sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

loppuviikko ja sunnuntain estevalkka!

Torstaina lämpötila olikin jo kunnolla plussan puolella, jonka takia kenttä oli paikoitellen aika huono, eikä siinä pystynyt edes laukkaamaan kunnolla. Fasun kanssa tehtiinkin käynti-ravipainoitteinen treeni ilman satulaa ja loppua kohti poni oli tosi jees! Juurikin keskityttiin siihen malttamiseen, eikä ylenpalttiseen häsläämiseen, varsinkin kun poni otti siirtymisissä hiukan ylimääräisiä kierroksia. Häseltäminen tuotti kylläkin vain lisää töitä (esim. väistöjä) ja lopulta Fasu tajusikin, ettei voita mitään häsläyksellään. Käytiin myös lopussa hangessa kahlailemassa ~15min. Perjantaina irtojuoksutin Vikin ja Fasun tarhassa, jonka jälkeen kävin käppäilemässä Fasun kanssa noin vartin verran lähimaastoissa ja kentällä.

Lauantaina (tai no perjantaina jo) kaikki sohjo oli jäätynyt kivikovaksi ja tietkin olivat peilijäässä, joten mitään ihmeellistä ei pystynyt tekemään. Meilläkun ei ole kenkiä, saatika hokkeja, joten vielä vähemmän uskaltaa minnekään lähteä liukastelemaan. Menin Fasulla kentällä Walker-loimen kanssa ~20min pääosin käyntityöskentelyä. Poni oli jo alusta saakka tosi kivan, että rennon tuntuinen. Tehtiin aika paljon väistöjä ja avoja ja lisäilin lopulta muutamia lyhyitä ravipätkiä sekaan. Tein käynnissä myös kahdeksikkoa, jonka toisella puolella tehtiin kokoajan loivaa väistöä ja toisella puolella haettiin rentoa, mutta aktiivista käyntiä.


Haha, oli ihan pakko kokeilla, kun tuon pehmusteen löysin..

Tänään päästiinkin Fasun kanssa pitkästä aikaa yhdessä estevalmentautumaan. Fasuhan on käynyt nyt pari kertaa Kian kanssa Henkan valkoissa, mutta mie oon viimeeksi ponin kanssa ollut estevalkassa syyskuun lopussa, huhhuh! Tämänpäiväinen valkka meni oikein hyvin - vaikkakin pientä ruostetta oli havaittavissa. Melkein kuusi viikkoa ehti ratsastus- ja hyppytaukoa ollakin tässä välissä, nyt on suunta toivottavasti vain ylöspäin.

Nopeasti sutaistu, toivottavasti edes jotain osviittaa antava kuva!

Tehtiin aika paljon puomi- ja kavalettiharjoituksia. Aluksi tultiin ravi- ja laukkapuomeja molempiin suuntiin, jonka jälkeen tultiin pikku puomirata. L'n päätyyn piti tehdä mustavalkoisen puomin yli pääty-ympyrä, josta jatkaa kulman kautta punaiselle ja C'n päädyssä tehdä myöskin mustavalkoisen puomin yli pääty-ympyrä, josta piti jatkaa kulman kautta siniselle ja tulla vielä kerran puomi L'n päädyssä. Pikkuradan jälkeen tultiin muutaman kerran ravissa keltamustaa pystyä (lopuksi okserina) - kuvaaja oli tosin vähän jäissä (ihan kirjaimellisestikin), joten okserihypyt missaantuivat.

Sitten tultiin uudestaan sama "puomirata", tällä kertaa tosin sininen ja punainen olivat ristikkoina. Sen jälkeen otettiin ruotsalaiselle okserille muutama hyppy molempiin suuntiin ja tultiin lopuksi kaksi pikkurataa, ne näkyykin videolla. Varsinkin vikasta radasta jäi tosi hyvä mieli, poni tuntui oikein hyvälle, vaikka itse välillä jotain säädinkin..





