maanantai 7. lokakuuta 2013

hyvin ja ei niin hyvin mennyt viikonloppu takana (mm. seuramestaruudet)

Ei mennyt ihan putkeen..

Torstaina
lähdettiin Roosan kanssa Fasulla ja Vikillä heittämään reipas maastolenkki, että saataisiin purettua vähän ylimääräisiä virtoja pois poneilta. Suunnattiin hiekkatiellä otettujen alkuverkkojen ja pienen seikkailemisen jälkeen eräälle pitkälle hiekkasuoralle, jossa pystyy baanaamaan ihan kunnolla. Ei meinannut olla riemulla rajaa, kun ponskit saivat viilettää menemään - teki kyllä älyttömän hyvää molemmille! Henni vissiin liikutteli Helkan kentällä, ellen ihan nyt väärin muista.

Perjantaina innostuttiin Tiian kanssa vähän kuvailemaan, kun sattui olemaan niin kaunis ilmakin! Kävin nappasemassa Hennistä ja Helkasta myös muutaman kuvan, kun Henni oli ponin kanssa kentällä kouluilemassa. Fasun kanssa menin reilu puolituntia kentällä ilman satulaa, suhteellisen kevyesti viikonlopun kisoja silmällä pitäen. Jo alusta saakka poni tuntui pitkästä aikaa taas tosi hyvältä ratsastaa, poitsu jaksoi jopa keskittyäkin ja saatiinkin paljon hyviä pätkiä. Tiia kehui Vikin olleen perjantaina myöskin tosi miellyttävä ratsastaa, hyvin fiiliksin lähdettiin siis seuraavan päivän kisoihin!









Lauantain kisat alkoivat kerrankin ihanan myöhään, joten mentiin Tiian kanssa tallille vasta joskus kahden aikoihin. Laiteltiin Viki ja Fasu kisakuntoon ja lähdettiin sitten kävelemään kisapaikalle, kun matkaakin oli vain parisen kilsaa. Tiia hyppäsi Viksun kanssa 60-70cm luokan ja minä Fasun kanssa 80-90cm luokan.

Oltiin hyvissä ajoin perillä, joten ehdittiin rauhassa verkkailemaan. Fasu oli varsinainen energiapommi, vaikka se oli kyllä liikkunut suht paljon tällä viikolla. Muista edes milloin se on viimeeksi ollut noin reipas (ja niin kuuro avuille..) Aloitinkin verkkailut jo ajoissa, että saatiin päästeltyä ylimääräisiä höyryjä pihalle ja pikkuhiljaa poni alkoikin hiukan rauhoittumaan. Vikikin oli aika virtaisalla päällä, mutta Tiian mukaan kuitenkin hyväntuntuinen ja Viksukin rauhoittui hyvin loppujen lopuksi.




Fasusta ei sattunut nyt olemaan lauantailta mitään kuvia. Nämäkin napsin nopeasti Tiiasta jossain välissä.

Lainaan Tiian blogista selityksen radasta: "Rata alkoi todella kivasti. Ekalle esteelle löytyi paikka hyvin ja laukka vaihtui. Tokalle myös hyvä paikka, mutta laukka ei vaihtunut - tosin se korjaantui hienosti seuraavassa kaarteessa. Kolmas ja neljäs este sujuivat hyvin. Mutta kun, olin tekemässä vitoselle siistiä, rauhallista ja hallittua kaarretta, meiltä pettikin yllättäen pohja alta?!? Kaaduttiin siis kunnolla Vikin kanssa ja minäkin pääsin kirjaimellisesti maistelemaan hiekkaa..

Kummallekkaan ei onneksi sattunut pahemmin. Viki oli kunnossa ja liikkui puhtaasti. Itsellä otti vasen käsi hieman osumaa, mutta kyllä tämä tästä. Pääasia että mitään vakavaa ei sattunut! Itse en keksi kaatuamiseen muuta syytä kuin sen, että pohja oli yksinkertaisesti niin pehmeä/liukas, sillä vauhtiahan meillä ei edes hirveästi ollut. Mutta välillä näinkin - aina ei voi onnistua, mutta kyllähän se hiukan harmittaa että tämmöistä pääsee tapahtumaan pelkän pehmoisen pohjan vuoksi."



