tiistai 10. maaliskuuta 2015

pitkästä aikaa kaulanaruilua ja kevään odottelua!

Kaulanaruiltiin tosiaan tänään vähän pitkästä aikaa ja oikein kivasti sujuikin!

Lauantaina olin suunnitellut alunperin maastoilevani, mutta auton hajottua lopullisesti sai maastoiluhaaveet unohtua siltä päivältä kokonaan.. Onneksi pääsin kuitenkin Saaran kyydissä iltapäivällä tallille niin päästiin jotain puuhailemaan! Päädyin juoksuttamaan ponin maneesissa liinassa ja otettiin pitkästä aikaa juoksutukseen mukaan kavalettikin, jota tultiin ravissa, sekä laukassa molempiin suuntiin. Joutui ponikin vähän ajattelemaan ja katsomaan hiukan askelta kavaletille, ihan hyvää pikku (aivo)jumppaa! Juoksutin n. 20min, jonka jälkeen kävin vielä pikaisesti selässä ottamassa kaikki askellajit läpi. Fasu tuntui alusta asti tosi miellyttävältä, sekä kevyeltä ratsastaa ja sen puolestakaan ei tarvinnut kauaa mennä. Vähän taivuteltiin ja tehtiin muutamat avot ja otettiin muutama ympyrä laukkaa, jonka jälkeen venyteltiin eteen-alas.


^ Pojat pääsivät tosiaan nyt perjantaina yhdessä ekaa kertaan tarhailemaan ja alusta asti olivat oikein sulassa sovussa! Alkuun olivat kuulemma vähän haistelleet, jonka jälkeen rallitelleet ympäri tarhaa ja lopuksi jääneet syömään tyytyväisinä samasta kasasta. 

Sunnuntaina meillä oli Iinan ja Mokkiksen kanssa Ellun estetunti - oli kyllä mukava päästää pitkästä aikaa valvovan silmän alle hyppäämään! Verkkailtiin itsenäisesti, jonka jälkeen alettiin tulemaan oikeasta kierroksesta ravipuomeja pitkällä sivulla, aluksi suht lyhyillä väleillä ja lopuksi pitkillä. Toiselle pitkälle sivulle tehtiin avotaivutusta, joka sujuikin oikein hyvin. Puomit menivät kokonaisuudessaan ihan kivasti kunhan löydettiin sopiva rytmi ja etenkin pitkillä väleillä muistin tukea ponia tarpeeksi. Tälläiset puomiharjoitukset ovat kyllä meille tarpeen, etenkin pidemmillä väleillä joissa joutuu oikeasti venyttämään askelta. Helposti ravi jää liian tikittäväksi vaikka vauhtia löytyisikin enemmän. Puomien jälkeen tultiin muutaman kerran pieni innari, jonka jälkeen jatkettiin uralle ja "maneesin kierrettyämme" tultiin vielä ristikko perään.

Tämän jälkeen muokattiin tehtävää hiukan niin, että tultiin innarin jälkeen kaarevalla linjalla ristikko ja sen jälkeen suoralla linjalla pysty - ristikko. Sitten tultiinkin 3 kertaa pieni rata, jälkimmäisille kerroille nostettiin hiukan esteitä. Radat sujui yleisesti tosi kivasti, saatiin hyviä hyppyjä ja Fasukin keskittyi aika hyvin! Kerran Fasu jäi okserin jälkeen vähän turhan vahvaksi ja tuli pieniä epäselvyyksiä seuraavasta esteestä, kun poni tuntui melko tyhjältä edestä ja imi kaikenlisäksi väärälle esteellekin.. :D Tultiin heti perään uudestaan ja päästiin hyvässä yhteisymmärryksessä oikealle esteelle. Huomautuksia tuli mm. käsien (tai tarkemmin ranteiden) asennosta, pitää muistaa pitää nyrkit kunnolla pystyssä ja ranteet suorina ettei käden jousto katoa. Lisäksi ylävartalon asennosta, että voisin jäädä paremmin odottamaan ennen estettä pystyyn, kun välillä kippaan turhan eteen ennen estettä. Kokonaisuudessaan mukava valmennus, oltiin vasta torstaina hypätty joten esteet pysyi ihan maltillisina ja tästä on hyvä taas jatkaa eteenpäin! Nyt lauantaina meillä on seuraava Ellun tunti ja silloin on tarkoitus päästä enemmän hyppäilemään.Maanantaina pääsin Iinan kyydissä aamupäivällä tallille ja käytiin molemmat maneesissa vähän taivuttelemassa eilisen hyppyjen jäljiltä. Alkuun työskenneltiin käynnissä ja tehtiin muutamia avoja, sekä väistöjä, jonka jälkeen annoin Fasun venytellä rennosti puolipitkällä ohjalla ravissa ja laukassa - oikein hyvin ja rennosti poni venyttelikin. Otettiin sitten suitset pois ja vaihdettiin kaulanaru tilalle, muistaakseni marraskuun alkupuolella oltiin viimeeksi kaulanaruiltu. Alkuun Fasu oli aika energinen (vapaus koitti!), mutta alkoi hetken kuluttua rauhoittua ja keskittyä paremmin. Tehtiin muutamia käynti- ja raviväistöjä, sekä avojakin (tai ainakin jotain niiden tapaista), pääasia että poni kuitenkin yritti parhaansa! Iina napsi onneksi muutaman kuvankin meistä niin saatiin muutama uusi kaulanarukuvakin.

