maanantai 14. lokakuuta 2013

we'll be raising our hands, shining up to the sky

Kyllä on taas viikko vierähtänyt niin nopeaan tahtiin, etten ole blogiakaan kerennyt pahemmin päivittelemään. Onneksi nyt perjantaina alkoi kahden viikon loma, kun meillä on syysloman lisäksi lomautuksen takia viikko lomaa. Pyrin nyt loman aikana toteuttelemaan erikoispostauksia ja muutenkin päivittelemään blogia ahkerammin! Viime postaukseen tuli paljon mukavia kommentteja, paljon kiitoksia kaikille kommentoineille - oli kyllä ilo lukea noin piristäviä ja ihania kommentteja :')

Tänään oltiin tosiaan mätsäreissä! © Valokuvaus Hehku

Maanantaina en kerinnyt tallilla käymään kuin sen verran, että sain vietyä sinne postista hakemani uudet "nivelmömmöt". Fasu on siis syönyt jo parisen kuukautta MSM + Glukosamiini + C-vitamiini -yhdistelmää, jotka parantavat mm. nivelten toimivuutta. On kyllä ponikin ollut niin energisellä, että vetreällä päällä nyt lähiaikoina, että uskoisin noista olevan hyötyä! Maanantaina tosiaan Henni ja Roosa palauttelivat Fasun ja Vikin, kun minun piti lähteä korvaamaan jotain vanhoja liikunnan poissaoloja. Päätettiin Veeran ja Karon kanssa lähteä golffaamaan, joka oli aika - noh mielenkiintoista. Kunnialla kuitenkin selvittiin!


Hennin mukaan Fasu oli ollut taas vaihteeksi kovin virtaisa, mutta kuitenkin tosi hyvä, eikä ollenkaan jäykkä ratsastaa. Vaikka lauantaina ja sunnuntaina oltiin oltu kisoissa, lauantaina vielä kaaduttu ja sunnuntaina poni riehui takastulomatkalla taas ihan kiitettävästi kopissa. Enkä todellakaan tajua, mistä se tota virtaa itseensä kerää?! Helkan kanssa Henni oli hypännyt kentällä, miulla ei ole koneella mitään matskuja hyppelyistä, mutta nappasen muutaman kuvan Hennin facebookista.



Tiistaina kävin reippaana liikuttelemassa Fasun ennen kouluun lähtöäni, kun muutoin liikutus olisi jäänyt iltamyöhään ajokoulun takia. Menin kentällä reilu puolisen tuntia ja kävin kävelemässä vielä lopuksi pitkät loppukäynnit maastossa. Poni oli tosi hyvä, kevyt ja sopivan energinen ratsastaa - otin lähinnä vain kaikki askellajit läpi ja tehtiin myös muutamia avoja, väistöjä, siirtymisiä jne. Roosa piti Viksulle tiistaina vapaan, mutta kävi illalla tekemässä kuitenkin iltatallin. Muistaakseni Helkalla oli myöskin tiistaina vapaapäivä, kun Henni ei kerinnyt pikkuneitiä liikuttelemaan. Keskiviikkona kävin päivällä ennen autokoulua reilun puolentunnin maastakäsinkävelyllä Fasun kanssa ja oli kyllä mukavaa vaihtelua! Roosa kouluili Viksun kanssa hiekkatiellä ja kehui tamman olleen oikein jees. Hiekkatiellä ei nyt kummempia pysty tekemään, mutta onhan se nyt parempi kun ei mitään. Ja Henni oli käynyt päivällä juoksuttamassa Helkan.

Mukavan mutaisen yllätyksen Fasu oli miulle järjestänyt!



Yksi kuva tiistailta ja loput keskiviikon kävelylenkiltä.


Torstaina lähdettiin porukalla aluksi maastoilemaan, mie Fasulla, Roosa Vikillä ja Henni ja Sofia pitivät Helkan kanssa kärryillä perää. Otettiin muutama lyhyt hölkkäpätkäkin ja kaikki sujui yhtä Helkan riehumiskohtausta lukuunottamatta hyvin. Käytiin lopuksi Roosan kanssa hetki ravailemassa ja laukkailemassa yhtä hiekkasuoraa edestakaisin, oli pikkasen ponskeilla taas virtaa! Loppuravit käytiin vielä ottamassa rennosti hiekkatiellä, jonka jälkeen suunnattiinkin talliin. Perjantaina maastoiltiin taas porukassa ja tällä kertaa myöskin Henni oli Helkan kanssa ratsain. Hiekkatiellä otettujen alkuverkkojen jälkeen käytiin muutamalla eri hiekkasuoralla vähän baanailemassa ja kyllä taas virtaa kolmikolla piisasi! Vikillä keitti yhdessä vaiheessa vähän yli ja neiti esittelikin meille hienoja capriolejaan ja muutenkin vähän pomppi, kun Viksun mielestä malttaminen oli aivan liian yliarvostettua puuhaa.