Tiian rata päättyi siis harmillisesti kaatuamiseen, onneksi ei käynyt kuitenkaan pahemmin. Kävin vielä juuri ennen 80-90cm luokan alkua Fasun kanssa ottamassa muutaman hypyn kentällä ja poni tuntui paljon paremmalta ja rauhallisemmalta. Vähän varauksella lähdettiin tuolle pohjalle hyppäämään, kun siellä oli muutama muukin liukastellut ja kompuroinnut. Radan alussa poni tuntui tosi hyvältä, perus energiseltä itseltään ja sain ratsastettua hyvin paikkoja. Fasu tuli myös pidätteistä nopeasti takaisin ja odotti hyvin pyynnöstä. Kolmosesteelle tultiin aika reippaasti, kun vielä näin paikan kaukaa ja seurauksena olikin aika iso voimakas hyppy. Sitten meillä olikin tuolle pohjalle liikaa vauhtia > pohja lähti alta > lennettiin kurvissa kyljelteen. Pelkällä säikähdyksellä onneksi selvittiin, vaikka löin pään aika voimakkaasti maahan. Hyppäsin yhden esteen ja lähdettiin sitten Tiian kanssa kävelemään takaisin talliin seuraillen miun vointia.




No poni ainakin tuntui ja hyppäsi tosi hyvin siihen asti mitä ehdittiin nyt menemään. Todella harmillista, että kävi nyt näin.. Käytiin kotona ottamassa vielä kentällä eteen-alas ravit, molemmat ponskit vaikuttivat onneksi ihan normaaleilta. Venyteltiin ne, laitettiin arnikat selkiin, kylmäiltiin jalat ja sitten kaksikko pääsikin ulkoilemaan ja Helka vuorostaan pääsi Sofian kanssa kentälle. 

Sunnuntaina oli vuorossa toiset seuraestekilpailut tässä lähistöllä. Aamulla tarkastettiin vielä Viki ja Fasu korvista hännänpäähän ja käytiin pihalla katsomassa askellajit. Molemmat vaikuttivat normaaleilta, joten pystyttiin lähtemään kisoihin. Hypättiin Tiian kanssa siis molemmat 70cm (AM5) ja 80cm (AM5), joissa oli siis korotettu uusinta. Kilpailuissa ratkottiin samalla seuraestemestaruus, josta Fasun kanssa skabailtiin. Tiia tosiaan kuuluu eri seuraan, joten hän ei päässyt mittelemään mestaruuksista tällä kertaa.

Tiia starttasi luokkansa toisena, joten lähti ennen meitä verkkailemaan Vikin kanssa. Verkka-alue oli sen verran pieni, ettei Tiia mahtunut pyörittämään siinä kunnolla Vikin kanssa laukkaa, saatika hyppäämään. Vikikun tarvitsisi paljon enemmän tilaa ja laukka pitäisi saada kunnolla pyörimään ennen kuin sitä alkaisi työstämään. Laukka ei meinannutkaan aluksi pyöriä radalla kovin hyvin ja lisäksi Viki vähän tuijotteli esteitä, mutta yleisesti perusrata sujui ihan hyvin ja Tiia pääsi uusintaan. Uusinnassa tamma tuntui jo paljon paremmalta ja varmemmalta, laukkojen kanssa oli vieläkin pieniä ongelmia, mutta itse hypyt sujuivat kuitenkin hyvin. Tuloksena molemmista vaiheista 0vp ja aikakin riitti kolmossijaan!


Kaikki kisakuvat © Krista Heikkilä, ellei toisin mainita!




