lauantai 19. lokakuuta 2013

tämän viikon kuulumisia (mm. paljon kuvia & HIHS!)

Maanantaina eläinlääkäri kävi raspaamassa kolmikon hampaat ja pientä sanomista löytyikin jokaiselta. Helkalle tuo puolen vuoden raspausväli on melkeinpä minimi, Vikin ja Fasun kanssa riittäisi taas raspaus n. kerran vuoteen, mutta hyvä katsoa kuitenkin nekin samalla. Fasu sai taas paljon kehuja käyttäytymisensä puolesta, vaikka aluksi olikin ihan kauhuissaan - niin kuin aina, jos joku vähänkään tuntemattomampi tulee lähelle. Ell naureskelikin, että yleensä tuollaiset Fasun kaltaiset spookyt eivät anna tulla edes lähellekään "suunavaajan" kanssa. Poitsu seisoskeli koko toimenpiteen ajan kiltisti vapaana käytävällä, ei pistänyt missään vaiheessa hanttiin ja oli kaikinpuolin mallioppilas. Helka ja Viki sen sijaan täytyivät rauhoittaa raspauksen ajaksi, että saatiin molempien purukalustot kunnolla raspattua.


Helkan ja Vikin jäädessä nuokkumaan käytävälle varusteltiin Sofian kanssa Fasu ulkona ja poikkeuksellisesti Sofia pääsi siis liikuttamaan poitsun. Kokonaisuudessaan meni ihan hyvin, mitä nyt Fasu oli vähän liiankin vahva Sofian kokoiselle ratsastajalle, varsinkin kun F vähän kuumui laukkojen jälkeen. Helkan ja Vikin kunnolla tokeennuttua Sofia ja Tiia ratsastivat kaksikon kevyesti kentällä.


Tuo koulusatula ei ollut kovin hyvä, kun ei ole tarkoitettu ihan Sofian kokoisille.
Tiistaina päästiin Tiian kanssa kokeilemaan maalailemiamme puomeja. Suunnittelin meille pikaisesti ihan simppelin 5 hypyn radan sisältäen yhden sarjan. Hyppäsin Fasun kanssa ensiksi ja poitsu vähän kummasteli esteitä alkuverkoissa, mutta hypätessä ei sitten tuumannutkaan enää mitään. Aloitettiin hyppääminen n. 80cm radasta ja Tiia nosti meille estekorkeutta muutaman kerran hyvien ratojen jälkeen, kunnes viimeinen rata oli 90-105cm korkeudeltaan. Fasu oli pitkästä aikaa hypätessä vähän löysähkö ja väsyi aika nopeasti loppua kohden, joten ei otettu montaa rataa alle. En uskaltanut pitää kovin kevyitä ennen estetreenejä, kun poni on lähiviikkoina ollut liiankin energinen, mutta kerrankin nyt näinpäin sitten.. Lopuksi tulin vielä yksittäistä okseria muutaman kerran, joka oli korkeimmillaan 115cm. Yleisesti sujui kuitenkin ihan jees!

Vietiin laiskoina viisaina estekalusto autolla kentälle, vähän tuli extremeä kyllä matkaan.. :DTiia lähti laittelemaan Viksun valmiiksi hyppelöitä varten miun jäädessä loppuverkkailemaan Fasua. Tiia aloitti hyppäämisen n. 75cm radasta ja parivaljakko tuli korkeimmillaan 85-90cm korkuista rataa. Kokonaisuudessaan estetreenit menivät ihan hyvin, mitä nyt paikat eivät aina sattuneet kohdalleen, jonka seurauksena tuli vähän hassumpia hyppyjä ja yksi kieltokin tuli sarjan a-osalle. Onnistuneen radan jälkeen Tiia hyppäsi hetkeksi vielä yksittäistä okseria, joka oli korkeimmillaan n. 105cm.

Keskiviikkona puolestaan Henni hyppäili Helkan kanssa. Riina oli kuvailemassa ja auttelemassa Henniä ja pääsi itsekin ponin kyytiin! Helka oli suhteellisen innokas ja hyppäsi kokonaisuudessaan myös hyvin. Hennin unohduttua matkustelemaan tuli tosin muutamia kieltoja ja huonompia hyppyjä, mutta kuskin muistaessa ratsastaa loppuun saakka tuli hyviä, että teräviä hyppyjä. Hennin mukaan Riinallakin sujui ponin kanssa hyvin - nyt pidemmittä puheitta laitetaas paljon kuvia kehiin!


Hennin vielä loppuhyppyjä hyppäillessä tultiin Tiian kanssa liikuttelemaan Fasu ja Viki kentälle. Molemmilla oli vuorossa palautteleva päivä edellispäivän estetreenien jäljiltä. Jouduin kuitenkin luovuttamaan Fasun Hennille loppuverkkailtavaksi, kun ehti tulemaan pieni kiire autokouluun. Riina ja Henni olivat käyneet lopuksi vielä lähimaastoissa käppäilemässä niin, että Henni oli mennyt Helkalla ja Riina vuorostaan Fasulla.

