tiistai 22. huhtikuuta 2014

estetreenejä, epäonnea ja kauden ensimmäiset kisat!

Torstaina kävin liikuttelemassa Fasun aamupäivällä ennen töihin lähtöä. Mentiin aluksi lähimaastoihin käppäilemään ja kiipeiltiin siinä ohella muutama mäki, jonka jälkeen otin kevyesti hiekkatiellä askellajit läpi. Lopuksi käytiin baanailemassa muutaman kerran lähistöllä oleva hiekkasuora edestakaisin ja loppuverkat venyteltiin tuttuun tapaan eteen-alas. Fasu oli ihan perushyvä ratsastaa, suht energinen, mutta kuunteli kuitenkin hyvin. Henni ja Tiia olivat myöhemmin iltapäivällä käyneet Vikin ja Helkan kanssa maastoilemassa ja molemmat ponskit olivat kuulemma olleet oikein innoissaan - eikä ihmekään!Perjantaina Tiia, Henni ja Noora rakentelivat kentälle pienen esteradan sisältäen sarjan ja yhden innaritehtävän. Tiialla ja Vikillä oli tosiaan viimehetken ratatreenit ennen maanantaisia estekilpailuja. Viksu oli kuulemma tuntunut koko treenin ajan todella hyvältä, että varmalta, eikä epävarmuudesta ollut tietoakaan. Kieltoja tai pudotuksiakaan ei tullut yhtään ja korkeimmillaan kaksikko oli hypännyt 95cm okseria yksittäisenä ja ratana taas korkeimmillaan n. 70-80cm. Hyvähyvä!Vikin ratsastuksen jälkeen olikin Fasun ja Helkan vuoro päästä liikutukseen. Itse olin töissä, joten Tiian kaveri Noora liikutteli Fasun samaan aikaan kentällä, kun Henni Helkan. Fasu oli käyttäytynyt ihan asiallisesti, eikä pahemmin ollut jännittänyt edes uutta ratsastajaa.

Noora oli mennyt myös hetken Vikillä lopuksi


Lauantaina vuorossa olikin Fasun kanssa pitkästä aikaa radan hyppimistä, kun esteetkin olivat sopivasti kentällä. Yksittäistä ollaan hyppäilty nyt lähikuukausien aikana, rataa oltiinkin viimeeksi menty maneesissa joulukuussa.. Pieni tovi sitten. No voitte vain kuvitella kuinka innoissaan Fasu oli, kun muutenkaan ei meinaa aina esteillä pysyä nahkoissaan ja kuskilla olikin vähän pitelemistä tuossa yli-innokkaassa ponissa! Alkuverkoissa poitsu tuntui vielä rauhalliselta, mutta pakka levisi käsiin aika nätisti, kun päästiin pikkuhiljaa hyppäämään. Poni tuntui (ja näyttikin) aika räjähdysalttiilta ja pidätteet menivät välillä ihan kuuroille korville. Loppua kohden Fasu alkoi malttamaan paremmin, sain pidätteetkin läpi ja siihen olikin hyvä lopetella niiden treenien osalta. Nyt vaan rutiinia ratoihin ja paljon kontrolliharjoituksia kehiin!

Vikillä oli edellisen päivän hyppyjen jäljiltä kevyt palauttelu - Tiia oli venytellyt neidin kanssa n. 20min kentällä eteen-alas. Helka puolestaan sai viettää vapaapäivää.


Henni halusi loppuverkkailla Fauskin ja otti myös muutamisen hypyn pikkupystylleSunnuntaina Hennin kaveri Clara liikutteli Helkan ja kaksikko oli myös hypännyt yksittäistä pystyä. Helka oli ollut aluksi hiukan tahmea ja oli hiukan kokeillut uutta ratsastaa, eikä suostunut kovin hyvin nostamaan laukkoja. Loppua kohden pikkuneiti reipastui kuitenkin huomattavasti, etenkin kun pääsi hyppäämään. Fasun palauttelin kevyesti ilman satulaa - jätkä oli kaikinpuolin miellyttävä ratsastaa ja mentiin lopuksi jonkin aikaa kaulanarulla. Fasu toimii kyllä hyvin pelkällä kaulanarulla, sekä on mukavan rento. Saatiin tehtyä hyvin laukanvaihdot, väistöt kuin avoa ja sulkuakin vähän. Eihän se tietenkään lähellekään tyylipuhdasta ole, mutta tärkeintä on, että Fasu reagoi apuihin, on rento ja työskentelee mielellään. Tiia oli Vikin kanssa tehnyt puomityöskentelyä kentällä, pientä jumppaamista ennen seuraavan päivän kisoja.^ Lauantaina Henniä ja Tiiaa ootellessamme kävin taluttelemassa Heikkiä ja Fasua hetken maastossa.

