perjantai 14. maaliskuuta 2014

hands to the sky, and throw your head back (paljon kuvia!)

Maanantaina Sanna tuli pitkästä aikaa ratsastamaan Fasulla ja päätettiin lähteä maastoilemaan Fasun ja Vikin kanssa. Viki on ollut aika kevyellä liikutuksella nyt lähiaikoina, jonka seurauksena neiti olikin aika energinen ja Fasu tietenkin intoili sitten mukana! Pääosin käveltiin, muutamaa ravipätkää ja yhtä laukkapätkää lukuunottamatta - tai no Fasu sipsutteli välillä piffipaffi -sekoitustaan meidän perässä, kun piti kävellä. Laukkapätkän jälkeen Vikillä keitti hiukan yli ja muutamat capriolet oli sitten heitettävä, mikä on kyllä ihan neidin bravuuri. Pysyin onneksi kyydissä ja sain tilanteen aika nopeasti nollattua, onneksi Fasu ei tuommoisia osaa! Loppuverkat otettiin sitten tallin viereisellä hiekkatiellä ja Viksu tuntuikin paikoitellen ihan hyvältä ja rennolta etenkin loppua kohden. Tiistaina Nea teki iltatallin, kun olin itse töissä ja liikutteli samalla Helkan, sekä palauttelevasti Fasun.

Keskiviikkona oli tarkoituksena kouluilla Fasun kanssa hiekkatiellä ilman satulaa ja päätinkin sitä ennen käydä ottamassa kentän kunnosta kuvan. Käveltiin "naapuripellon" kautta hiekkatielle, jossa meidän matka tyssäsi hetkeksi pienelle ojalle, josta Fasu ei kertakaikkiaan uskaltanut mennä yli. Hetken keskusteltiin ojan ylityksestä ja hyppäsipä poninvintiö kerran pystyynkin protestiksi mitä ei kyllä hirvein usein tee. Muutenkin vaikutti olevan kyllä aika pöllöllä tuulella, kun kaikkea piti kytätä ja säpsyä.


Oltiin sitten melkein jo pellolta pois kun naapuri sitten käynnisti jonkun koneen (tmv) ja Fasu sitten otti ja lähti täysillä sivulle kuin tykinkuula enkä ehtinyt mitään tajuamaan kun makasin jo pellossa. En tosin päästänyt ohjista irti, joten raahauduin jonkin aikaa siellä mutaliejussa ponin perässä ennen kuin Fasu sitten lopulta pysähtyi. Jaa, että sellainen päivä näköjään tänään..? Viime tippuisesta olikin jo ikuisuus, yleensä saan ninjailtua kyydissä, mutta nyt poni sai kyllä yllätettyä kuskin täysin.. :DLähdettiin siitä sitten hiekkatiellä ja oli kyllä niin pörheä poni, ettei mitään rajaa. Keskittyminen paikoitellen ihan nollissa ja otettiin spurtteja ties mistä. Yritin vain keksiä ponille paljon paljon töitä ja tehtävää tehtävän perään, mutta hiekkatiellä joutuu muutenkin soveltamaan aika paljon, kun joutuu yhtä ympyrää kokoajan kulkemaan. Siitä ohi menee aika paljon lenkkeilijöitä, pyöräilijöitä, koiranulkoiluttajia jne, joita Fasu sitten kovasti kyttäili ja jännitteli, että kukahan mahtaa kimppuun hyökätä.. :D Mentiin reilu tunti hiekkatiellä ja paikoitellen (ja silloinkun se oikeasti keskittyi) poni oli kyllä hyväntuntuinen, vaikkakin vähän vahva. Laukassa tehtiin paljon siirtymisiä askellajin sisällä, sekä käynti-laukka ja laukka-seis-peruutus-laukka -siirtymisiä, että sain ponin kuulolle ja töihin.Fasu taas spotannut jotain ihan hirveän "jännää" (onpas muuten tumma poni)