Fasu vaikutti taas oikein pirtsakalta tapaukselta, en tosiaankaan tiedä mistä se tuota energiaa saa noin kerättyä itseensä. Pieni verkka-alue oli meille ehkä parempi, kun ei ollut tilaa kaahottaa ja sainkin ratsastettua ponin aika hyväntuntuiseksi. Perusradalla ei nyt mitään ihmeempiä ollut, suht hyvät hypyt ja paikat saatiin ja ainakin oli sujuva rata! Mekin päästiin siis uusintaan, joka sujui aika vauhdikkaissa merkeissä. Tuloksena siis molemmista vaiheista 0vp ja ajan puolesta sijotuimme toiselle sijalle!






Tiia ja Viki starttasivat 80cm -luokassa taas alkupäässä, joten Tiia lähti verkkailemaan ennen meitä. Kaksikon perusrata sujui kokonaisuudessaan hyvin - rata oli sujuvampi ja parempi kuin 70cm'n ja puhtaan radan ansiosta pääsivät uusintaan. Tämä oli Tiian ja Vikin eka 90cm rata kisoissa ja uusintakin sujui pääosin ihan hyvin, muutamaa huonompaa kohtaa lukuunottamatta. Viimeiseltä esteeltä tuli kuitenkin harmillisesti puomi alas, kun paikka jäi huonoksi. Tällä tuloksella (0/4vp) Tiia oli luokassa kolmas tai neljäs.





Fasu oli verkassa taasen hyvän, että suht rauhallisenkin tuntuinen, mutta kun radalle päästiin niin poni syttyi taas täysin. Vauhdikkaasti mentiin taas perusvaihekin, joka kokonaisuudessaan meni hyvin, mitä nyt vähän liiankin reippaasti. Uusinnassa napattiin harmillisesti ensimmäiseltä esteeltä keppi mukaan, paikka oli ihan hyvä, mutta jalat eivät vaan nousseet tarpeeksi. Loppurata sujuikin malliikaasti, mitä nyt toka viimeiselle esteelle tuli aikamoinen vieterihyppy jostain älyttömän kaukaa.. :D No ei näyttänyt kylläkään tekevän edes tiukkaa tuolle aropupulle ja lopputuloksena oli siis 0/4vp ja sijoituttiin toisiksi!





Lopuksi palkittiin vielä junnu- ja sennuestemestarit, jossa yllättäen voitimme junnuestemestaruuden! Päivän saldona meille siis kaksi kakkossijaa, yksi ykkössija ja kultamitali - ei siis hullumpi lopetus muuten niin huonosti menneelle viikonlopulle! Poni oli kyllä super ja hyppäsi todella hyvin, mitä nyt tuota virtaa voisin lahjoittaa enemmän kuin mielelläni halukkaille.. Kunniakierros painettiinkin aika reippaalla tahdilla, kuten viime videon lopusta voikin todeta. Heh. No ainakin on nimensä veroinen Ferrari-poni ja ehkäpä tuo tuosta pikkuhiljaa rauhottuu, kun talvi tulee - ainakin toivottavasti.



Ai kamala, kun on järkyttävän värinen (likainenhikinen) poni.. Tämä © Roosa

Tallissa taas tuttuun tapaan venyttelyt, arnikat ja jalkojen kylmäykset. Fasu oli taas riehunut kopissa, joten käytiin pienellä maastakäsin kävelyllä lähimaastoissa, ettei poni ihan jumiudu ja että se kuivuisi hiukan. Poitsu on taas lähiaikoina alkanut matkustamaan huonommin, menee vähän kausittain nämä sen koppiongelmat. Fasu olikin nyt kesän ajan ollut tosi hyvä kuljettaa ja kulki pidempiäkin matkoja täysin ongelmitta - nyt pitääkin ottaa taas koppikäyttäytyminen harjoittelun alle. Lastauksessa ei ole siis mitään ongelmia, kävelee suoraan ensimmäisellä kerralla sisään, mutta pientä laitakammoa löytyy. Jätetään suosiolla ensi viikonlopun alue-esteet väliin ja mietitään liikkumista sitten, kun ponia on turvallista lähteä kuljettamaan. Ensi sunnuntaina alue-esteiden sijasta suunnataan Helkan ja Vikin kanssa mätsäreihin!

