keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

kuulumisten päivittelyä

Fasu on nyt vajaa pari viikkoa asunut "uudella" tallilla ja poni on kyllä viihtynyt oikein hyvin. Toki talli ja tallikaverit olivat Fasulle entuudestaan tuttuja parin vuoden takaa ja samaan karsinaankin poni pääsi missä oli aiemmin asustanut. Hyvin vaivattomasti sujui siis tallin vaihdos ja Fasu on ollut ihan onnen omiaan päästessään kavereiden kanssa tarhaamaan ja nyt on taas runsaasti tilaa liikkuakin. Vielä kun päästäisiin mutakeleistä eroon! Harmillisesti sääennustukset lupaavat taas kylmempiä (pakkas)päiviä, mutta kyllä me tästä pikkuhiljaa kesää kohti mennään.


Käytiin tosiaan viime lauantaina Hennin kanssa pyörähtämässä Tampereen hevosmessuilla ja viihdyttiinkin siellä ihan loppuun asti. Saavuttiin tosin paikan päälle vasta yhden maissa kun käytiin ennen lähtöä vielä tallilla pyörähtämässä. Shoppailut jätettiin suosiolla myöhemmälle, ettei koko päivää tarvitsisi ostoksia kannella ja keskityttiinkin sen sijaan ohjelmanumeroihin. Kaikinpuolin oli jälleen oikein mukavat messut ja oltaisiin viihdytty kyllä pidempääkin - ensi vuonna täytyykin lähteä aikaisemmin tai sitten osallistua molempina päivinä.. ;D Muutamia ostoksiakin tuli tehtyä, kuten ao. kuvasta voi päätellä. Suitset eivät ihan olleet meille sopivat, en kyllä ymmärrä miten kuolaimetkin voisivat edes jäädä noin ylös. No ei auta kuin metsästää uudet suitset ja laittaa nuo minisuitset eteenpäin! Chian pisteellä oli tarjous kolme kahden hinnalla, joten testiin lähti nivelten tueksi Boswellia serrata.

Fasu on liikkunut aika maastopainoitteisesti kun kenttä on ollut aika märkä, eikä itsellänikään ole hirveästi ollut motivaatiota kentällä pyörimiseen. Lähimaastoistakin löytyy onneksi paikkoja, joissa pääsee tarvittaessa taivuttelemaan ja ollaan nyt muutaman kerran maastoilun yhteydessä käytykin "koirankoulutuskentällä" taivuttelemassa kaikissa askellajeissa. Kyseessä on siis vanha hiekkakenttä, joka on ennen toiminut koirankoulutuskenttänä, siitä jäänyt kys. nimi.

Vaikka talli onkin lähellä keskustaa niin yllättävän hyvin löytyy erilaisia metsäpolkuja ja autottomia hiekkateitä, joissa pääsee rauhassa menemään ja tarvittaessa ottamaan reippaampaakin laukkaa. Hyvin on vuosien aikana tullut kyllä kaikenmaailman polut ja pusikot lähistöltä tutkittua ja hyvin on nyt muistunut vanhat maastoreitit mieleen kun ollaan Fasun kanssa tuolla taas seikkailtu. Pikkuhiljaa ollaan palailtu normaali liikutukseen (vaikkakin ollaan edelleen otettu aika varovasti) ja lauantaina tuleekin klinikkakäynnistä kuluneeksi kuukausi. Oikea etunen turvottaa edelleen jonkin verran, mutta syynä tällä kertaa hokista tullut pieni vekki. Viime viikolla pidin siinä parina päivänä Betadine-haudetta, josta oli onneksi apua. Ei kiitos enää yhtään pakkasia, että saataisiin meiltä hokit pois..^ Yritäpä näiden kahden rakastavaisen kanssa mihkään lenkille lähteä kun ovat käytävällä heti sylikkäin kun selän kääntää. Pakko laittaa lopulta stoppi kaksikon rapsutteluille kun tuntuu ettei siihen muuten tulisi loppua.. :D Olisivat varmaan vielä yölläkin siinä tyytyväisinä rapsuttelemassa - välillä vaihtuu vaan toinen puoli ja sitten taas jatkuu.

Viikonlopusta saan toivottavasti tänne blogin puolelle uusia ratsastuskuvia kun vieraileva kuski tulossa Fasuilemaan! Siitä lisää sitten myöhemmin - nyt on pakko sulkea kone, että jaksaa huomenna pitkän päivän töissä. 


Arkistojen kätköistä tuli tälläinenkin otos vastaan, hassut ponit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)