Torstaina otettiinkin Roosan, Veeran ja Erikan kanssa suunnaksi HIHS. Paikan päällä oltiin joskus puoli yhden maissa, harmiksemme missattiin Amateur Tour -luokat - olisi pitänyt vaan jaksaa lähteä aikaisemmin matkaan! Ensi vuonna jos päästäisiin vaikka Fasun kanssa tuonne hyppäämään, ken tietää.. Expoalue oli itselleni ehkä pienoinen pettymys, en nimittäin löytänyt sieltä juurikaan mitään. Fasun lisäksi yritin etsiä myös Helkalle ja Vikille jotain kivaa, mutta loppupeleissä mukaan tarttui vain Helkalle takahivarit. Satulahuopien suhteen olin kyllä aika kriittinen, enkä löytänyt yhtäkään "tuo on aivan pakko saada" - huopaa, vaikka muutamaa huopaa olinkin vailla. Takaisinpäin lähdettiin joskus kuuden jälkeen ja kotona olin vasta puoli 12 jälkeen. Käytiin tosiaan Erika viemässä Asikkalaan ja Roosa Kausalaan, jota ennen piti käydä vielä Kouvolasta hakemassa Roosan tavarat. Päivän aikana kertyikin päälle 500km, eli ihan hyvin siis!


En jaksanut alkaa käymään nyt HIHS-kuvia läpi, joten nappasin tähän muutaman satunnaisen kuvan!Fasun puoliveli, FBI Kassarist!

Henkka & Puti

Henni liikutteli Helkan ja Fasun ja jätkä oli kuulemma vaihteeksi ollut taas oikea duracellpupu! Tiia oli kouluillut Vikillä Hennin ja Fasun kanssa samaan aikaan kentällä, olivat menneet n. 45min. Henni liikutteli Fasun jälkeen Helkan ja oli aluksi käynyt ottamassa kaikki askellajit kentällä läpi, jonka jälkeen lähtenyt lähimaastoihin käppäilemään Tiia ja Viki seuranaan. Perjantaina Henni kävi päivällä liikuttelemassa Helkan hiekkatiellä, kun kenttä vaihteeksi tulvii.. Me lähdettiin myöhemmin illemmalla Tiian kanssa Fasulla ja Vikillä maastoilemaan ja päädyttiin lopuksi kouluilemaan vielä hetkeksi "koirankoulutuskentälle" (= vanha hiekkakenttä, joka on ennen ollut mm. koirankoulutuskenttänä). Oli kyllä molemmilla ponskeilla taas ihan mukavasti virtaa, Vikikin vain loikki menemään vesilätäköiden yli.. :D

Henni liikutteleekin nyt Fasun maanantaihin saakka, kun itse olen viikonlopun töissä ja sunnuntaina lähdetään Tiian, Roosan ja Hennan kanssa yhden yön risteilylle Tallinnaan. Yleisesti vielä sen verran, että Fasun kanssa pitää harjoitella sitä traikussa oloa, että päästään taas kulkemaan Henkan valmennuksiin ja ylipäätänsä maneesille. Kolmikko on myöskin tarkoitus klipata tässä lähiaikoina, kunhan saadaan joku klipperin omistaja kiinni. Ensi viikolla luvassa muutama erikoispostaus, pysykäähän kuulolla!


Henni perusti Helkalle facebook-sivun, käykää kurkkaamassa ja tykkäämässä!

16 kommenttia:

 1. Kiva postaus, Tykkäsin kovasti ja hieno banneri! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että pidit ja paljon kiitoksia kommentistasi! :)

   Poista
 2. Missä katsomossa olitte? Ja mikä rivi

  VastaaPoista
 3. Mistä helkan suitset on ostettu? Olen etsinyt omalle ponille saman värisiä, muttei meinaa löytyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, ne on ostettu shettisnäyttelyistä, mutta Globuksen Calinka -suitset :)

   Poista
 4. Ettekö te piä raspauksen jälkeen ollenkaan vapaata hevosilla? Meidän herra on ainakin raspauksen jälkeen niin arka suustansa, että on aivan pakko pitää päivän vapaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä olen pitänyt kevyen / mennyt riimuilla tmv, mutta kysyin nyt vielä ell'ltä, kun Sofia oli tulossa Fasuilemaan niin ell vain sanoi että voi hyvin mennä, kun ei mennyt suusta mikään ns. "rikkikään".

   Poista
 5. ihanan lyhyt fasukooste, tykkäsin! just soppelin kokonen, kun saisit pidettyä ne tuossa minuutin mittaisena niin ne jaksaa katsoakkin ! :) vaikka noita ratavideoita on paljon, tiedän, mutta saman radan kertaaminen monta kertaa alkaa vaikuttaa jo hieman tylsältä :) kivoja kuvia ja kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurkiitokset sinulle kommentistasi ja kiva, että pidit! :') Se on kyllä totta, että varsinkin ratavideoita sisältävät koosteet venähtävät tosi pitkiksi, kun parhaimmillaan yksi ratakin voi kestää reilu puoli minuuttia.. Mutta yritän pitää ne suht lyhkäisinä!

   Poista
 6. Minusta fasun meno näytti tossa pätkässä paljon paremmalta, mitä yleensä. Hevonenki maltto eikä menny ku persiille ammuttu karhu. Voin sanoa täältä ruudun toiselta puolelta että vaikka hevonen saatto olla väsyny nii nuita hyppyjä oli paljon mukavampi katsella kuin yleensä!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, jeps, kerrankin Fasu malttoi vähän paremmin odottaa.. :) Tuppaa aina vähän liiankin innostumaan esteistä.. Mutta suurkiitokset kommentistasi!

   Poista
 7. Kylläpäs Viki hyppää hienosti!, minuu aina naurattaa kun minun Viki on poika ja teilllä tyttö :D..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo aika moni on itseasiassa luullut Vikiä lempinimen puolesta pojaksi.. :D

   Poista
 8. taitaa helkalla olla vähän iso ratsastaja.. :O

  VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)