maanantai 10. maaliskuuta 2014

pitkästä aikaa maneesilla hyppelyjä (+ instagram yms!)

Pikkuhiljaa ollaan päästy takaisin arkeen kiinni ja tänään päästiin pitkästä aikaa maneesille Fasun kanssa hyppimään. Säät ovat suosineet meitä tällä viikolla ja lämpötilakin on kohonnut miltein +10 asteeseen, ihanaa! Pellot ovat sulaneet kovaa vauhtia ja kohta me päästään varmaan kentällekin jo treenailemaan.

Eilen oli muuten oikein mukava ratsastussää, mutta kauhea tuuli vaikutti vähän pörhistävästi poniin.. :D

Maanantaina Henni lähti kuvailemaan minua ja Fasua eräälle hiekkasuoralle, johon mentiin vähän hölläilemään. Fasulla oli mukavasti muutama kävelypäivä takana puuttuneen kengän takia, jonka seurauksena poitsu oli vähän enemmän ja vähemmän energinen. En kuitenkaan viitsinyt baanailla mitenkään ihmeellisemmin - otettiin kevyesti kaikki askellajit läpi ja mentiin pääosin puolipitkällä ohjalla venytellen. Fasun ratsastuksen jälkeen lähdettiin Helkan ja Vikin kanssa lähimaastoon heittämään maastakäsin pieni lenkki niin, että Henni ohjasajoi Helkaa. Muutamisen kerran pikkuneiti pisti ranttaliksi, varsinkin kun joutui "yksin" edeltä menemään, mutta periksi ei annettu ja lopulta Helkakin käyttäytyi.

Tiistaina käytiin Fasun kanssa kävelemässä ilman satulaa n. 4,5 kilometrin lenkki, jossa aikaa vierähti noin 45min. Henni oli aiemmin päivällä käynyt taas ohjasajamassa Helkan pelloilla/kentällä, kun ei selkänsä takia saisi ratsastaa pariin viikkoon (selässä joku välilevy painaa hermoja ja on tosi ärtynyt tmv). Helka oli käyttäytynyt kuulemma asiallisemmin kuin edellisenä päivänä ja paikoittain tuleekin todella kivoja pätkiä, kunhan poni malttaa keskittyä ja käyttäytyä! Harmikun Helka on ylikorkea niin sen kanssa ei voi osallistua shettisnäyttelyihin, eikä niiden yhteydessä järkättäviin ohjasajoluokkiin. Tai voihan toki ulkopuolisena osallistua(?), tulisihan siinäkin tietenkin hyvää kokemusta!


Keskiviikkona Nea kävi liikuttelemassa Helkan ja liikutteli samalla myös Vikin. Helka oli ollut oikein energisellä tuulella kuulemma (kuten nyt lähiaikoina muutenkin). Fasun kanssa tehtiin ihan vain käynti-ravi työskentelyä pellolla, kun oli alkanut jo hiukan pakastaa. Tehtiin väistöjä, taivutteluita, avoja ja sulkuja, sekä paljon siirtymisiä ja poni oli kaikinpuolin oikein kiva, vaikkakin vähän turhan energinen. Torstaina liikutettiin Hennin kanssa Fasu ja Helka samaan aikaan pelloilla. Ihan perällä oli sopivan luminen kohta, jossa pystyi hyvin menemään ympyrälläkin kaikissa askellajeissa. Fasu tuntui paikoitellen räjähtävän käsiin ja oli vähän vaikeuksia saada poninviikare kuulolle, mutta ainakin näyttävää liikettä sieltä lähti!

Tältä meidän kenttä näytti lauantaina.. Pikkuhiljaa pikkuhiljaa!


Perjantaina mie jouduinkin lähtemään töihin, joten Nea hoiti iltatallin ja liikutteli Helkan lisäksi myös Fasun. Fasu oli kuulemma ollut vähän pörheänä tuulisen sään takia, joten Nea oli hakenut vain rentoa hevosta. Lauantaina käytiin Fasun kanssa vajaan tunnin lenkki, että saataisiin ennen maneesia vähän purettua ylimääräisiä energioita pois. Otin pellolla ympyrällä kaikki askellajit läpi ja saatiinkin aika paljon keskustella malttamisesta, kun Fasu oli välillä ampaisemassa joka ilman suuntaan.. :D Avojen ja väistöjen avulla sain selkää paremmin käyttöön ja ponin paremmin kuulolle. Hypättiin muutamisen kerran pellolla ollutta ~55cm pystyä ja siitähän se riemu sitten repesikin! Mentiin pystyä jonkin aikaa, että sain ponin pyynnöstä hyvin malttamaan ja lopetettiin sitten. Kävin vielä ottamassa tallin viereisellä hiekkatiellä laukkaa eteen-alas, jonka jälkeen venyteltiin hiekkatiellä vielä eteen-alas loppuravit.
Näitä selästä otettuja Fasun "korvakuvia" tuntuu olevan miun kännykässä miljoona.. :D

