tiistai 24. maaliskuuta 2015

kevyempiä päiviä ja hyvänmielen estetreenit (+ yksinpuhelua(ko?))

Ai että oli ponilla kivaa kun pääsi sunnuntaina rallittelemaan maneesissa ja hiukan pomppimaankin!

Tiistaina Lea kävi liikuttelemassa Fasun - olivat kouluilleet kevyesti maneesissa ja poni oli kuskin mukaan ollut kaikinpuolin mukava ja hyvin oli sujunut! Keskiviikkona Fasulla olikin rokotus ja aloitettiin tosiaan nyt rokotusohjelma uusiksi kun vanhoja rokotustietoja ei löytynyt mistään. Käytiin ennen rokotusta heittämässä pieni 4km maastolenkki lähistöllä; pääosin käveltiin, mutta otettiin myös pienet pätkät ravia ja yksi laukkapätkä. Ponilla oli kyllä pikkasen hauskaa, vähän meinasi laukassa jarrut mennä epäkuntoon.. :D Torstaina kävinkin jo aamusta tallilla kun lupauduin tekemään aamutallin samalla. Käytiin Fasun kanssa maastakäsin lenkkeilemässä päälle 3km lenkki lähimaastoissa, vajaa tunti Sports Trackerin mukaan siinä vierähtikin (tosin juututtiin välillä paikoillemme joko syömään tai juttelemaan naapureiden kanssa).

Keskiviikon ja torstain lenkeistä Sports Tracker -yhteenvedot:



Pääosin oli (vielä) viime viikolla tiet ihan sulat lukuunottamatta metsäpätkiä.


Perjantaina Lea kävi hoitamassa Fasun iltahommelit ja oli käynyt myös poitsun kanssa maastakäsin kävelemässä maneesissa. Lauantaina alettiin pikkuhiljaa palailemaan hommiin - käytiin Fasun kanssa vähän maneesissa taivuttelemassa ja otettiin kaikki askellajit läpi. Hiukan oli ponilla ylimääräistä virtaa, etenkin alkuun keskittyminen oli vähän hakusessa eikä kauhea tuuli kyllä yhtään helpottanut asiaa! Ei tehty mitään järin kummoista, vähän taivuteltiin ja jumppailtiin myös muutamilla väistöillä ja avoilla. Sunnuntaina Fasu pääsikin itsenäisesti maneesiin rallittelemaan ja purkamaan turhat energiansa, kyllähän siinä riemu repesi kun päästin irti.. :D Harmi kun en saanut yhtään pukkikohtausta videolle, rakentelin nimittäin maneesin ovelle "ponin kestävää muuria" ja Fasu sillä välin riekkui ympäri maneesia minkä kerkesi. Rakensin toiselle pitkälle sivulle yhden pystyn ja otettiin siihen muutamia hyppyjä molempiin suuntiin ja pari kertaa tuli nostettuakin sitä. Poitsu oli taas ihan elementissään ja korvat tötteröllä toinen painoi innoissaan menemään! Välillä käppäiltiin yhdessä hetki välikäyntejä ja sitten jatkettiin menoa. Kävin vielä irtojuoksutuksen jälkeen ottamassa pikaisesti askellajit läpi ja venyteltiin pitkään eteen-alas loppuravit.










Maanantaiksi kysyin Emmiä meille puomipirkoksi/kuvailemaan ja vuorossa oli tosiaan estetreenit! Emmi kävelytti alkukäyntejä sillä välin kun mie rakentelin meille rataa ja tehtäväksi muodostui tällä kertaa pieni 4 hypyn tehtävä sisältäen yhden kavaletin, sarjan ja yksittäisen okserin. Alkuverkoista lähtien poni oli oikein kivantuntuinen, kevyt ratsastaa, sekä liikkui hyvin omalla moottorillaan eteen. Tultiin muutamisen kerran kavalettia molemmista suunnista, jonka jälkeen ristikko - pysty -sarjaa.


