perjantai 1. kesäkuuta 2012

hyvää nimipäivää Helka!

Maanantaina mie tein iltatallin yksin, kun Ella oli kaverinsa kanssa :) Fasun kanssa menin palauttelevasti ilman satulaa kentällä noin puolisen tuntia. Otin kaikki askellajit läpi ja annoin ponin mennä pitkänä ja rentona. Tein käynnissä hetken kolmikaarista, ravissa kahdeksikkoa ja laukassa hölköttelin vain kenttää ympäri.  Fasu oli oikein kiva! Sen jälkeen kävin Vikin kanssa kävelemässä ilman satulaa riimuilla aluksi lähimaastoissa ja lopuksi omilla pelloilla. Muutaman ravipätkänkin otin tamman kanssa. Myöhemmin juoksutin vielä Helkan liinassa kentällä. Poni käyttäytyi asiallisesti, oli reipas ja muutaman kerran söpösti innostuikin! ♥

Ja ao. kuvat on siis Vikin lenkistä :)



Laadukas kännykkäkuva!

Tiistaina Ella liikutti Helkan ennen miun tuloa tallille. Aluksi meni R'n ja S'n välisellä halkaisijalla ravissa puomeja kahdeksikolla, jonka jälkeen tuli samaa tehtävää laukassa niin että keskimmäinen puomeista oli korotettu kavaletiksi (alla kuva!) Helka oli Ellan mukaan super hyvä, ei jäkittänyt ollenkaan ja teki kaikenlisäksi näppäriä vaihtoja. Helkan ratsastuksen jälkeen lähdettiin Vikin ja Fasun kanssa kentälle tekemään samaa tehtävää. Fasu oli oikein innoissaan ja aluksi olikin vähän kontrolli hakusessa (varsinkin laukassa...) Pikkuhiljaa poni alkoi kuitenkin rentoutumaan ja rauhoittumaan ja lopulta kuunteli todella hyvin! ♥ Meille F'n kanssa oli kyllä oikein hyödyllinen treeni, joka tuli tarpeeseen. Ellalla ei ole Vikistä mitään ihmeempää sanottavaa - tamma oli siis tuttuun tapaan hyvä! :)

Syvimmät pahoitteluni tästä kaameasta kuvasta..

Keskiviikko aamupäivällä lähdettiin Ellan kanssa kohti Tarhakalliota. Siellä Ella ratsasti yhdellä lämppäritamma Lillillä, jota Ella on käynyt nyt kerran viikkoon liikuttelemassa parin kuukauden ajan. Lilli on siis vielä projekti, eikä ole missään tavoitteellisemmassa ratsastuskäytössä, vaan lähinnä puskailu tmv :) Pikkuhiljaa Lillin kanssa edetään ja hiljaa hyvä tulee!






Helkalla oli keskiviikkona vapaa ja isommilla ponskeilla mentiin Ellan kanssa ilman satuloita kentällä. Ella meni Viksun kanssa riimuilla ja mie menin Fasun kanssa ihan suitsilla. Päivän "pääohjelmana" oli laukkapujottelu ja alkuverryttelyjen, sekä hetken tuuppimisten jälkeen päästiinkin itse pujotteluun. Laitettiin 3 jättitötsää toiselle pitkälle sivulle ja pujoteltiin niitä molemmista suunnista laukassa. Tuli ainakin hyvää laukanvaihtotreeniä samalla.

Fasu teki oikein hyviä vaihtoja, ei singonnut vaihdon jälkeen eteenpäin eikä itse asiassa edes suuremmin kuumunut vaan pysyi ihan hyvin nahkoissaan ;D Olin ihan yllättynyt ja vähintäänkin näääin ylpeä pojusta! Tultiin myös molempiin suuntiin muutaman kerran pujottelua kokonaan ilman vaihtoja, joka onnistui myös hyvin molemmilta. Kokonaisuudessaan oli kyllä hyvä treeni!









Lilli hämmentyi pikku poneista :D



Tänään, eli torstaina menin tallille edeltä ratsastamaan Fasun. Ratsastin aika kevyesti ilman satulaa kentällä kaikki askellajit läpi. Tein käynti- ja ravipohkeenväistöjä, sekä laukassa menin muutaman kerran vastalaukkaharjoituksia loivilla kiemuraurilla pitkillä sivuilla. Poni oli jälleen kerran super, kuunteli tosi hyvin ja oli miellyttävän kevyt ratsastaa :) Mitäpä sitä kauemmin kentällä pyörittelemään - laukan jälkeen otin muutamat hyvät pätkät ravia ympyrällä, jonka jälkeen venyteltiin pitkään eteen-alas. Perjantaina onkin Fasun rokotus!