Maanantaina olikin luvassa Tiialla ja Vikillä tämän kauden ensimmäiset estekilpailut. Tallille mentiin yhdeksän jälkeen aamulla ja oltiin varattu hyvin aikaa valmistautumiseen ja lähtöön, jotta oltaisiin ajoissa perillä, mutta toisin kuitenkin kävi. Lastailtiin nimittäin reilu tunti Vikiä, joka oli päättänyt että hänhän ei tänään koppiin mene. Viime viikolla Tiia oli harjoitellut 3-4krt neidin kanssa kopissa oloa ja lastaamista ja silloin ne olivat sujuneet ongelmitta. No lopulta päästiin kuin päästiinkin lähtemään kisapaikalle, Tiia joutui menemään vain toisen luokan (70-80cm) kun ei kerinnyt ensimmäiseen luokkaan.

Vikiä lastatessa onnistuin saamaan taas jalkaa osumaan, jonka seurauksena koko loppupäivään ei käveltykään.. Onneksi Claralla oli kepit mukana, joita sain lainata kun hän ei niitä tarvinnut. Henniltäkin venähti ranteesta jokin - ei kovin hyvin kisapäivä alkanut!

Kisapaikalle ehdittiin kuitenkin ihan hyvissä ajoin ennen 70-80cm luokan alkua, laiteltiin Viki valmiiksi ja Tiian kävellessä rataa Clara talutteli Viksua. Viki tuntui väsyneeltä, joten Tiia teki pikaisen verkan neidin kanssa ottaen muutamat hyvät hypyt molempiin suuntiin. Verkan jälkeen Tiia käveli vielä jokusen aikaa ennen kuin pitikin siirtyä maneesin puolelle.
Tiian blogista lainattua: "Radalle mennessä saatiin hypätä vielä yksi verkkahyppy. Hyppy ei onnistunut mitenkään täydellisesti. Viki oli hukassa, minä olin hukassa ja tiekin oli maailman erikoisin.. Rataa en ala sen erikoisemmin selittämään, mutta Viki oli niin väsynyt radan aikana, että mitään hirveän ihailtavaahan se meno ei todellakaan ollut.

Saatiin radasta tuplanolla, vaikka meno oli mitä oli. Viki oli väsynyt tunnin lastauksesta ja kuljetusmatkakin oli stressannut sitä lisää. Olen kuitenkin ihan tyytyväinen siihen miten meillä meni. Olivathan nämä kauden avauskisat ja aina pitää olla jotain mistä parantaa. Sijoituttiin lopulta sijalle 3/10, joten vähemmästäkin pitää olla ylpeä hevosesta, miten se tsempasi itsensä radan läpi :)"
Kisapaikalla Viki meni ihan hyvin koppiin ja matkusti nätisti koko matkan ajan. Tallilla Tiia kylmäsi Viksun jalat, laittoi arnikaa selkään, sekä venytteli leivillä, jonka jälkeen neiti pääsi tarhailemaan. Myöhemmin illemmalla Clara liikutteli taas Helkan kentällä, kun Henni ei pystynyt ranteensa takia ratsastamaan ja Fasu irtojuoksutettiin tarhassa. En osaa yhtään sanoa millon pystyn ratsastamaan saatika edes kävelemään normaalisti, sen verran pahasti varvas otti osumaa. Särkylääkkeiden voimalla mennään, eikä sekään tunnu auttavan tarpeeksi, joten huomenna on varmaan lähdettävä Sairaalanmäelle lääkäriin..

Sunnuntaiset estekisat voidaan minun ja Fasun kohdalta ainakin unohtaa, harmillista tietenkin, mutta kisoja tulee ja menee. Tiia lähtee tietenkin Vikin kanssa hyppäämään ja siitä tulikin mieleen, että Tiialla on nyt alueluvat myöskin! Päästään sitten molemmat starttaamaan alueluokkia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)