Henni lähetti miulle hienon print screenin, kun ponit olivat olleet vähän villillä tuulella! Näistä video tulossa jossain vaiheessa.

Lauantaina mentiin Tiian kanssa Vikillä ja Fasulla vajaa tunti ilman satuloita hiekkatiellä. Joku varmaan ihmetteleekin, että miksemme ole nyt kenttää käyttäneet. Lähiaikoina on ollut niin huonot ilmat, että kenttä on mennyt sen takia huonoon kuntoon ja nyt kylmien ilmojen myötä se kuivuu myös hitaasti. Sen takia olemme joutuneet joksikin aikaa "evakoitumaan" hiekkatielle, kunnes kenttä on taas parempi. Otettiin hiekkatiellä myös mielenvirkistykseksi muutamia hyppyjä ja Fasu oli kyllä taas aivan liekeissä päästessään hyppäämään.. :D Tiian mukaan Vikikin tuntui hyvältä, että varmalta hypätä. Nostettiin muutaman kerran pystyä hyvien hyppyjen jälkeen ja lopuksi se olikin korkeimmillaan metrin. Helkan Tiia vuorostaan irtojuoksutti tarhassa sillä välin kun tein iltatallia valmiiksi.

Ollaan myös maalailtu puomeja, kyllä näillä kelpaa! (osa vielä kesken)

Sunnuntaina suunnattiin kohti mätsäreitä Vikin ja Helkan kanssa. Alunperinhän meidän piti nyt sunnuntaina lähteä Tiian kanssa Kotkaan hyppäämään, mutta kun Fasulla on taas ollut kuljetuksen kanssa ongelmia, niin suosiolla jätettiin ne kisat sitten välistä.

Helka esiintyi poniluokan keskivälissä ja ehdittiinkin siinä hetki ihmetellä, ennen kuin otettiin poni ulos kopista. Kehässä Helka käyttäytyi oikein asiallisesti, siinä ei mitään sen ihmeellisempiä ollutkaan. Helkan parina oli I-palkinnolla kantakirjattu tamma ja vähän siinä jänniteltiin, että miten tässä tuleekaan käymään.. Loppujen lopuksi Helka kuitenkin voitti parinsa ja neiti palkittiin punaisella rusetilla!

Tuomarin arvostelu: Isokokoinen shettis, hyvä lihaksisto, hienossa kunnossa. Käynnissä takajalat
hiukan jäykät, ravissa hieman lyhyet etupään liikkeet.








Viki esiintyi hevosluokan kolmanneksi viimeisenä, joten jouduttiinkin sitten odottelemaan jonkin aikaa ennen kuin Tiia pääsi tamman kanssa kehään. Viki otti aika rennosti koko jutun ja käyttäytyi myöskin todella asiallisesti kokoajan. Käynti- ja raviosuudet sujuivat ongelmitta ja tamma jaksoi myös hyvin seistä aloillaan. Nämä olivat muuten Viksun ensimmäiset mätsärit/näyttelyt ikinä, sitäkin ylpeämpi saa siis olla tammasta! Vikin voitti parinaan olleen suomenhevosruunan ja tamma palkittiin myös punaisella ruusukkeella, eli 1. palkinnolla. Sitten jäätiinkin odottelemaan vielä BIS-kehää.

Tuomarin arvostelu: Nätti pieni tamma, hyvä lihaksisto. Käynnissä
levittää takajalkojaa, hyvä irtonainen ravi.







Sekä Viki, että Helka tippuivat molemmat aika nopeasti BIS-kehästä pois, joten sieltä ei suurempaa menestystä enää tullut, mutta vastassa olikin aika kovat vastukset! Kokonaisuudessaan meni kuitenkin hyvin ja oikein mukavat, että toimivat mätsärit oli saatu järjestettyä :) Olisi kyllä ollut kiva osallistua Fasun kanssakin, no ensi kerralla sitten! Laittelen tähän väliin vielä vähän kuvasatoa mätsäreistä.

Erika ja 28-vuotias pappaponi Tomi!