Pikkuhiljaa siirryttiin itse tehtävään ja aloitettiin n. 70-80cm korkeudelta. Poni hyppäsi kaikinpuolin oikein hyvin, sain pidätteetkin hyvin läpi ja malttamisestakaan ei tarvinnut pahemmin keskutella. Ihan hyvä, että Fasu pääsi eilen ottamaan muutaman hypyn alle niin tänään ei tarvinnut olla ihan niin täpinöissään kun ei ole yli viikkoon päässyt hyppäämään.
Alkuun oli vähän rytmi ja siitä johtuen myöskin paikat hukassa, jäin itse hiukan liikaa himmailemaan, mutta pikkuhiljaa sieltä löytyi se sujuvuus ja hyvä rytmi, jolloin paikatkin osuivat heti paljon paremmin kohdalleen. Korkeimmillaan tultiin n. 105cm rataa ja yksittäisenä muutaman kerran sarjan b-osaa isompana, n. 115cm. Pudotuksiakaan ei tullut kuin yksi, joka oli ihan kuskin oma moka kun ajauduttiin ihan b-osan juureen. Lopuksi tultiin kavalettia molemmista suunnista mahdollisimman pienellä laukalla ja ihan hyvin poni malttoikin vielä loppuun keskittyä pienen alkuhöösäämisen jälkeen. Yleisesti ottaen siis oikein hyvänmielen hyppelöt ja hieno poni, tästä on taas hyvä jatkaa etiäppäin! 




Nyt tiistaina Lea käy kevyesti Fasun kanssa palauttelemassa ja lauantaina heillä onkin Paken kouluvalkka. Parin viikon päästä poitsu saakin sitten jo sen toisen rokotteen ja viimeistään 14.5. päästään debytoimaan meidän tämän vuoden kisakausi kun on kisat ihan lähistöllä, jee!


Hirveän hiljaista on ollut kommenttiboxin puolella, tuntuu että kaikki ovat kadonneet kokonaan.. :( Kuinka moni seurailee tätä enää? Laittakaahan nyt ihmeessä kommenttia  tulemaan (mielipiteitä, postausehdotuksia jne), teidän aktiivisuutenne kuitenkin motivoi minua huimasti ja välillä harmittaakin, kun ei tunnu minkäänlaista vastakaikua saavan näille postauksille vaikka aika paljon vaivaa (ja menetettyjä yöunia) tuleekin näiden eteen tehtyä. Kiitoksia hirmuisesti kaikille vastanneille jo etukäteen :')

Linkkaa blogisi? Kännykkäkuvien tyhjennys? Toivekuvapostaus?

50 kommenttia:

  1. Toivoisin että tekisit toivekuvapostauksen.:)

    VastaaPoista
  2. Kännykkäkuvien tyhjennys ois kiva ! Ja mie ainakin luen tätä blogia säännöllisesti :-) en vaa aina muista kommentoida.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jees, sellaisen voisinkin toteuttaa tässä lähiaikoina! :) Kiitoksia siulle paljon kommentistasi!

      Poista
  3. Minä ainakin luen aina kaiken, mutta kommentointi jää aina vähemmälle.. :-D

    VastaaPoista
  4. Itse luen joka postauksen, mutta olen vain laiska kommentoimaan.. Tykkään eniten näistä perus treenipostauksista, voisit joskus kuvailla ratsastuksia vielä tarkemmin. :) Mutta tosi kiva blogi ja kivaa on seurata teidän menoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että pidät ja suuret kiitokset kommentistasi! Valmennuksista tulee kirjoiteltua yleensä perusteellisemmin kun löytyy myös enemmän matskua ja tulee tehtyä paljon monipuolisemmin, pitäneekin kirjoitella joskus normitreeneistä vähän enemmän.. :) Mutta kiitokset vielä!

      Poista
  5. Tallin, tallialueen, maneesille menevän reitin, kentän kuvaesittely :)

    Videopostaus tallipäivästä. Vaatii paljon toteutuakseen, mutta suurin osa nimenomaan haluaa niitä välillä. Sellainen missä itse puhut ja on videoiden omia ääniä ja vaikka välillä jotain hillittyä musiikkia hetki. Eli siis vaikka kun lähdet kotoa kuvaat niin paljon nun mahdollista siihen saakka kun palaudut kotio. Toki erillisen kuvaajan kanssa tulee parempaa jälkeä kun ei tarvi kuvata itseään samalla kun töitä tekee :)

