alle! Laukan rytmi pitäisi saada ratsastettua tasaisemmaksi - nimittäin helposti käy niin, että jäädään kurveissa himmailemaan, jonka jälkeen ammutaan esteelle ja paikatkin on välillä mitä sattuu. Heti kun löytyi tasainen rytmi ja ratsastin huolellisesti kulmien läpi niin johan paikatkin osuivat paremmin. Huomasin tosin tunnin lopuksi, että Fasun turpahihna oli tavallista alempana, että se varmastikin häiritsi ponia. Olin vaihtanut pari päivää sitten uudet estesuitset (ihan samanlaiset ja kokoiset kuin edellisetkin) ja en ollut tajunnut säätää niistä turpahihnaa. Asia korjattu ja ensi hyppykerralla sitten se nähdään!Sunnuntaina Maarit oli käynyt liikuttamassa poitsun ja olivat alkukäynnit käyneet kävelemässä lähimaastoissa, jonka jälkeen olivat maneesissa taivutelleet reilu puolisen tuntia. Maanantaina pääsin Emmin kyydillä tallille ja Fasu pääsikin taas aikaisin lenkille! Oltiinkin tallilla joskus kahdeksan aikoihin, auttelin Emmiä vähän aamutallin teossa ja sen jälkeen aloinkin harjailemaan Fasua. Pikkuhiljaa siirryttiin siitä maneesia kohti ja aloiteltiinkin ilman satulaa kouluilemalla. Tehtiin taasen ihan perustyöskentelyä ja poni olikin alusta saakka tosi mukavanoloinen, sekä kevyt ratsastaa ja keskittyi hyvin töiden tekoon. Otettiin ihan vaan kaikki askellajit läpi, kovin kauaa en kuitenkaan mennyt kun poni tuntui sen verran hyvälle!

Otin tänään pitkästä aikaa taas jalustan tallille mukaan, että pystyin kuvailemaan teille vähän videokoostetta ratsastuksista. Mitä tykkäsitte jalustalla kuvatuista videoista, hyvä vai huono?
Kouluilun jälkeen heitettiin suitset narikkaan ja kaulanaruiltiin hetken aikaa. Fasu oli taas mukavan rento ja kuunteli hyvin - saatiin parit hyvät vaihdot ja muutamia ihan kelpuutettavia väistöjä, yrittänyttä ei laiteta! Lopuksi työskenneltiin vielä hetki maastakäsin ja tehtiin myös muutamia temppuja, sekä rapsuteltiin tietenkin paljon. Pyysin vielä Fasua hölkkäilemään itsekseen molempiin suuntiin vähän loppuraveja - toinen ei olisi kyllä millään malttanut juosta, vaan odotti kokoajan milloin pääsee takaisin luokse, hassu poitsu!

n. 1:33 kohdasta alkaa maastakäsin työskentelyt.
Ihan nättejä venyttelyjä sieltä paikoitellen tulikin!

Voiks jo tulla luokse!?Huomenna (tai no tänään) Lea liikuttelee Fasun ja keskiviikkona ponilla onkin rokotus, joten ainakin lauantaihin asti on rennompaa luvassa! Sunnuntaina olisi ollut mahtava tilaisuus hypätä päivällä, kun kerrankin sattui vapaapäivä, mutta maanantainakin saattaisi illemmalla onnistua hyppelöt. No jompana kumpana päivänä kuitenkin jos päästäisiin hyppelemään :) Aloitin tosiaan ponin rokotusohjelman nyt alusta eli ensi kuun puolivälissä pitäisi meidän rokotukset olla siinä jamassa, että päästään starttaamaan taas.

Nyt onkin ollut harvinaisen lyhkäiset postausvälit pitkästä aikaa, kun olen saanut harva se päivä uutta matskua blogiin. Ja piristäähän tuo auringonpaiste ja kevään tulokin kummasti!

4 kommenttia:

 1. Mä tykkään ainaki noist jalustallaki kuvatuist videoist! :)

  VastaaPoista
 2. Eikö ole vähän huono, että noin tasokkaalla ja hyvällä hevosella vaihtuu ratsastaja ja sitä mukaa ratsastustyyli kokoajan....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän se tietenkään kovin mukavaa ole kun ratsastajia tulee ja menee, mutta minkäs sille mahtaa jos ei ole sopivaa vuokraajaa löytynyt nyt viime lokakuun jälkeen.

   Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)