maanantai 10. lokakuuta 2011

boy you got my heartbeat runnin' away

Huh, taas on viikko vierähtänyt nopeaan tahtiin! Maanantaina Erika kävi ratsastamassa pojulla, menivät noin tunnin :) Laitettiin Fasulle pitkästä aikaa hakkikset, kun Erika ei ollut ennen mennyt pojulla ja Fasun kielessä oli joku pikkuhaava. Hyvin meni, vaikkakin Fasu oli vähän vahva edestä. Hyppäsivät yksittäistä pystyä ja nostettiin estettä pikkuhiljaa ihan fiiliksen mukaan. Korkeimmillaan hyppäsivät metriä. Yleisesti ottaen hyvin meni! :)
Fasusta oli hurjan kiva leikkiä välillä lentsikkaa.. :D

Tämä ja yo. kuva tyylinäyte metristä!

Videosta otettu nämä hyppykuvat, siksi laatu on mitä on :/

Maanantaina hieroja kävi hieromassa Vikin toisen kerran. Viki oli jo parempi ja Ella sai alkaa liikuttelemaan tammaa. Enää ei Viksua tarvitse hieroa, ellei mee huonommaksi. Tiistaina Ella kävi maastossa kävelemässä Fasun kanssa 45 min - pojulla ois tosin ollut meno päällä, muttei Ella antanut mennä.. :D Ja Ella liikutti tiistaina myös pitkästä aikaa Vikin.

Voitin tuommosen, muttei mahdu ku Helkalle :D

Keskiviikkona mie jo uskaltauduin kunnolla ratsaille, joka tosin kostautui kyllä sitten seuraavina päivinä.. :D Oli sen verran joka paikka jumissa ja korketusarka, ettei varmaan koskaan ole ollut! Tuuppailin vielä ilman satulaa koirankoulutuskentällä noin tunnin ja Fasu oli oikein mukava, varsinkin loppua kohti rentoutui tosi kivasti. Ja kuunteli myös hyvin! Silloin ei tuntunut missään, mutta sitten seuraavana aamuna... No siitäkin onneksi selvittiin parissa päivässä linimentin ja särkylääkkeiden avulla ;D

Torstaina oli sitten operaatio Fasun ja Helkan klippaus. Saatiin Kristalta klipperi pariksi päiväksi lainaan ja suurkiitokset Kristalle vielä siitä! Ella klippasi pääosin Fasun, Elina Helkan ja miekin kokeilin vähän.. :D Klippattiin muuten kaikki paitsi jätettiin satulan alle karvat, sekä päähän ja hännän tyveen. Helkalle myös häntäremmin alle. Helkan jalat oli tosin vielä ihan märät, joten ne jätettiin torstaina klippaamatta ja Elina klippasi ne lauantaina.Helka oli muuten jo tosi pörröinen.. :D
Lopputulos! Jotain ihme arpia pojulta löytyi :/

Nyt lähtee! Ja tästä ja ao. huomaa kyllä hyvin eron :D


Harjaamaton versio, poni on kyllä nyt ihan kalju! :D

Ella lähti perjantaina Viivin luokse Varkauteen ja tuli vasta tänään illemmalla, joten ei siis ollut tallilla pe-su. Pauliina tuli meille yöksi perjantaina ja käytiin sitten ratsastamassa Fasu koirankoulutuskentällä ja Pauliina kuvasikin meitä! Pauliina meni myös hetken Fasulla. Fasu oli ihan kiva, vaikka mie jotain säädin kuskina.. :D Vähän tasapainokin kärsinyt parissa kuukaudessa ja vielä perjantainakin kun oli kaikki lihakset kipeitä niin teki tuskaa varsinkin alkuverkoissa istua kyydissä, mutta loppuraveihin vähän sitten helpotti! Tehtiin Pauliinan kanssa kahdestaan perjantaina iltatalli kun Elina oli kaverillaan. Iltatallin jälkeen katsottiin Pauliinan ja Hennan kanssa meillä Shaun of the Dead -niminen elokuva, joka oli kyllä ihan tyhmä! No joo, on sitä huonompiakin nähty, mutta ainakin karkit oli hyviä ;D