    Hirveesti kiinnostais nähdä nöitten lean ja annikan (ja ketö näitö nyt onkaan) kasvoja ja kuulla vähän heistä (jos he suostuvat)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo tallialueen esittely yms. onnistuu kyllä helposti, tosin toteutan sen mielelläni vähän keväämmällä kun on paremmat ilmat :) Joo videopostaus vaatisi kyllä ehdottomasti erillisen kuvaajan, yksin se on vähän turhan hankala toteuttaa ja monipuolisempikin siitä tulisi, jos joku muu sen kuvailisi! Mutta kyllä sellainenkin on varmasti tulossa jahka vain kuvaajan saisin!

      Lea käy tällä hetkellä pääosin liikuttelemassa Fasua, heitä olisikin tarkoitus mennä jossain välissä kuvailemaan kunhan aikataulut osuu yhteen :) Varmaan helpompi toteuttaa joskus parin kk päästä kun Lea on tutustunut enemmän poniin niin osaa kertoakin siitä sitten enemmän! Ja tietenkin miun pitää Lealtakin ensin kysyä haluaako hän esiintyä blogissa muuten!

      Mutta suuret kiitokset siulle kommentistasi!

      Poista
  6. linkkaa blogisi ois tosi kiva ! muutenkin erikoispostaukset piristää aina (:

    se on harmi jos ei saa koskaan mitään mielipidettä tai kommenttia. vaikka itse kirjoitan ihan oman huvin vuoksi, on postauksien eteen tehty työtä ja harmittaa se kieltämättä, jos ei kukaan sano mitään. en tiedä onko se laiskuutta vai eikö vain keksi sanottavaa...? kuitenkin on hyvä muistaa, että yksi kommentti = bloggaajan ääretön hymy (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suurkiitokset kommentistasi! :) Linkkaa blogisi postauksesta taitaakin olla vierähtänyt jo tovi, ei yhtään hullumpi olisi varmaan sellainen järkätä. Jeps, nyt talvi ollut aika pitkältä aika hiljaista, varmaan vähän riippuu.. :) Aika moni on tosin sitä sanonut että jos on postaukseen jo tullut muutama "kiva postaus" tmv niin ei viitsi toistaa samaa ja jättää kommentoimatta. Mutta kommentti kuin kommentti, se on aina yhtä mukavaa kuulla, että postaus on miellyttänyt! :)

      Poista
  7. Kommenttiboksin hiljaisuudesta kärsitään täälläkin! Voi Fasua kun se on niin söpö <3
    Mun toivepostaus ehdotuksiin kuuluu blogitallin tän viikon haaste, niitä on ollut hauska lukea! :)

    -Siiri
    siirixo.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps, ollut vissiin aika hiljaista monissa blogeissa! Fasu kiittää :') Joo näinkin jossain sen blogitallin viikon haasteen, pitää katsoa jos vaikka osallistuisi, kun aihekin oli ihan kiva! Suuret kiitokset siulle kommentistasi =)

      Poista
  8. Treenipostauksia on kiva lukea mutta niihin harvemmin keksii kommentoitavaa. Itse saan aika harvoin kommentteja viikkokautsauksiin mutta esim mielipidekirjotukset tai omasta elämästä kertovat teksit herättävät ihmisissä keskustelua ja kysymyksiä. Ehdotus: kirjoita omia ajatuksia vaikka omasta hevosharratuksesta tai ihan mistä vaan aiheesta, mistä itse innostut/inspiroidut kirjoittamaan vähän syvällisemmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se taitaa kyllä olla, mielipidepostaukset laittaa enemmän muitakin pohtimaan samaa asiaa ja herättää sitä keskustelua.. :) Pakko myöntää, että olen aika huono kirjoittelemaan mitään järin syvällistä (etenkin jos vertaa joihinkin lukemiini mielipideteksteihin muiden blogeista.. :D), ellen sitten keksi sellaista aihetta, joka oikeasti on sydäntäni lähellä ja pistää pohtimaan. Mutta paljon kiitoksia siulle kivasta kommentistasi! :)

      Poista
  9. Katotaan osaanko mie täältä mitään kommenttia lähettää, mutta mie ainakin käyn tätä ahkerasti lueskelemassa ja siun ottamia hienoja kuvia ihastelemassa. Vaikka juurihan mie aamulla tuon ihanuuden satulassa vietin laatuaikaa ;) T. Lea

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ainakin perille tuli! ;D Kiva kuulla, että blogi on mieluinen ja pitääkin tosiaan tulla joku päivä teitä kuvailemaan!

