torstai 28. maaliskuuta 2013

I'll spread my wings and I'll learn how to fly (megapostaus)

Edellisestä postauksesta onkin ehtinyt vierähtää jo tovi, mutta onneksi ollaan kokoajan menossa kesää kohti niin postausväli tulee tihentymään! Koeviikkokin tunki oikein taidokkaasti tähän väliin, mutta onneksi nyt alkoi kevyt neljän päivän loma. Viime postauksen jälkeen ollaan ehditty käymään kerran maneesilla pomppimassa ja Viksu ja Helka olivat viime sunnuntaina elämänsä ensimmäisissä koulukisoissakin, näistä lisää alempana.


Viime viikko oli liikutuksen puolesta kaikilla tosi rento. Roosa oli muutamana päivänä miun mukana tallilla ja liikutti Vikin samaan aikaan kun mie Fasun. Tuolla ei ole tosin pystynyt kuin pääosin käppäilemään, joten ei olla mitään sen ihmeellisempää tehty. Perjantaina kaikilla kolmella oli vapaapäivä, kun en saanut ketään tekemään iltatallia ja itse vietin Helsingissä koko päivän. Meidän lukio tosiaan järjesti Helsinkiin pienen retken, jossa käytiin tutustumassa eri yliopistoihin. Jäätiin tosin Veeran, Karon ja Roosan kanssa sen jälkeen Helsinkiin ja tultiin vasta viimeisellä junalla takaisin Kouvolaan. Lauantaina irtojuoksutin Vikin ja Fasun tarhassa ja Helkan kentällä liinassa kisoja silmällä pitäen.Sunnuntaina lähdettiinkin ajelemaan kohti Valkealassa olevia seurakoulukisoja. Viki ja Helka pääsivät tosiaan elämänsä ensimmäisiin koulukisoihin, Tiia meni Vikillä ja Henni Helkalla. Molemmat menivät raviohjelman & Helppo C'n. Lähdettiin vain kokemusta hakemaan ja ottaen huomioon liikutukset, ei mitään ihmeellisempiä voinut odottaakaan.Oli siinä kyllä ihmettelemistä molemmilla ponskeilla, että mihis ihmeeseen sitä nyt on jouduttu, kun piti kouluaitojen sisään jäädä. Helka oli kyllä varsinainen laiskuri, paperissa luki, että lisää energisyyttä. Hennikin sanoi, ettei poni ole ikinä ollut noin laiska kuin mitä oli nyt! Prosentteja kuitenkin raviohjelmasta päälle 57%, joten ihan hyvin meni :) Helppo C'ssä Helka oli sitten entistäkin laiskempi, eikä pyörittänyt edes laukkojaan ja yritti muutamisen kertaa poistua radalta ja muutenkin kiemurteli ja possuili.. :D Prosentteja päälle 45%, mutta ollaan ainakin kokemusta rikkaampana! Tästä on suunta vain ylöspäin ja ensi kisoissa varmasti paremmin, kun päästään nyt treenaamaan kunnolla jahka kenttä nyt sulaa.


Vikin kanssa sujui myös ihan hyvin, kannattaa lukea Tiian blogista tarkempia analysointeja, sieltä löytyy myös pikkukooste radoista. Verkoissa Viki oli aina tosi tosi hyvä, mutta radalle jäätyään alkoi ottamaan kierroksia ja jännittyi, joten C'n radassa tarjosi sitten aika paljon laukkaa tai peitsiä - tosi harmillista. Prosentteja tuli vaan päälle 38%, mutta tosiaan kokemuksiahan lähdettiin vaan hakemaan ja näyttämään vähän koulukisojen meininkiä.


Pakko myöntää, että alkoi hiukan itseäkin himottaa mennä Fasulla koulukisoihin, kun katseli muiden startteja. Olen kuitenkin todella itsekriittinen, joten katsellaan syksyllä sitten uudestaan kun saadaan ensin kesä treenailtua ja käytyä myös kouluvalkoissa.. :D

Henni liikutteli Fasun sunnuntaina kisojen jälkeen, kun miulla oli kipeä olo. Kentällä pystyi ottamaan ravipätkiäkin, kun aurinko oli pehmittänyt hiukan kenttää.


Maanantaina
Henni kävi päivällä tallilla sillä välin kun mie olin reippaana koulussa. Hennin oli tarkotus liikuttaa Helka kevyesti ilman satulaa kentällä, mutta ponilla olikin oikea kiukuttelupäivä, eikä mistään meinannut tulla mitään. Muutamien hyvien pätkien jälkeen Henni lähti ponin kanssa hetkeksi maastoon köpöttelemään ja johan vaihtui ääni kelloon! Ei ihmekkään, että alkaa pikkuhiljaa tulemaan korvista ulos kenttätyöskentely (jossa ei voi edes kunnolla mennä) itse kullakin.. Helkan ratsastuksen jälkeen Henni juoksutti isommat tarhassa irtona ja molemmat juoksivat kuulemma oikein nätisti.

Pieni kooste Helkan "säälittävistä" kiukutteluista:Tiistaina Erika tuli Kouvolaan ja he kävivät Hennin kanssa päivällä liikuttelemassa Fasun ennen maneesille lähtöä ja kävivät myös kuvailemassa Helkaa pellolla.