Toka ratsastus kerta pitkään aikaan!On kyllä erittäin kaunis tausta.. no pikkuvikoja! ;DLaadultaan "tosi onnistuneita" nää miun ottamat ravikuvat.. :D


Lauantaina mentiin Pauliinan kanssa tallille kunhan ensin heräiltiin, eli joskus 12 jälkeen :D Laitettiin Fasu kuntoon ja lähdettiin samaiselle hiekkatielle, missä Erikakin meni maanantaina. Tarkoituksena oli hypätä jotain pikkuestettä, kun mie en ollut 2kk hypännyt ja vieläkun menin ilman satulaa. Alkuverkkojen jälkeen aloitin pikkuristikolla, jonka jälkeen se nostettiin pystyksi ja pystyä nostettiin ehkä kerran tai kaksi..? Korkeimmillaan oli ~80cm. Meillä ei ole tuossa hiekkatiellä kun kaksi tolppaa ja kaksi puomia, niin mitään ihmeellisiä virityksiä siihen ei saa, eikä siinä pahemmin mitään tehtävääkään pysty menemään :/

Fasu oli kyllä tosi kiva! Tuli muuten samalla testattua pojun uusi (no uusi ja uusi) estekuolain, kimblewick, minkä tilasin sille joskus elokuun lopussa. Ella ja Elinahan sitä ovat jo kokeilleet ja todenneet juuri passeliksi pojulle. Fasu malttoi hyvin ja oli mukavan herkkä ja kevyt edestä. Vähän loppua kohden kuumui, mutta pysyi kyllä nahkoissaan :D Pauliina otti Fasulla muutaman pikkuhypyn, jonka jälkeen mie menin selkään loppuverkkailemaan. Yleisesti meni siis hyvin, lukuunottamatta miun muutamaa ponnistuspaikan arviointivirhettä.. Hups!

Kuskin asento on kyllä aika järkyttävä.. :D


Aina ei voi onnistua.. Pistin tän nyt teitä viihdyttämään.. :D

Pauliinan juna lähti klo 14.37, joten tallilla ei ehditty kauaa olemaan ja lähdettiinkin heti Fasun pois laiton jälkeen. Elina meni Helkalla lauantaina, kävi kai maastoilemassa. Lähti tosin sen jälkeen Semmareitten keikalle, joten mie tein lauantaina yksin iltatallin, mitä nyt Juha (tallin omistaja) siinä jaloissa pyöri auttelemassa, vaikkakin sanoin etten tarvitse apua. Kovin innokkaasti olisi vielä saattanutkin kun tuo tie ei ole valaistu, mistä kotiin menen eikä miulla ole pyörässä valoakaan. Mutta en halunnut enkä tarvinnut mitään saattamista.. :D

Fasul on tuommosii hassui vaaleanpunasii läikkii harjan alla :')


Korvaton poni jolla on turvassa vaaleanpunainen pilkku!

Tänään sunnuntaina käytiin Elinan kanssa kouluilemassa koirankoulutuskentällä Fasun ja Helkan kanssa. Mie laitoin nyt ensimmäistä kertaa meidän äksidentin jälkeen satulan pojulle, pikkuhiljaa keventelyynkin pitää tottua! Vieläkin tuntui kyllä jalassa keventäminen, varsinkin aluksi koski jonkun verran ja meninkin sitten pääosin ilman jalustimia ja opettelin istumaan tuota herran ravia tällä uudella satulalla. Fasu oli suorastaan super laukkojen jälkeisissä tuntumaraveissa, enkä kauaa sillä ravannutkaan, kun oli niin kiva! Vasempaa laukkaa pitää treenata aika paljon, on ihan eri maata oikean laukan kanssa.. :/ Vasemmassa painaa välillä kädelle, eikä suostu kunnolla asettumaan ja lepattaa ihmeellisesti. Mutta tuli vasempaakin lopulta hyviä pätkiä ja niihin oli sitten hyvä lopettaa laukkatyöskentely! Ja loppuravit sitten keventelin, vähän välillä vihlasi jalkaan, mutta hiljaa hyvä tulee :)

Löysin nämä selatassani kuvia ja ponia ei onneksi sattunut!