      Poista
  10. Seurailen, joku hevosiin liittyvä video- tai mielipidepostaus voisi olla kiva :) Perus kuulumispostauksetkin maistuu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuret kiitokset siulle kommentistasi ja kiva, että pidät! =)

      Poista
  11. Minä ainakin seurailen blogiasi, ja luen kaikki postaukset ja katson videot :D Musta ainakin toivekuvapostaus ois kiva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että kiinnostusta löytyy ja suuret kiitokset siulle kommentistasi! :') Jees, laitetaan mietintään!

      Poista
  12. Kun mietit tota ihmisten kommentointia: moneenko blogiin olet viimeisen kk aikana kommentoinut? entä miksi jätät kommentoimatta lukemiisi postauksiin? todennäköisesti syyt on samat sun blogin, kuin niiden joihin et itse kommentoi kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie luen kyllä aika vähän blogeja, lähinnä tuttujen ja muutamia suosituimpia, kommentoin kyllä satunnaisesti :D Varmaan yksi syy on se, ettei sanottavaa ole / ihmiset ei halua toistaa samaa mitä muut on jo sanoneet. Itse lähin myös vähän kartoittamaan sitä löytyykö ylipäätänsä kiinnostusta tälle blogille.. :)

      Poista
  13. Hengissä ollaan ja tykkään edelleen lukea blogiasi! Toivekuvapostaus tai jokin muu erikoispostaus olisi hyvää vaihtelua :) Tykkään itse ehkä enemmän lukea postauksia, jossa on kerrottu ratsastuksesta tarkemmin yhdeltä päivältä kuin koko viikko ohjelmaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että siellä seuraillaan! =) Toivekuvapostausta onkin pariin otteeseen toivottu, toivottavasti tulisi sitten myös niitä kuvaehdotuksia, jos sellaisen nyt järkkään.. :D Oon niin vannoutunut viikko-ohjelmien kirjoittaja, kun tässä samalla blogi toimii niin hyvin myös kalenterina, mutta totta kyllä, että pitäisi ehkä panostaa välillä tarkemmin yhteen päivään. Kiitoksia paljon siulle! :)

      Poista
  14. Mielestäni blogisi taso on hitusen laskenut. Täällä on usein vain noita tuuppausjuttuja ja irtojuoksutusjuttuja, jotka ovat aika lailla jo nähty. Silloin Kouvola-aikoina sait enemmän mielenkiintoista ja erilaista materiaalia. Itse pidän juuri baanailu- ja maastoilupostauksista. En oikein osaa selittää kunnolla, mutta kiva blogi sinulla on! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jees, ymmärrän kyllä! :) Kouvolassa kuvailtiin tosi paljon toisiamme kun talleiltiin aina samaan aikaan, nykyään kuvaajan saaminen on paljon vaikeampaa ja esim. maastoon en hirveän mielelläni pyytäisi ketään kilometri tolkulla perässä kävelemään.. Kuvauskerrat painottuvat tällä hetkellä aika pitkälti valmennuksiin/hyppyihin, mutta kyllä tähän tulee taas muutosta jahka ilmat lämpenevät ja kelit parantuvat. Ja kyllä se kunnon maastovideokin sieltä tulee sitten kevämmällä, pitää taas Heikki nakittaa mukaan maastoilemaan! :D Mutta suuret kiitokset siulle kommentistasi!

      Poista
  15. Aivan älyttömän hienoja kuvia! Varsinkin 11 kuvassa tuo taustakin näyttää tosi hienolta, vaikka se vain maneesi on, mutta jotenkin se sopii niin hyvin Fasuun :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että pidät! :') Tuo maneesi on kyllä tosi valoisa kun sivuista pääsee hyvin valo läpi niin saa hyvin kuvailtua maneesissakin! Mutta suurkiitokset siulle vielä!