Suurin muutos tehtiin kuitenkin miun istunnalle. Santtu korosti lähinnä sitä että istutaan todellakin perse penkissä ja Henkka lähti hakemaan taas sitä, että saataisiin enemmän painoa jalustimelle ja sitä, etten istu niin raskaasti takana satulassa. Tuntui kyllä ihan hassulta, kun olen tottunut istumaan tiukasti satulassa.. :D Mutta kyllä se tästä pikkuhiljaa! Harmittaa vaan kovasti, kun kenttä ei ole kunnossa, muutenhan voisin treenailla este- ja kevyt istuntaa kotona. Ja jätin nyt taas videoihin alkuperäiset äänet.

Fasu matkusti menomatkan niin nätisti ja rauhassa, mutta paluumatkalla nosti taas kauhean metelin ja oli vissiinkin yrittänyt käydä taas makaamaan kun löytyi ihan ihme asennosta puoliksi seinän päällä maaten kopista. Viimeeksi poni meni ihan juntturaan riehuttuaan kopissa, joten päätin nytkin soitella hierojan ensi viikolle, vaikkei Fasu vaikuttanut kovin jumiselta, kun sen tunnustelin päästä varpaisiin. Kävin kuitenkin taluttelemassa maastakäsin poikaa ~15min, ettei ihan jää seisomaan tuollaisen riehumisen jälkeen. Tallissa venyttelin Fasun huolellisesti leivillä ja laitoin arnikaa selkää, sekä linimenttiä jalkoihin. Vein ponin vielä reiluksi tunniksi tarhaan ja nappasin samalla Vikin, jonka kanssa kävin kentällä pyörähtämässä ~20min. Tehtiin pääosin käyntityöskentelyä, mutta otin mukaan myös muutamia ravisiirtymisiä. En edes muista milloin viimeeksi olen tammalla mennyt (joskus ikuisuus sitten), mutta Viksu pääsi kyllä ihan positiivisesti yllättämään.

Matkalla kentälle!

Ensi viikko onkin hieman poikkeuksellinen, kun miulla on vanhojen risteily. Alkuviikosta Fasulla pitäisi olla hieroja, päivästä en kyllä vielä tiedä. Keskiviikkona Roosa tekee iltatallin ja ratsastaa Vikin, kun miun iltapäivä hurahtaa koululla rästiin jääneitä kokeita tehdessä. Yritän kuitenkin ehtiä liikuttamaan Fasun ennen kokeiden alkua - saa tosin nähdä jääkö vaan haaveeksi. Torstaina lähdetäänkin normaalin koulupäivän jälkeen ajelemaan Helsinkiin, josta laiva lähtee kohti Ruotsia ja takaisin ollaan lauantaina. Torstaina Erika tulee Kouvolaan ja tekee iltatallin, perjantaina taasen Henni ja sitten lauantaina mie pyrin näillä näkymin liikuttamaan ponin ja tekemään iltatallin. Tiia käy Viksun liikuttelemassa maanantaina, torstaina ja perjantaina. Kuvasatoa laivalta ehkä tulossa.. ;D

Ihanaa daim-kakkua ja ei-niin-ihanaa ruotsia..

12 kommenttia:

  1. nomnom daimkakkuuu <3 Fasu näytti kivalta nois valkkuvideoissa !

    VastaaPoista
  2. Meilläkin koulussa painotettiin silloin kevyttä istuntaa esteillä ja painoa jalustimilla, itse oon yrittän ain ratsastaa niin, mut toisinaan se jää, kun keskittyy nii paljo suoritukseen :D
    Fasu meni taas niin kivasti videoilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps, mie kun oon niin tottunut istumaan syvällä satulassa, kun oon aikoinani saanut paljon noottia siitä kun killuin irti sieltä :D Santtukin kun korosti sitä, että istutaan siellä satulassa takana ja odotetaan. Vähän totuttelemista tässä uudessa "asennossa", mutta pikkuhiljaa pikkuhiljaa ;D Paljon kiitoksia siulle kommentistasi!

      Poista
  3. teet niiiiiiin kivoja videoita ja niitä on kiva kattella!:) ja on kiva kun niissä on alkuperäiset äänet. Hienosti meette!(:

    VastaaPoista
  4. kiva postaus! meette toosi hyvin!
    jos kiinostaa kato mun blogi ja liity lukiaks :D
    http://liidajapetu.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  5. Tosi kivat videot ja meette tosi hienosti!:) ihana poni<3

    VastaaPoista
  6. Ratsastat tosi kivasti ja ootte hieno pari:)

    VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)