torstai 3. huhtikuuta 2014

When I am with you, there's no place I'd rather be

Kolmikko rokotettiin ja raspattiin perjantaina, jonka takia ponskeilla olikin kevyempää muutamat päivät. Fasu käyttäytyi taas oikein asiallisesti - oikea mallioppilas eläinlääkärinkin mukaan - raspaus sujui siis ihan ongelmitta ilman rauhoitustakin. Helka ja Viki rauhoitettiin raspausta varten, niissäpä ei mitään sen ihmeellisempää ollutkaa. Molemmat nuokkuivat parisen tuntia rauhoituksen jälkeen ja kun siitä heräilivät päästettiin kolmikko takaisin tarhailemaan ja suunnattiin poikkeuksellisesti päivystykseen..


^Fasun ilme on kyllä aika hyvä, mutta kiltisti tuo seisoi kun tatti paikoillaan.. :D Toisessa kuvassa odoteltiin Hennin ja Santerin kanssa, että Helka tokenisi vähän enemmän, että päästäisiin lähtemään mäelle.

Tosiaan raspauksen ja rokotuksen jälkeen, kun päästin Fasun karsinaan niin poitsu ottikin ihmeelliset fibat jostain ja rynni suoraan miun jalan yli hokkikenkänsä kanssa, mitä ei ole koskaan tehnyt. No kerta se ensimmäinenkin.. Ja koko juttu tapahtui niin yllättäen, etten tasan tarkkaan tiedä itsekään miten siinä niin kävi. Astui vielä kätevästi tuohon jalan sivulle, ettei välttämättä turvakärjelliset kengätkään olisi auttaneet. Niin ja kumisaappaat miulla oli tosiaan jalassa ja hokki meni nätisti saappaan, sekä sukan läpi tehden jalkaankin pienen reiän. Piti sitten lähteä päivystykseen käyttämään jalka röntgenissä, jos olisi ollut murtunut, kun sen verran kipeä oli.. Pari tuntia siellä tulikin istuttua, onneksi ei ollut murtunut, mutta kepit sain kuitenkin, kun en pystynyt ollenkaan varaamaan painoa kipeälle jalalle.


Oikein hyvää matkaa siis miulle! Alkuperäisen suunnitelman mukaan minun piti olla ennen neljää junassa matkalla Lappeenrantaan, mutta istuinkin sitten mäellä odottelemassa röntgeniin pääsyä ja kiroamassa huonoa tuuriani. Lappeenrannassa olin vasta joskus 10 aikoihin, kun tavaratkin oli pakkaamatta, kun kotiin pääsin. Oltiin siis Heikin kanssa varattu jo kuukausi sitten meille Tallinnaan matka, 1 yö laivassa ja 1 yö Tallinnassa hotellissa. Tiedossa oli siis mukavasti kävelyä - tällä kertaa keppien kanssa ja tavaratkin piti tunkea samaan matkalaukkuun, kun enhän mie mitään voi keppien kanssa vetää.. Oltiin siis lauantaista maanantaihin reissussa, jonka aikana Nea hoiti kolmikon ja iltatallit. Ja kaikesta huolimatta oli oikein mukava reissu, vaikka tuo jalka nyt rajoittikin aika paljon liikkumista.

Käytiin Tallinnan eläintarhassa, jossa kierreltiin parisen tuntia! Heikki halusi tosin välttämättä vuokrata pyörätuolin miulle :D


Instagramista napattu kollaasi :)

Tiistaina pääsin sitten tallille ja kävin kevyesti ratsastamassa Fasun. En pysty vieläkään kävelemään kunnolla ja jalka on edelleen hiukan kipeä, eikä sille voi kokonaan painoa varata. Ratsastuksesta ei sanonut kuitenkaan mitään, ilman satulaa oli tottakai mentävä. Fasu tuntui hiukan jumiselta ja turhankin energiseltä, joten päätin lopulta suosiolla irtojuoksuttaa poitsun, että se saisi purkailla turhia virtojaan. Muutaman kuvan ja videon napsin kännykällä, mutta oli jo sen verran hämärää, ettei niistä hyviä tullut.





Tiiakin tuli tiistaina takaisin Suomeen ja pääsi 2kkn tauon jälkeen talleilemaan. Henni ja Tiia olivatkin heti päivällä suunnanneet tallille liikuttelemaan Helkan ja Vikin. Viksu oli ollut "hiukan" innoissaan päästessään töihin, kun neiti oli ollut aika epäsäännöllisellä liikutuksella nyt tuon pari kuukautta. Tiia oli mennyt suht kevyesti, ottanut kaikki askellajit läpi ja hypännyt muutaman kerran pikkuestettä pellolla. Viki oli innostuttuaan esitellyt myös bravuuritemppuaan, capriolea, mutta Tiia oli pysynyt kuitenkin kyydissä.





Helkan kaksi uutta temppua: pusu ja maate!


Keskiviikkona Henni ja Tiia olivat käyneet taas päivällä liikuttelemassa kaksikon, olivat kummatkin menneet kevyesti hiekkatiellä ihan vain kaikki askellajit läpi -periaatteella. Tiia oli laukannut muutaman kerran pienen hiekkamäen ylös, josta Viki oli sitten innostunut ja muutaman capriolen jälkeen Tiia olikin löytänyt itsensä maasta. Ei onneksi sattunut pahemmin, vaikka pää oli kuulemma kolahtanut aika kovaa. Vikillä on hiukan kevättä rinnassa! Pikkuhiljaa aloitellaan siis Vikin kanssa taas treenailemista, ettei neiti mene jumiin, kun ei ole nyt totuttunut säännöllisesti liikkumaan. Palauttelu- ja kevyet päivät ovat todella tärkeitä, nyt kasvatellaan taas kuntoa ja lihaksistoa hiljakseen takaisin.

Fasu irtojuoksutettiin tänään ennen ratsastusta, viheliäinen tosin hyppäsi kaksi kertaa kentän aidoista yli, mitä ei ole kyllä tehnyt moneen vuoteen. Vähän turhan pörheänä kävi! Juoksutettiin vielä kuitenkin jätkää hetki kentällä niin, että Fasu pysyi nahkoissaan (ja aitojen sisäpuolella), jonka jälkeen ratsastin hetken kevyesti, kun poitsu tuntui edelleen vähän jumiselta. Kepeästi se kyllä n. 140cm aidan yli loikkasi, ravissakin jopa vikalla kerralla.. Fasu odotteli meitä aina kiltisti tallin pihalla ja jätkästä mokoma leikki oli hirveän hauskaa.. :D Pitää muuten varailla heti huomenna Vikille, sekä Fasulle hieronta.

Lauantaina suunnataan Roosan, Tiian, Hennin ja Heikin kanssa Tiian hamstereiden kanssa Jyväskylään hamsterinäyttelyihin ja sunnuntaina samalla kokoonpanolla (ilman hamstereita tosin) hevosmessuille!



Tänään 03.04. miulla ja Fasulla tuli 3 vuotta yhteistä taivalta täyteen :') ♥ Paljon ollaan koettu yhdessä näiden kolmen vuoden aikana, enkä kyllä sekuntiakaan vaihtaisi pois. Koska videokooste on vielä kesken, enkä halunnut tehdä postausta ilman 3-vuotisvideota, niin saatte sitä odotella vielä hetken. Kuinka kattavan ja minkälaisen postauksen haluatte, että teen noista kolmesta vuodesta?

Julkaisin äskettäin myös kysymyspostauksen, käykäähän kyselemässä!

4 kommenttia:

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)