perjantai 28. maaliskuuta 2014

If I could, then I would, I'll go wherever you will go

Viikonloppuna Nea ja Henni hoitivat iltatallit ja liikuttelivat kolmikkoa. Marikin oli käynyt lauantaina pitkästä aikaa tallilla Hennin mukana ja olivat puoliksi menneet Viksun ja Fasun. Mari on siis muutaman kerran aiemminkin käynyt meidän tallilla ratsastamassa - edellisestä kerrasta oli tosin taas vierähtänyt mukavasti aikaa. Perjantaina Nea ja Henni olivat liikuttaneet Helkan ja Fasun samaan aikaan ja Henni oli mennyt loppupuolella hetken aikaa myös pelkällä kaulanarulla.


Sunnuntaina Sanna tuli taas ratsastamaan Fasulla ja kaksikko pääsi menemään kentällä, kun kenttä alkaa pikkuhiljaa olemaan jo parempi, vaikka aika märkä vielä olikin. Teetätin parivaljakolla ravi- ja laukkapuomeja, jotka sujuivat kokonaisuudessaan oikein kivasti. Fasukin malttoi pääasiassa hyvin, eikä alkanut juurikaan ylimääräisiä häsläilemään, vaikka vähän puomeista innostuikin. Maanantaina menin Fasun hiekkatiellä ilman satulaa ja otin vain kevyesti kaikki askellajit läpi, kun poni oli jo alusta saakka hyväntuntuinen, että miellyttävä ratsastaa ja liikkui hyvin selän läpi.
Tiistaina
lähdettiin Nean kanssa Helkalla ja Fasulla lähimaastoihin molemmat ilman satuloita. Otettiin alkuverkat hiekkatiellä, jonka jälkeen kiipeiltiin laukassa muutama lähistöllä oleva mäki. Ponit olivat lievästi sanottuna hiukan innoissaan ja Nea onnistui tippumaankin Helkalta kerran, kun poni veti yhtäkkiä laukkaspurtin jälkeen liinat kiinni.. :D Onneksi ei sattunut, vaikka aika tyylikkäästi Nea sieltä mätkähtikin alas. Helkan kanssa ei ainakaan koskaan tule tylsää, kun poni saattaa yllättää yhtäkkiä ihanilla tempuillaan! Jatkettiin matkaa muutamalle hiekkasuoralle, jotka baanailtiin (jarrut ruosteessa) muutaman kerran edestakaisin. Lopuksi otettiin vielä pikaisesti kaikki askellajit hiekkatiellä, jonka jälkeen venyteltiin ravissa eteen-alas. Kaksikon liikutuksen jälkeen kävin vielä pyörähtämässä Vikin kanssa hiekkatiellä ja otin kevyesti kaikki askellajit läpi. Neiti oli ihan hyväntuntuinen, mitä nyt vähän turhankin energinen ja vähän jäykähkö, mutta vertyi hyvin loppua kohden ja oli mukavan rento.


Keskiviikkona Henni tuli kuvailemaan ja huutelemaan ohjeita, kun hyppäiltiin hiukan Nean kanssa hiekkatiellä. Nea ei ole juurikaan hyppäillyt Helkalla ja siihen nähden treenit menivät oikein hyvin! Molemmat ponit olivat jälleen kerran aika pirtsakoita - Fasu nyt etenkin päästessään hyppäämään.

Aloitettiin alkuverkkojen jälkeen tulemalla yhtä laukkapuomia molempiin suuntiin ja siinäkin oli jo Fasun kanssa jonkin verran tekemistä, että sain poitsun malttamaan. Sen jälkeen laitettiin pikkupysty, jota hyvien hyppyjen jälkeen nostettiin vähän kerrassaan. Muutettiin vielä pysty okseriksi, jota tultiin molemmat muutamisen kerran, jonka jälkeen otin Fasun kanssa muutaman isomman hypyn siihen. Nea tippui kerran Helkalta, kun paikka ei ihan käynyt, mutta onneksi ei taaskaan käynyt mitään! Loppuverkkailtiin pikkuristikolla ja laukkailtiin muutamisen kerran lopuksi ponskien suosikkimäki ylös, josta onkin alla video. Ja tuttuun tapaan vielä lopuksi eteen-alas venyttelyt ravissa.Torstaina pidettiin Fasun kanssa rento höntsäilypäivä ja suunnattiin kentälle ilman satulaa riimuilla. Tein muutamia väistöjä, avoja ja siirtymisiä käynnissä ja ravissa, jotka onnistuivat hyvin ja ponikin oli mukavan rento ja kuuntelevainen. Hetken mentyäni otin riimut pois ja siirryin menemään pelkällä kaulanarulla, jolloin Fasu oli vieläkin rennompi. Otin kevyesti kaikki askellajit läpi ja tehtiin myös kaulanarulla muutamia väistöjä ja jotain avotaivutuksen tapaista(?) Hienosti poni kuitenkin vastasi pyyntöihini, kuunteli hyvin ja yritti parhaansa mikä kelpaa minulle mainiosti. Lopuksi työskenneltiin vielä hetki maastakäsin, kaikenkaikkiaan hieno poni ♥ Videolta muuten selviää Fasun uusi temppukin!

(tarkennus oli aluksi hiukan hukassa, toivottavasti ei haittaa, mutta laittakaa HD'ksi!)Huomenna (tai no tänään perjantaina) tuleekin aamupäivällä eläinlääkäri rokottamaan ja raspaamaan kolmikon, joten tiedossa on hetki kevyempää! Itse olen lauantaista maanantaihin risteilyllä ja sinä aikana Nea ja Henni hoitavat iltatallit, sekä ponskien liikuttelut. Ensi viikolla tulossa viime vuodesta katsauspostaus - parempi myöhään kun ei milloinkaan! Lisäksi tulossa kysymyspostaus ja työn alla myös Fasun ja miun 3-vuotisvideo, kunhan löydän sopivan musiikin siihen. Olen jo monta päivää etsinyt tuloksetta, mutta ehkäpä pian kelpuutan edes jonkun. Ja Tiiakin tulee jo tiistaina takaisin Suomeen!

Kiitoksia muuten hirveästi kaikille viime postauksen kommenteista :')


Ensi torstaina tulee 3v täyteen ♥

6 kommenttia:

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)