Sitten oli vuorossa Helkan ja Ellan hyppäily. Tein pienen 4 esteen radan kentälle, josta saatiin aikaan aika simppeli pikku ratatehtävä. Alkuverryttelyjen jälkeen Ella tuli muutaman kerran rataa pienempänä. Oiskohan aloituskorkeus ollut ~60cm (?) Sen jälkeen nostin koko radan lukuunottamatta sarjan ykkösestettä 80cm'iin. Muutaman hyvän radan jälkeen laskin esteet takaisin pienemmäksi ja Ella tuli loppuverkkahyppyinä pienemmän radan kerran. Loppujen lopuksi ei ollut hirveän rankka treeni ja ponikin hyppäsi hyvin ilman suurempia possuiluja! Napsin vielä hyppäilyn jälkeen muutaman kouluilukuvankin parivaljakosta.









Helkan jälkeen olikin Vikin vuoro päästä hyppäilemään - tosin poikkeuksellisesti pelkän kaulanarun kanssa! Tämä olikin ensimmäinen kerta, kun Ella hyppäsi Viksun kanssa esterataa pelkällä kaulanauhalla :) Estekorkeus pidettiin tarkoituksena matalana, mutta lopuksi Ella tuli vähän isompaa pystyä yksittäisenä. Kokonaisuudessaan Vikin kanssa meni tosi hyvin!









Huhhuh, miulla on kyllä aikanen herätys, mutta jaksoinpa teidän mieliksenne tämän postauksen tehdä loppuun asti. Toivottavasti tykkäätte, etten ihan turhaan nähnyt vaivaa tämän eteen. Suurkiitokset kuitenkin meidän lukijakunnallemme, teitä rekisteröityneitä näyttää olevan jo lähemmäs 500 - wou! Muistakaahan antaa myös kommentteja - posiitiiviset kommentit innostavat bloggaamaan ja niitä on aina mukava saada! :)

Ja blogiarvonta päättyy perjantaina klo 20.00 - käykäähän viimeistään nyt osallistumassa,  vielä kerkeette! Ihan mukavasti osallistumisia näyttääkin jo tulleen, illalla sitten arvotaan!

16 kommenttia:

  1. Olipas kiva postaus ja kiva, kun nää sisältää aina niin paljon kuvia ja videoita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suurkiitokset siulle kommentistasi! :) Kiva, että tykkäät!

      Poista
  2. Meneepä Hevonen hienosti pelkän narun avulla ja osaat ratsastaa hyvin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps! :) Itse en siis ratsasta, vaan Ella, mutta kiitokset joka tapauksessa!

      Poista
  3. Hienosti meni pelkällä narullakin! ((: Mua kun karmii jo mennä ilman satulaakin. :D
    Joo ja kiva just kun on paljon kuvia ja videoita. (;

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset! Haha, no mie henk. kohtaisesti tykkään mennä mielummin ilman satulaa ku satulalla :D Mut mukava kuulla, että pidät! :)

      Poista
  4. Tykkään näistä postauksista, ja vaikka oonki laiska kommentoija, luen joka postauksen ja katson kaikki kuva ja videot ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, no mutta kiva kuulla että postaukset ovat mieluisia! :) Eihän sitä nyt aina jaksakkaan kommentoida! Ja suurkiitokset siulle kommentistasi :)

      Poista
  5. Oli kyllä kiva postaus ! Hämmästyin ihan, että kuinka hyvin se viki menikin sillä pelkällä kaulanarulla ! HUhhuh :) Todella hienosti meni. Helkakin oli kyllä hieno, hyvin hyppää poniksi (=

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia Miisa kommentista! =) Jep, yllättävän hyvin meni esterata ensimmäisenä kertana! Helka kiittää!

      Poista
  6. http://lottajayka.blogspot.fi/
    voitko liittyä lukijaks ? :))
    ps. sulla /teillä on kiva blogi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie liityn tosi harvoin mihinkään blogeihin lukijaksi :/ Mutta ihan kivalta blogilta vaikutti ja kiitokset kommentistasi! :)

      Poista
  7. kiva blogi teillä :)) ootekko muute lukiossa vai missä tuli tällei btw mielee :D

    VastaaPoista
  8. Onkows talliesittelyy?

    VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)