Sunnuntaina lähdettiin yhden pintaan Erikan kanssa tallille. Minulle tuli tosiaan lauantai-iltana pieni paniikki, että kenet keksin maneesille kuvaamaan, kun kaikilla tuntui olevan jotain menoa. Onneksi Erikalla ei ollut mitään ihmeellistä ja lähdettiinkin sitten Veeran kanssa lauantai-iltana hakemaan Erikaa meille yöksi. Tallille päästyämme Erika haki Helkan tarhasta ja laitteli ponin valmiiksi ratsastusta varten, jonka jälkeen suunnattiin pelloille. Kokonaisuudessaan ratsastus meni ihan hyvin, mitä nyt Helka oli välillä vähän turhankin energinen, eikä oikein malttanut kunnolla keskittyä töiden tekoon. Erikan blogista löytyy tarkempia analyyseja ratsastuksesta, käykäähän kurkkaamassa!


Erikan loppuverkkaillessa Helkaa mie menin jo talliin pakkailemaan autoa ja laittelemaan tavaroita muutenkin jo valmiiksi. Vähän ennen puoli kolmea lastailtiin Fasu traikkuun ja ajettiin lähitallin maneesille. Fasu matkusti paljon odotettua paremmin, etenkin kun nyt oli ollut matkustamisesta päälle 2kk taukoa, niin vähän jännitin miten poni kulkee. Lastasin kyllä Fasun kerran aiemmin viikolla ja silloin poitsu käyttäytyi myöskin oikein asiallisesti. Poni sai vielä hetken ihmetellä kopissa sen aikaa, kun rakenneltiin Erikan kanssa meille esteitä. Maneesissa olikin yksi suhteutettu linja valmiina, joten rakenneltiin sen kaveriksi toiselle sivulle pieni jumppasarja: puomi - innari - ristikko - 1 laukka - pysty - 2 laukkaa - okseri.


Tein hyvät alkuverkat pohjalle ja Fasu oli alusta saakka hyväntuntuinen, kevyt ja miellyttävä ratsastaa. Ottaen huomioon, ettei olla pariin kuukauteen päästy kunnolla treenailemaan niin poni oli super! Aloitettiin hyppääminen pikkuristikoista suhteutetulla linjalla ja nostettiin pikkuhiljaa estekorkeutta, sekä siirryttiin jumppikseen. Kokonaisuudessaan hypyt sujuivat hyvin, yhtään pudotusta ei tullut, eikä kuskikaan mokaillut kuin muutamisen kerran ponnistuspaikkojen kanssa. Pidätteet menivät hyvin läpi, eikä poni (ihme kyllä) kuskaillut, johon olin jo varautunut.. :D Korkeimmillaan okseri oli metrin, pystyt n. 80-90cm. Lopuksi otettiin varusteet pois (fb-haaste) ja hypättiin muutaman kerran jumppislinja pelkän kaulanarun turvin (ja okseri vielä ilman käsiä!), mutta ei siinäkään mitään ihmeempiä ollut. Kaiken kaikkiaan poni oli oikein hieno ♥ Tallissa sitten venyttelin ponin herkuilla ja laittelin selkään arnikaa ja kylmäsin jalat.

Tästä on hyvä taas jatkaa ja nyt parin viikon sisään olisi tarkoitus suunnata pitkästä aikaa Henkan estevalkkaan, että päästään treenailemaan valvovan silmän alle. Ja tosiaan liityinhän mie sinne Instaan vihdoin ja viimein ja miut löytääkin sieltä jennaiidajulia -nimellä, jos kiinnostaa niin seurailkaahan ihmeessä! Saatan myös seurailla teitä takaisin :) Mutta nyt pidemmittä puheitta taidan siirtyä hetkeksi äidinkielen pariin, kun huomenna yo-kirjoitukset (ikävä kyllä) kutsuvat.

Ja loppukevennykseksi vielä se facebook-haaste:

Julkaisu käyttäjältä Jenna Härkönen.

6 kommenttia:

 1. FASU on niin yyberhieno komee paras lentsikka ;) ♥

  VastaaPoista
 2. Voitko tehä epäonnistumisvideoo, kun ei sitä oo pitkää aikaa tullu ja niit on kiva kattoo ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hullumpi idea! Kuhan saan nää kirjoitukset alta pois niin voisi vähän keräillä ihmisiltä matskua (anyone?) ja tehdäkin sellaisen :)

   Poista
 3. olis kivaa jos tekisitte vaikka hennin ja tiian kanssa yhteisen kysymyspostauksen! tai jonku videon missä kerrotte vähä itestänne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voitaisiinkin toteuttaa kolmestaan kysymyspostaus jahka Tiia tulee takaisin Suomeen huhtikuun 1. päivä :)

   Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)