Tallille päästyämme purkailtiin auto tavaroista, vietiin kaksikko Fasun seuraksi ulkoilemaan ja lähdettiin käymään syömässä. Takaisin tultuamme liikuteltiin ponskit, Tiia lähti Vikin kanssa lähimaastoihin riimuilla ja Henni Helkan kanssa kentälle. Siivoilin Fasun karsinan loppuun, hain poitsun talliin ja lähdettiin vähän ajan kuluttua Hennin ja Helkan perään. Henni tosiaan päätti kokeilla Helkalla pelhamia - tammalla on tosiaan joskus aikaisemminkin menty muutaman kerran pelhamilla. Henni tulee joskus jatkossakin silloin tällöin menemään pelhamilla, poni oli kuulemma tosi hyväntuntuinen ratsastaa! Nappasin parivaljakosta muutamisen kuvan ja videon, niin saadaan tänne blogin puolellekin vähän ratsastusmatskua.


Pahoittelen aivan järkyttävää laatua, kamera ei enää oikein pitänyt valaistuksesta.



Fasun kanssa mentiin reilu puolisen tuntia kentällä ja poni oli jo alusta saakka tosi hyväntuntuinen. Väistöillä ja avoilla sain selän paremmin käyttöön ja samalla Fasua myös enemmän kuulolle. Laukat ovat nyt lähiaikoina tuntuneet tosi hyviltä, myös se vaikeampi oikea laukka on ollut nyt suoraan sanottuna aivan mahtava! Tehtiin muutamia vastalaukkoja, jotka onnistuivat kohtuuhyvin. Treeniähän se vielä tarvitsisi paljonkin niihin, että saataisiin kunnon vastalaukkoja irti, mutta tästä on ihan hyvä lähteä. Laukassa tein myös temponmuutoksia ja molempia laukkoja saakin koottua nykyään tosi hyvin - ilman että laukan laatu kärsii tai paketti leviää. Hyvillä mielin venyteltiin pitkään eteen-alas ravit ja palailtiin takaisin talliin.

Satulansovittaja kävi tosiaan torstaina katsomassa Fasun satulat. Estepenkki on meille hitusen liian kapea, eikä sitä saa enempää levitettyä, joten etsinnän alla onkin nyt vähän leveämpi estepenkki. Koulupenkki oli meidän käyttöön ihan ok. Eläinlääkäri tulee nyt maanantaina raspaamaan kolmikon hampaat ja tiistaina olisi Tiian kanssa tarkoitus testailla meidän uusia puomeja ja hyppäillä Vikin ja Fasun kanssa kunnolla!

Pitäisikö muuten laittaa kysymyspostaus pystyyn, mitä mieltä olette..? :)

18 kommenttia:

  1. Mitä MSM+Glukosamiini+C-vitamiini yhdistelmää syötät Fasulle? Jotain valmista jauheyhdistelmää vai jotain yrttejä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tilannut netistä glukosamiinin ja MSM'n. C-vitamiinin kävin ostamassa ihan Agrimarketista :) Kokeilin aluksi myös yhden purkin GluKoMix HA+MSM, mutta se tuli kyllä kalliimmaksi, kun yksi purkki maksoi päälle 70e ja siitä riitti n. 33 päiväksi. Tuollainen yksi 1000g pussi riittää melkein kahdeksi kuukaudeksi ja hintaa tulee n. 60e posteineen eli n. 30e/kk.. :)

      Poista
  2. Olen mennyt tuolla friisiläis orilla!!!:)Kiva postaus.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Kiva kuulla, että pidit ja paljon kiitoksia kommentistasi!

      Poista
  3. Miks noilla on tollaset narut mahan ympärillä:D?

    VastaaPoista
  4. Hyvän kuvan nappasit minusta ja Velhosta! :) Ja kiva, että päästiin teidän blogiinkin.. ;) - Susanna

    VastaaPoista
  5. onnea mätsäri menestyksestä! todella kiva postaus taas:3 tee kysymyspostaus :)

    VastaaPoista
  6. Helka on hienossa lihavassa kunnossa :))

    VastaaPoista
  7. Kivoja kuvia ja teksti!:)

    VastaaPoista
  8. Jee onnea mätsäreistä!:) kiva postaus niin kuin aina ja mukavat kuvat:3

    VastaaPoista
  9. Onko tuo se Erika joka kävi ratsastamassa Helkalla? Onko se käynyt siellä enää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, on sama Erika! Ei ole nyt lähiaikoina päässyt käymään mm. koulun takia, mutta tulee kyllä Helkailemaan taas pian :)

      Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)