maanantai 18. marraskuuta 2013

and like a star you're shining

Taas on viikko vierähtänyt nopeaan tahtiin ja tuttuun tapaan taas näin su-ma välisenä yönä kerkiän päivittelemään blogin. Maanantaisin on tosin aina aikainen herätys, mutta väliäkös tuolla! Perjantaina tosiaan juhlittiin miun 18-vuotis synttäreitä ja sunnuntaina Tiia oli seuraeste- ja seurakoulukisoissa Vikin kanssa skabailemassa. Kaiken kaikkiaan todella mukava viikko (etenkin viikonloppu) takana :)

Maanantaina oli tuttuun tapaan palautteleva liikutus maneesin jäljiltä isompien kanssa. Sofia tuli liikuttelemaan Helkan ja mentiin kolmestaan minä, Roosa ja Sofia hiekkatiellä. Fasun pyrin ratsastamaan mahdollisimman rennoksi - ihan vain eteen-alas kaikissa askellajeissa ja poitsu olikin tosi hyvän, että rennontuntuinen. Sofia ja Roosa kävivät lopuksi vielä hetken kävelemässä lähimaastoissa Viksun ja Helkan kanssa sillä välin kun mie lähdin jo talliin putsailemaan karsinoita. Tiistaina lähdettiin kolmestaan maastoilemaan Hennin ja Roosan kanssa. Otettiin alku- ja loppuverkat hiekkatiellä, jonka jälkeen käytiin maastoissa kävelemässä ja otettiin myös muutama reippaampi laukkapätkä. Kaikille teki kyllä erittäin hyvää päästä vähän avaamaan paikkoja ja päästelemään turhia höyryjä pois!
Keskiviikkona käytiin Roosan ja Hennin kanssa maastakäsin kävelyllä ponskien kanssa lähistöllä ~20min.

Muutama kuva viime vuoden lokakuun lopulta - ponit pikkaisen innoissaan valkoisesta maasta!

Torstaina pyysin Henniä liikuttelemaan Fasun, kun järjestin silloin sukulaisille kakkukahvit. Henni ratsasti myös Helkan Fasun lisäksi ja oli molemmat liikutellut kevyesti hiekkatiellä. Roosa kävi illemmalla tekemässä iltatallin ja Viksu saikin viettää vapaapäivän. Perjantaina kouluiltiin Tiian kanssa noin tunnin verran "koirankoulutuskentällä". Viki oli kerännyt hirveästi virtaa itseensä, eikä malttanut kovin hyvin aluksi keskittyä, mutta loppua kohden oli kuulemma ihan jees! Fasu sen sijaan oli alusta saakka tosi hyväntuntuinen, kevyt ratsastaa ja liikkui hyvin omalla moottorillaan. Tehtiin paljon taivutteluja, avoja ja väistöjä, että saatiin selkä kunnolla käyttöön ja ponia vielä paremmin kuulolle. Helkan kanssa kävin lähimaastoissa pienellä maastakäsin kävelyllä isompien liikutuksen jälkeen, kun ei missään oikein pysty juoksuttamaankaan. Lauantaina otettiin Tiian kanssa kevyesti hiekkatiellä Fasun ja Viksun kanssa kaikki askellajit läpi, mentiin vajaa puolisen tuntia. Helka vuorostaan sai lauantaina vapaapäivän.
Sunnuntaina olikin vuorossa Tiialla ja Vikillä seuraeste- sekä seurakoulukilpailut, jotka järjestettiin läheisellä ratsastuskoululla. Tiia hyppäsi 70cm (AM5) ja kilpaili samalla myös seuraestemestaruudesta. Alunperin oli tarkoitus tehdä (kisa)videopostaus, mutta kun oltiin kahdestaan liikkeellä niin ei kuvailut oikein onnistuneet toivotulla tavalla. Oltiin suhteellisen hyvissä ajoin perillä, laiteltiin Viksu valmiiksi ja Tiia lähtikin sitten pian verkkailemaan. Verkassa Viki toimi kuulemma ihan hyvin ja oli hyvin avuilla, eikä neiti välittänyt ollenkaan vaikka muutama hevonen hiukan pöllöilikin kentällä.


Kopioin Tiian blogista selityksen kisaradoista:
"Perusrata päästiin puhtaasti, ilman sen suurempia ihmeellisyyksiä. Askeleet saatiin hyvin sopimaan esteille, vaikka väleihin parit hassut ristilaukat tulivatkin. Mentiin jälleen hetkeksi ulos, sillä arvostelun ollessa AM5 (uusinta 80cm), uusinta ratsastettiin vasta myöhemmin. Käveltiin hetki kentällä, jonka jälkeen otin pari hyppyä n. 80cm pystylle ja okserille. Okserista napattiin kerran takapuomi mukaan, kun tultiin hieman pohjaan, muuten hypyt sujuivat kivasti.

Uusinnassa Vikillä olikin tuttuun tapaan vauhti päällä ja me kyllä mentiin eikä meinattu! Pääpiirteittäin uusinta sujui hyvin, askeleet löytyivät hyvin ja muutenkin uusinta oli ihan sujuva. Yksi kaarre tosin levähti kokonaan käsiin ja siinä tuli vähän räpellystä. Sain kuitenkin korjattua hevosen hyvään tasapainoon ennen seuraavaa estettä. Suoritimme siis uusinnankin puhtaasti.