Erikan blogista: "
Lähdettiin Fasulla koulupenkin kera kentälle vähän työskentelemään käyntiä ja ravia. Ensiksi Henni ratsasti sillä ja mun mielestä niillä meni tosi hyvin ! Kun Henni sai Fasun menemään kivasti, vaihdettiin. Huomasi kyllä, että Henni on ratsastanut Fasulla enemmän ja että minä en ole hirveästi mnnyt Fasulla ihan oikeasti koulua :D Onneksi Henni neuvoi mua pikkasen ja loppua kohden alkoi menemään paremmin ! Kun sain Fasun hyväksi ravissa, niin otettiin eteen-alas ravit ja mentiin talliin. Tallissa purettiin poni, Henni vähän venytteli ja 'temppuili' Fasun kanssa ja lopuksi käytiin viemässä se takaisin ulos."
Lähdettiin myöhemmin iltapäivällä maneesille neljästään Roosan, Hennin ja Erikan kanssa Vikillä ja Helkalla hyppäämään. Fasu ei mahtunut tällä kertaa mukaan, eikä sitä kyllä uskalla vielä koppiongelmansa takia edes pahemmin kuljetella! Ollaan kyllä lastattu ponia nyt päivittäin ja pikkuhiljaa alkaa jo rauhottumaan, kyllä tää tästä :)

Tehtiin Roosan kanssa neljän esteen pikkutehtävä. Aluksi mie menin Vikillä ja siitä ei kyllä meinannut tulla mitään! Tai Viki on vaan niin erilainen ratsastaa kuin Fasu ja mie niin harvoin ratsastan kellään muulla kuin Fasulla, etten osaa lähestulkoon edes mennä muilla. Otettiin aika paljon pikkupomppuja, enkä loppupeleissä hypännyt Vikillä edes hirveämmin. Loppua kohti tamma oli paljon parempi ratsastaa kuin alkutunnista, ei häseltänyt läheskään niin paljoa kuin aluksi ja kuunteli suht hyvin. Pari kieltoa tuli pikkuokserille, kun en nähnyt paikkaa ja Viki on nykyään arempi esteillä, kun ei ole nyt kunnon hyppyrutiinia takana. Henni tuli ottamaan muutaman hypyn ennen kuin siirtyi Helkalle ja Roosa loppuverkkasi lopulta Vikin.


Helka meni kokonaisuudessaan hyvin - aluksi oli hiukan tahmea, mutta loppua kohti ihan innostui! Muutama kielto ja hassu hyppy tuli, kun poni rupesi pelleilemään mutta muuten hyvin. Korkeimmillaan poni hyppäsi 85cm pystyä, joka meni ihan kepeästi!


Erika & Helka:Henni & Viki+Helka:Jenna & Viki:
Keskiviikkona Henni ja Erika kävivät päivällä liikuttelemassa Helkan.

Erikan blogista: "
Henni ratsasti aluksi Helkalla ja mun silmään Helka näytti tosi kivalta! Helka oli pirteä, mutta kuunteli ratsastajaa. Henni otti Helkalla kaikki askellajit, jonka jälkeen mie pääsin ratsaille. Taivuttelin ensin käynnissä molempiin suuntiin ja sen jälkeen ravissa. Lopuksi otin pikkaisen laukkaa ja Helka toimi kaikissa askellajeissa kivasti.Helka oli kokoajan niin reippaana, niin käytiin vähän laukkailemassa pellolla ja lähimaastoissa sellaisissa kohdissa, missä pystyi laukkaamaan. Helka oli täysin elementissään päästessään laukkailemaan ja niin olin minäkin, ainankin kuvista päätellen :D Vaihdeltiin maastossakin pari kertaa, niin että päästiin molemmat menemään Helkalla ja muutamien laukkojen jälkeen mie ravailin yhden tien edes-takas ja käveltiin takaisin tallille."

Erika & Helka:

Myöhemmin mie kävin liikuttelemassa Fasun kevyesti ilman satulaa kentällä. Työskenneltiin ~15min käynnissä molempiin suuntiin, poni oli oikein miellyttävä ja kevyt ratsastaa.

Tiia ja Henni liikuttelevat ponskit ja hoitavat iltatallit viikonlopun ajan, kun mie lähden huomenna iskälle ja palailen sieltä vasta sunnuntai päivällä. Maanantaina onkin sitten luvassa tämän vuoden estekisakauden aloitus Vikillä ja Helkalla! Helka menee Erikan kanssa 50cm ja Viki menee Tiian kanssa 50cm & 70cm seuraestekisoissa. Harmi, ettei Fasun kanssa näihin vielä päästy, mutta tuleehan noita kisoja nyt paljonkin lähiaikoina!

Ja hartaasti odotetut Tampereen hevosmessutkin ovat ihan kohta edessä, yeah!

Nyt oli ainakin kuvia kerrakseen, mitäs piditte postauksesta? :)

10 kommenttia:

 1. kiva postaus oli!:) ihanasti kuvia ja videoita ja bongasin yhen virheen; "Tiia meni Vikillä ja Helka Hennillä", ai ihanko helka hennillä? :D hihi sanat sekasin kenties! :D mut tää oli kyl super kiva postaus - niinku aina! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia kommentistasi ja mukava kuulla, että postaus oli mieluinen! :) Ohoh, hupsista! :D

   Poista
 2. Ton junakuvan alla olevas tekstis taitaa olla virhe :)? Ku siin lukee että Helka meni hennillä kisoihin :D

  VastaaPoista
 3. kivoja kuvia :) kisoja odotellessa ;) Eikä nois videois sun ja vikin meno näytä edes pahalta !

  VastaaPoista
 4. Eikö Ella käy enään liikuttamassa vikiä? :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ella ei valitettavasti pysty ollenkaan ratsastamaan selkänsä takia :/

   Poista
 5. Minne kisoihin ootte matkalla ?(: ja nää postaukset on aina yhtä kivoja luettavia !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KJR järjestää Kuuksossa seuraesteet :) Suurkiitokset kommentistasi!

   Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)