tiistai 4. lokakuuta 2016

What you do today can improve all your tomorrows

Henni tuli lauantaina tallille meitä kuvailemaan, tarkoituksena oli ottaa kivoja (syksyisiä) kuvia blogiin. Oltiin tosin ehkä hitusen myöhässä kun puissa ei enää hirveästi lehtiä ollut, eikä löydetty mitään kivaa värikästä puutakaan - mutta ihan kivoja noista yhteiskuvista tuli noinkin! Samalla tuli päälle tunnin maastolenkki heitettyä, käytiin mm. läheiseltä taukopaikalta hakemassa letut ja kerättiin taas mukavasti katseita kun oltiin ponin kanssa parkissa syömässä lettua.. :D Fasulle tosin lettua ja hilloa paremmin kelpasi sokeripalat (ja Hennin nacho cheese -pallot, joihin poni oli hulluna)Tältä hiekkatieltä ei saatu kovin hyviä kuvia kun F olisi halunnut mennä vain ja ainoastaan täysiä.. Sunnuntaina vin ponipojan liikuttelemassa aamupäivällä ja käytiin n. 8km lenkki heittämässä. Alkuun reilu puolisen tuntia käytiin maastossa hölkkäilemässä, jonka jälkeen kävin vielä kentällä ottamassa kaikki askellajit läpi. Fasu oli kaikinpuolin oikein fiksu ja miellyttävä ratsastaa, harmi kun kenttä oli sateiden jäljiltä raskas ja vetinen niin en viitsinyt kauaa siinä mennä. Enää kenttä ei kuivakaan ihan niin nopeasti kuin kesällä, mutta onneksi on maastoja missä mennä!

Tallin jälkeen lähdin hakemaan Henniä ja suunnattiin auton nokka kohti Lappeenrantaa, jossa käytiin maastoilemassa kaverini tallilla. Ei olla kumpikaan Hennin kanssa juurikaan ratsastettu vierailla hevosilla, vähän jännittikin tullaanko yhtenä kappaleena maastosta takaisin.. :D Hyvää se vaan tekee päästä ratsastamaan erilaisilla hevosilla ja kaiken kaikkiaan meillä olikin oikein kiva ja onnistunut maastolenkki! Vähän eksyttiin välillä ja rämmittiin ihan metikössäkin, mutta ratsut olivat oikein mainioita ja ehdottomasti lähdetään toistekin kunhan saadaan kaikkien aikataulut yhteen.Maanantaina Pinja kävi liikuttelemassa Fasun ja kaksikko oli alkuun käynyt kävelemässä alkukäynnit maastossa, jonka jälkeen olivat kouluilleet n. 45min kentällä. Olivat tehneet mm. paljon avoja ja väistöjä ja Pinja kehuikin Fasun olleen oikein hyväntuntuinen ratsastaa! Tänään tiistaina Fasulla oli vuorossa rokotus ja raspaus - hampaissa ei hirveästi ollut sanottavaa kun toukokuun lopussa ne oli viimeeksi raspattu. Käytiin vielä kävelemässä maastakäsin maastossa n. 4km lenkki, että saatiin molemmat vähän liikuntaa. Pari päivää meneekin ponilla taas kevyemmällä liikutuksella. Kranion olisi hyvin saanut myös tähän samaan syssyyn kun Fasu joutuu olemaan kevyemmällä, mutta rokotuksen jälkeen ei saa viikkoon kranioida, mieluiten 2 viikkoa pitäisi olla väliä. Eli se siirtynee sitten kuun loppuun!

Enempää en pystykään teille tarinoimaan kun selkä ei oikein istumisesta välitä. Tosiaan sunnuntaina kesken tuon pitkän maastolenkin alkoi selkää särkemään yllättäen (ilman, että siihen mitään edes kävi) ja siitä asti on etenkin alaselkää jomottanut ihan kiitettävästi. Kaiken maailman kylmägeelejä ja linimenttejä olen siihen hieronut, niistä ei juurikaan ole apua ollut kun kipu ei niinkään lihaksistossa tunnu. Kolmiolääkkeestä oli sentään pieni apu. En tiedä yhtään mikä sille tuli, mutta toivottavasti lähtisi yhtä pian kuin tulikin ettei tarvitse näyttämään lähteä..


"I call horses 'divine mirrors' - they reflect back the emotions you put in.
If you put in love and respect and kindness and curiosity, the horse will return that."

- Allan Hamilton

4 kommenttia:

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)