Näin meillä paluumatkalla. Ai miten niin väsynyttä porukkaa..?

Sofia kävi myöhemmin iltapäivällä liikuttelemassa Helkan ja kuvailin ja neuvoinkin kaksikkoa kentän laidalta. Aluksi poni oli hiukan tahmea ja hidas avuille, mutta loppua kohti Helka alkoi reipastumaan. Loppuraveissa poni näyttikin paikoitellen tosi hyvälle, että rennolle.




31 kommenttia:

  1. Suursuolla siis olitte kaatunu? Tosi harmillista et pohja oli niin huono :(
    Onneksi sunnuntain kisat meni paremmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, Suursuolla kaaduttiin. Jep, onneksi pelkällä säikähdyksellä selvittiin ja sunnuntaina sujui sitten paremmin :) Mutta paljon kiitoksia siulle kommentistasi!

      Poista
  2. Miten voi olla tollanen tuuri et kaaduitte molemmat ?? :O
    Kiva postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa'a, ihan kauhulla kyllä odotettiin sunnuntaita, kun perjantai ja lauantai olivat mitä olivat.. :D Suurkiitokset kommentistasi!

      Poista
  3. Hui, näytti todella pahalta teidän molempien kaatumiset! Onneksi ei käynyt mitään, kai annoitte pohjasta palautetta kisan järjestäjille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps, onni onnettomuudessa.. Ja joo on kyllä pohjastakin mainittu. Mutta paljon kiitoksia siulle kommentistasi! :)

      Poista
  4. Noi kaatumiset oli tosi hurjan näkösiä, mut onneksi ei käynyt pahemmin :/ En tajua miksei niitä kisoja voitu pitää ulkona kun niin hyvä sääkin oli .. Mutta hyvin menitte ainakin noissa sunnuntain kisoissa :D!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä.. :/ Ois kyllä ollut mukava, jos olisivat ulkokentällä pitäneet (vaikka sitten säävarauksella), kun oli jo pidempään luvannut viikonlopulle hyvää ilmaa. Suurkiitokset kommentistasi! :)

      Poista
  5. No onpas surkea pohja jos molemmat kaaduitte :o eikö ne järjestäjät ole "huomannu"? Mutta onnea tuosta sunnuntaisesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mmh, no pohja oli kyllä liukas ja pehmeä, mutta ainakin Fasun kanssa mentiin liian kovaa tolla pohjalla. Oli siitä kuulemma varoitettu. Tyhmää tosin, että tälläistä pääsee tapahtumaan pohjan takia, mutten jaksa asiaa sen enempää puida, tapahtunut mikä tapahtunut. Mutta joo, paljon kiitoksia kommentistasi! :)

      Poista
  6. Tuo pohjahan on vaarallinen :o !

    VastaaPoista
  7. Voi kun harmi noi kaatumiset, onneksi ei käynyt kummallekkaan mitään pahempaa! Hienot videot ja onnea paljon mestaruudesta se oli kyllä ansaittua!:) Ratsastat todella hienosti ja ootte hyvä pari Fasun kanssa. Ois kiva jos tekisit videoo tai neuvoja miten venyttelette tai hierotte poneja? Myös maastakäsin työskentelystä ois kiva nähdä taas ja siitä kun ratsastat kokonaan ilman vaarusteita!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps, säikähdyksellä onneksi selvittiin! Ja paljon kiitoksia siulle mukavasta kommentistasi :) Kiitokset ideasta ja nytkun taas hyviä ilmoja tulee (nähtävästi viikonloppuna) niin voitaisiin vaikka kuvailla vähän maastakäsintyöskentelyä yms!

      Poista
  8. Fasu on tosiaan nimensä veroinen:D Hurjaa vauhtia menee hän:) Harmillista tuo pohjan lähteminen alta:/ Olisi voinut käydä pahastikin.