Yritin ottaa Sakusta ja Fasusta yhteiskuvaa, mutta F tuli luokse kerjäämään lisää nameja.. :D

Mokkiskin ihmettelee että mitä ihmettä nuo kaks oikein duunaavat!

Aivan ihana ilma olikin loppupäivän kun aurinko alkoi pikkuhiljaa paistamaan!

Huomenna todennäköisesti kouluillaan ja keskiviikkona suunnataan Saaran ja Samin kanssa maastoon, jee! Perjantaina Fasua tuleekin kokeilemaan yksi vuokraajaehdokas - Iina nimittäin vähän "mainosti" Fasua hänen kaverilleen kun vuokrausasiat on edelleenkin vähän auki, mutta toivottavasti heillä menisi hyvin. Fasu pääseekin suoraan perjantaina uuden vuokraajaehdokkaansa kanssa Iinan koulutunnille, itse olen tosin harmikseni iltavuorossa niin en pääse paikan päälle seurailemaan. Lauantaina meillä on tosiaan se Ellun estetunti ja sunnuntaina vuorostaan Maarit liikuttelee Fasun. Sellainen viikko siis meillä luvassa! Vähän on taas kyytien yms. kanssa sumplimista puolin jos toisin, mutta toivotaan että saataisiin ensi viikkoon mennessä uusi auto niin asiat helpottuisi huomattavasti.

4.4. olevat estekisat jäävät todennäköisesti meiltä välistä kun en ole toista eläinlääkäriä saanut pariin päivään tavoitettua rokotusasioissa. Viisi rokotusta pitäisi saada kipaan näkyviin, tällä hetkellä siellä on vain uusin ja toisella eläinlääkärillä ei ollut kuin yksi toinen rokotus tiedossa. Eli kolme olisi saatava vielä, enkä ihan 100% varmasti muista että kuka ne on käynyt rokottamassa (vuosina 2011 ja 2012..) Ehkäpä se on vaan suosiolla aloitettava koko rokotussarja alusta eli aikasintaan huhtikuun puolivälissä päästäisiin kilpailemaan, kun 2. rokotus pitää olla voimassa ennen kuin saa startata. No onhan tässä vielä koko kausi aikaa kisata!

Fasun ekat kisat minulla olon aikana, 01.05.11 starttasivat Ellan kanssa 60cm.

4 kommenttia:

 1. Mie kaulanaruilin Fn kaa joulukuussa! x) ootte hienoja, pojulla vähän vissii menohaluja tolla estetunnilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niimpäs joo muuten kaulanaruilitteki! Mut miun ja Fn kaulanaruilusta onki sit vähä kauemmin :D Haha joo Fasul on aina hauskaa jos hyppäämisest on kyse ;D

   Poista
 2. Rokotusten ei tarvitse olla kipassa. Sitten on vaan esitettävä rokotustodistus kansliassa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tiedossa on, mutta passi hävisi ajat sitten jossa rokotukset ovat ja tilasin Virosta uuden passin ja tässä ei tietenkään niitä rokotuksia ole..

   Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)