Tämä ja ao. on sitten ylösnousukuvia ei kaatumis :D


Toukokuinen kuva tuosta meidän hiekkatiestä!

No nyt oli ainakin ihan kivasti kuvia mukana! Ja heittäkääs ihmeessä kommenttia, jos jaksatte ja saapi toivoa jotain erikoispostauksia. Se kuuluisa varustepostauskin on tulossa ;D

13 kommenttia:

 1. JENNA!!!!! HIRVEITÄ KUVII MIUSTA!!! KAUHEITA :D:D oon kuiteki iha tyytyväine ettet laittanu niit miu estekuvii...

  VastaaPoista
 2. Paukku, Pöh ja pah! :D Itseasiassa se estekuva unohtui, hupsis, mut hyvä sentäs ku muistutit! No ei vais, en jaksa enää sitä tunkee tähän - hyvä sekin oli kyl :')

  VastaaPoista
 3. hauskoja kuvia :) varustepostausta odotellen ;)

  VastaaPoista
 4. Janita, kiitti! Jeah, se tuleekin olemaan iso operaatio... :D

  VastaaPoista
 5. hei pliiiis älä laita näitä eng. otsikkoja, ne sopii ehkä lifestyle blogeihin ja tositosi harvoin heppablogeihin(tyylii pari kertaa kk, jos kerta pakko niitä laittaa)ne ei vaan sovi yhttäää :// ja tää ulkoasuki vois vaihtaa joskus :DDDDDDD muuten yhvä blogi noita lukuunottamatta !!

  VastaaPoista
 6. sry, Haha mutkun me tykätään! :D Kaikkia ei voi miellyttää, mutta voi toki tästäkin äänestää, hyvä idea muuten! Ulkoasu vaihtuu heti kun saan jonkunlaisen idean millainen siitä tulisi.. Mutta suurkiitokset siulle kommentistasi! =)

  VastaaPoista
 7. Mikä toi alue on missä ratsastatte, kun ei näytä ihan miltään perus kentältä?:D

  VastaaPoista
 8. hihi :) söpöt noi klippaukset on kyl :)
  haha fasu on höpö tos yhes sun ja sen hyppykuvas :D jännäää xd
  en mie vissiiteekkää sitä videoo koska ku lataan sen nii osa videoist näkyy ja osa on mustana :/

  VastaaPoista
 9. Mona, se on vanha koirien agilitykenttä ihan tuossa tallin lähelle, joka nykyään on siis ihan tarpeeton. Me evakoidumme yleensä sinne, jos kenttä tai pellot ovat käyttökelvottomat, kun tuo pysyy huonoillakin keleillä hyvänä :)
  Erika, Eiks ookki! Joo se on ihan hupsu siinä kuvassa.. :') Aa, no mie varmaan sit laittelen niit klippejä johonki Fasu videoon, jos teen videon missä mie en esiinny Fasun kanssa ollenkaan.

  VastaaPoista
 10. Saanko kysyä, mitä ideaa sä näet jättää hevoselle karvat satulan alle kun klippaa? Eikös ne sieltä yleensä juuri hikoile.

  VastaaPoista
 11. Satulan alle jätetään perinteisesti karvaa suojaamaan hankaumilta.

  VastaaPoista
 12. Se vaan, että sen satulan ei kuuluis hangata, eikä ne karvat siltä mitään suojaa (mitä teette kesällä, jos satula hankaa niin paljon?). Vai mikä sitä selkää siis hiertäis?

  VastaaPoista
 13. Kuuluu tuon klippauksen malliin, että jätetään satulan alle karvat :D

  VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)