      Poista
  16. Kiva postaus minä tätä ainakin seurailen. Päiväni kuvina olis kiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että kiinnostusta on! :) Paljon kiitoksia kommentistasi!

      Poista
  17. Bloglovin ei anna kommentoida, joten sen takia en ainakaan itse kommentoi ;) kyllä kaikki postaukset tulee luettua! Yksi toive on se, että tee vähän lyhyempiä postauksia niin kerkee nää töissä lukemaan tauoilla.. :D mutta ainakin ite kun oon seurannut teitä jo pitkään, niin kivasti näyttää menevän edelleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha :D No itseasiassa onhan nää jonkin verran lyhentynyt niistä superpitkistä postauksista kun Fasun lisäksi kirjoittelin vielä kahdesta muustakin ja kuvia oli kaksinkertainen määrä ainakin.. :D Mutta kiva, että olet tykännyt ja suuret kiitokset kommentistasi!

      Poista
  18. Kyllä täällä vielä seuraillaan! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että kiinnostusta löytyy! :') Ja suurkiitokset kommentistasi!

      Poista
  19. Fasu on ihana;-)Kiva blogia pidät upeita kuvia ;-)

    VastaaPoista
  20. Mä tykkäisin paljon kännykkäkuvien tyhjennys postauksesta! Oon lukenut tätä blogia varmaan jo vuodesta 2012-2013 lähtien (?), ja tykkään mielettömästi kuvistasi, kirjoitustyylistä ja kaikesta.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla! :) Pitääkin tosiaan sellainen sitten lähiaikoina julkaista! Oho, siehän oot jo pitkään sitten ollut lukijana.. :) Suuret kiitokset kommentistasi!

      Poista
  21. Mun tuskin tarvii erikseen mainita että seuraan tätä kyllä vaikken ikinä kommentoi x) mutjoo ois kyllä kiva lukea sulta joku mielipidepostaus tms? Vaikka kyllä mä näitä kuulumispostauksia tykkäänki lukea, koska Fabio ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha :D Joo kirjottelen jahka sie keksit tarpeeks mielenkiintosen aiheen mulle! ;D Tuuppas moikkaa Fabsuu joku päivä!

      Poista
  22. Kännykkäkuvien tyhjennys - postaus ois kiva :-) Mäkin luen jokaisen postauksen, mutta harvemmin on mitään sanottavaa mitä sitten kommentois.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia paljon kommentistasi ja mukava kuulla, että kiinnostusta löytyy! :)

      Poista
  23. Täälläkin luetaan suurella kiinnostuksella aina blogiasi! Kirjoitat tosi kivasti ja sinulla on hieno poni ja meette tosi hienosti yhdessä! Fasun kehityksestä tai teidän yhteisestä kehityksestä olis kiva kuulla jotain pohtimispostausta..! Myös toivekuvapostaus olis kiva:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuret kiitokset kommentistasi ja kiva, että blogi miellyttää! :') Meillä onkin Fasun kanssa pian 4-vuotispäivä, voiskin sen kunniaksi vähän muistella menneitä!

      Poista
  24. Sun blogisi on kyllä yks lemppareista koska oikeasti panostat postauksiin ja kirjoitat hyvin! Tsemppii jatkoon ja toivottavasti pääsette pian kisaileenkin:)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, paljon kiitoksia kommentistasi ja mukava kuulla, että blogi miellyttää! :) Toivotaan tosiaan, että päästään tänä vuonna enemmän kilpailemaan!

      Poista
  25. Hups, tähänkin piti kommentoida jo heti postauksen tultua, mutta muistinkin sen vasta nyt! Tosiaan, olen lukenut blogiasi alusta asti ja en ole varmaan koskaan aikaisemmin kommentoinut... pitäisi ottaa itteään niskasta kiinni! Oon kuitenkin tykännyt blogistasi ja luen aina postaukset. Videopostaukset olisi kivoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, no eikös se mee niin, että parempi myöhään kun ei milloinkaan! ;D Siehän ootki sitten pitkään jo seuraillut! Ja kiva, että tykkäät - laitetaan videopostaus toteutukseen kunhan vaan saan kuvaajan sille yms :) Suuret kiitokset vielä!

      Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)