    VastaaPoista
  9. Olipas kiva postaus! Harmillisia vaan noi kaatumiset:( Kivat videot ja muutenkin kirjoitat niin hyvää tekstiä ja sun blogis on kyllä tositosi hyvä! Olis kiva jos kertoisit tarkemmin sun ja Fasun kehityksestä, minkälainen se oli alkuaikoina ym..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suurkiitoksia siulle kommentistasi ja ihana kuulla, että pidät! :) Juu, ei tosiaan yhtään hullumpi ehdotus, voisinkin tässä lähiaikoina toteuttaa sellaisen postauksen!

      Poista
  10. Jees paljon onnea mestaruudesta ja oli kiva ja pitkä postaus, meette niin hienosti Fasun kanssa!:)

    VastaaPoista
  11. Paljon kiitoksia kommentistasi ja kiva kuulla, että pidit! :)

    VastaaPoista
  12. Meette molemmat niin hyvin! Paljon onnea mestaruudesta:) kivan pitkä postaus ja blogiasi on niin ihana lukea kun oikeasti närt vaivaa sen eteen! Jatka samaan malliin ja onnea koitoksiin!:>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suurkiitoksia siulle kivasta kommentistasi! :) Ja mukavaa kuulla, että blogi on mieluisa!

      Poista
  13. Olipas kiva ja piristävä postaus! Kuten joku tuolla ylempänä ehdottikin, niin olis kiva kuulla sun ja Fasun alkuajoista ja miten ootte kehittyny ym. Onnea vielä paljon junnumestaruudesta ja tsemppiä jatkoon!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia! :') Jees, pitääkin ihmeessä sellainen laittaa sitten toteutuksen alle!

      Poista
  14. Sun blogisi on super! Ei paljoa paranneltavaa keksi... Ratsastat hienosti ja sulla on tosi hieno poni! Ootko ajatellut pitää Fasun loppuun asti, jos vaan ei käy mitään yllättävää?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, paljon kiitoksia mukavasta kommentistasi! :) Tottakai haluaisin pitää Fasun loppuun saakka, mutta koskaan ei tiedä mitä tulevan pitää.. Pidän nyt lukion jälkeen välivuoden, mutta sitten 2015 pitäisi lähteä jonnekin opiskelemaan. Sitä en osaa sanoa onko minulla varaa pitää ponia, jos muutto olisi edessä ymym. Mutta eletään päivä kerrallaan, turha lähteä vielä tässä vaiheessa spekuloimaan tulevaa.. :)

      Poista
  15. Hui kauheita noi kaatumiset:o! Onnea paljon junnumestaruudesta se oli kyllä ansaittua :)!! Kiva blogi sulla ja kirjotat pitkiä tekstetä jotka passaa hyvin. Joku mielipidepostaus olis sun suusta kivaa kuultavaa tai jotain pohtivampaa tekstiä jossain vaiheessa..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps.. :/ Mutta kiva kuulla, että pidät blogista ja suuret kiitokset siulle kommentistasi! :') Hmm, jos vain jonkun hyvän aiheen keksin mistä löytyy tarpeeksi kirjoitettavaa ja sanottavaa, niin miksipä ei.

      Poista
  16. Tiia meni liian kovaa tohon nurkkaan ja ei tukenut vikiä tarpeeksi. Sinäkin menit liian kovaa. Mutta näistä oppii :) Onnea mestaruudesta! :)

    aika jännä, ettet sitte ottanu opikses tiian kaatuamisest, et oisit hidastanu tohon nurkkaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jepjep, virheistä oppii.. :) Joo siihen nurkkaan hidastin, kaatusin eri nurkassa. Paljon kiitoksia siulle kommentistasi!

      Poista
  17. kiva postaus ja hycä että oli paljon kuvia!! Onnea paljon mestaruudesta:) ootteko menossa ensi viikolla HIHSIIN?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suurkiitokset kommentistasi ja kiva, että tykkäsit! :) Juu olen menossa torstaina.

      Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)