Tulokseksi saimme siis 0-0vp - aika 42,13sek, ja tällä suorituksella voitimmekin koko luokan! Samalla voitettiin myös vuoden 2013 seuraestemestaruus kultaa!"
Esteiden jälkeen muuteltiin vähän Viksun varustusta ja sitten olikin vuorossa vielä koululuokka, He C. Verryttelyssä Viki oli kuulemma ollut alusta asti suhteellisen hyväntuntuinen ratsastaa, hyvin kuulolla ja melko tasainen. Hyvillä mielin Tiia pääsi lähtemään radalle. Tiian blogista lainattua:

"Rata alkoi ihan hyvin, alkutervehdyksessä tuli muutamia käyntiaskeleita, ja askeleen pidennyksessä vauhti kiihtyi hieman. Kolmikaarinen kiemura sujui todella kivasti, vaikka pieni rikko siihen meinasia tulla, mutta sain sen onneksi nopeasti korjattua. Seuraavassakin askeleen pidennyksessä vauhti kiihtyi. Pysähdys - peruutus sujui hyvin. Viimeinen askeleen pidennys oli jo hieman edellisiä parempi!

Seuraavaksi olikin vuorossa laukkaosuus. Oikeanlaukan nostossa Viki jännittyi, kun pidätin hieman liikaa. Tästä syystä nostosta tuli hätäinen. Keskiympyrä ja lävistäjä sujuivat hyvin, joskis nelitahtisesta laukasta oli kyllä valituksia. Toiseen suuntaankin laukka sujui ihan hyvin, joskin lävistäjällä laukka vaihtui. Tämän jälkeen Viki ei enää malttanutkaan keskittyä vaan alkoi kuumua, josta syystä ravivoltti meni laukkailuksi. Voltin jälkeen pidätin, ja Viki reagoikin siihen odotettua vahvemmin, jonka takia tuli pieni 'äkkistoppi' josta jatkoimmekin sitten kunnialla ravissa maaliin.

Tulokseksi saimme tästä luokasta 96,5p - 48,25%." Kokonaisuudessaan kouluosuuskin sujui kuitenkin ihan hyvin, kokemustahan tässä vain lähdettiin hakemaan. Ja tuli myös parannusta edelliseen rataan!
Takaisin tallille päästyämme liikuteltiin Hennin kanssa Helka ja Fasu hiekkatiellä ja saatiin pitkästä aikaa ratsastuksesta jotain matskuakin! Molemmat ponskit olivat vähän lentoon lähdössä ja hieman energisiä, ihme pyrähdyksiä tuli välillä ja Henni onnistui alkuverkoissa kerran tippumaankin. Laukattiin muutaman kerran yksi pieni mäki, josta kaksikko innostui aivan järkyttävästi - molemmat vain loikkivat päättömästi ja yritettiin Hennin kanssa vain pysyä kyydissä.. :D Kun tultiin mäki toiseen suuntaan niin Helkan seotessa Henni onnistui tippumaan vielä toisenkin kerran! Otettiin hiekkatiellä muutamia pikkuhyppyjä molempiin suuntiin ja voi sitä riemun määrää! Yleisesti hypyt sujuivat hyvin, kuten videolta näkyykin - Fasu taas innoissaan nakkeli välillä esteen jälkeen niskojaan. Loppuverkoissa onnistuin minäkin pitkästä pitkästä aikaa tippumaan kun Fasu otti jotkut ihme koiskeet yllättäen. Että sellainen vauhtikaksikko!
Fasulle tulossa ensi viikolla tosi kiva uusi estepenkki, toivon mukaan on sopiva! Esittelen sen teille tarkemmin kunhan saan sen. Torstaina Fasulle tuleekin hieroja ja sunnuntaina olisikin tarkoitus suunnata Henkan valkkaan, tällä kertaa niin, että Vikikin tulisi mukaan. Mitään ihmeellisempää ei taidakaan olla ensi viikolla luvassa, tosin tulen päivittelemään blogin jo aika pian! Ajankohtaista matskua on vaikea saada, kun pimeä tulee jo niin aikaisin. Toteutuksen alla siis erikoispostauksia ja yritän keretä päivittelemään blogia taas aktiivisemmin, kun viime aikoina blogi on jäänyt turhankin epäaktiiviseksi. Pahoittelen!

2 kommenttia:

 1. Vikihän menee kivasti :)
  Toivottavast uus satula on sopiva! Mie oon ratsastan kesäst asti ilman satulaa Stollella,kun ei sille ole satulaa löytyny. Serenalle ostin kesän lopussa satulan, mut se vaatii uudet toppaukset, joten kummallakaa hevosella en pääse ratsastamaa satulan kanssa. Onneks niillä voi mennä huoletta ilman satulaa :) Noi satula jutut on niin hankalia ja mulle ainenki aiheuttaa päänvaivaa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps! :) Todellakin toivon satulan olevan meille hyvä, en malta odottaa, että pääsen kokeilemaan sitä. Miekin meen huomattavasti enemmän ilman satulaa, kuin satulan kanssa, jotenkin vaan paljon mukavempaa. Satuloiden kanssa tulee melkein aina jotain venkslaamista, muistan aikoinani kokeilleeni Fillylle yli 10 eri satulaa.. Mutta toivonmukaan tämä uusi olisi sopiva, niin ei tarvitsisi enempää alkaa vaihtelemaan ja päästäisiin jatkamaan treenejä! Mutta paljon kiitoksia siulle kommentistasi :)

   Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)