Torstaina mentiin Hennin kanssa neljän maissa tallille ja tarkoituksena oli kuvailla toisiamme. Ei oltaisi keritty kuvailemaan kunnolla, jos oltaisiin ratsastettu eri aikoihin, joten piti mennä sitten samaan aikaan ja soveltaa hiukan kuvailemisen suhteen. Ihan hyvin saatiin kuitenkin kuvailtua, vaikka toinen joutuikin välillä tulemaan selästä alas yms. Päätettiin ottaa myös muutamia hyppyjä, kun hiekkatie oli hyvässä kunnossa ja siitäkös Helka ja Fasu innostuivat entisestään! Molemmat olivat muutenkin energisiä, Helkakin sai välillä jotain ihme pomppukohtauksia, eikä malttanut oikein keskittyä töiden tekoon. Kokonaisuudessaan oli kyllä oikein hyvät treenailut, antaa kuvien ja pikkuvideon puhua puolestaan!

Loppuverkkailin siis Helkan, kun Hennin selkä otti nokkiinsa yhden hiekkamäen laukkailun jälkeen. Oli kyllä pieni muutos Fasun jälkeen mennä pikkuponin selkään ja Helkakin huomasi, että minua sai aika helposti kusetettua, kun en saanut oikein apuja läpi. Tallin pihassa otettiin vielä muutamat rakennekuvat kaksikosta ja Helka innostui vielä piehtaroimaan hiekkakasassakin.
Huomenna (tai no tänään) kirjoitukset jatkuvat englannilla, mie taas tyytyväisenä täällä valvon ja kirjoittelen blogiin kun pitäisi tehdä jotain aivan muuta. Vähän jännittää toki, että pääsenkö läpi, mutta toivottavasti! Viikonloppuna pakko harjoitella ainakin matematiikkaa, jonka kirjoitukset ovat keskiviikkoja - ja maanantaina sitten ruotsi. On tää abina olo sitten varsin mukavaa! Maneesille ei tosiaan tänä viikonloppuna mennä, mutta ensi viikolla kunhan kirjoitukset ovat ohi olisi tarkoitus mennä Fasun kanssa Henkan valkkaan, siitä tulossa sitten tietenkin postausta videon kera :)

Mielipiteitä postauksesta? Oliko jo liikaa vai ihan sopivasti kuvia?

12 kommenttia:

 1. Kiva postaus ja ei ollu liikaa kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava, että postaus oli mieluinen ja paljon kiitoksia siulle kommentistasi! :)

   Poista
 2. Oikein hyvä postaus ja sopivasti kuvia:)

  VastaaPoista
 3. tosi ihania kuvia ja just sopivasti!:) meette tosi hienosti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset kommentistasi ja kiva, että postaus miellytti! =)

   Poista
 4. Kiva postaus! :) Miksi et ratsasta Helkalla useammin? Ethän sinä edes näytä isolta sille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että pidit ja paljon kiitoksia kommentista! :) Oon mie kyllä jo sen verran iso Helkalle etten mene kuin poikkeustapauksissa tosi harvoin.. :)

   Poista
 5. Kun käytät tota sports trackeria, mi laji sulla on siellä? Ratsastustahan siellä ei automaattisesti ole :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ratsastus voisi tosiaan löytyä valikoimasta.. :/ Olen käyttänyt "muu1", joka on ajanut asiansa ihan hyvin!

   Poista
 6. Kuvia ei koskaan voi olla liikaa! (paitsi siinä vaiheessa, kun kone algaa lagimaan siihen malliin...) :D

  Kuvat kertoo paljon ja niitä on ihana katsella, silloin, kun kuvaaja osaa ottaa hyviä kuvia. Ja tässä blogissa näyttää osaavan! (;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia siulle kommentistasi! Mie tykkään laitella aika paljon kuvia, tyyliin joka kappaleen väliin.. :D Mutta mukava, että on mieluisia!

   Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)