perjantai 9. syyskuuta 2016

viime perjantain estetreenit ja hyvän mielen treenejä

Viime perjantaina meillä oli vuorossa estetreenit ponipojan kanssa - tällä kertaa ihan "täysin varustein" kun edellisellä kerralla oltiin hyppäilty pelkällä kaulanarulla. Rakentelin kentälle kolmen hypyn pienen jumppatehtävän, jonka lisäksi oli vielä okseri ja kavaletti. Alkukävelyiden jälkeen hölkkäiltiin puolipitkällä ohjalla kenttää ympäri eteen-alas venytellen ja otettiin samalla kaavalla pienet pätkät laukkaakin molempiin suuntiin. Välikäyntien jälkeen työstin hetken kaikkia askellajeja; muutamia siirtymisiä, väistöjä, avoja jne. niin, että poni oli hyvin avuilla ja kuuliainen. Verkkahypyiksi tultiin ristikkoa molempiin suuntiin, jonka jälkeen alettiin tulemaan pientä rataa. Tehtävä oli niinkin yksinkertainen kuin jumppatehtävä - kavaletti - okseri, eli yhteensä 5 hyppyä.

Lopuksi otettiin vielä muutama yksittäinen hyppy okserille, jota Henni vähän korotti. Paikoitellen oli vähän rytmi (ja kontrolli) hukassa, jonka seurauksena ponnistuspaikat eivät aina menneet ihan nappiin. Fasu muutenkin lähtee herkästi kauempaa hyppyyn kuin tulisi liian lähelle estettä, hyvin videollakin näkyy kun muutaman kerran lähdetään turhan kaukaa hyppyyn. Yhtään pudotuksia ei kuitenkaan tullut, muutoin poni hyppäsi oikein kivasti ja hauskaa taas oli! Lisää harjoitusta vaan kehiin ja rutiinia hyppyihin, niin eiköhän se taas tästä. Pitäisi käydä asap hyppäämässä jonkun valvovien silmien alla - minulle onkin vinkattu yhdestä hyvästä tunnin pitäjästä, täytyykin ottaa ihmeessä yhteyttä!

Henni kävi vielä lopuksi kyydissä ottamassa muutamia hyppyjä ja loppuverkkaili poitsun.

Tällä viikolla Fasun ohjelmaan on kuulunut kouluilua maanantaina ja keskiviikkona, sekä maastoilua tiistaina ja torstaina. Tänään Pinja oli ottanut ponin kanssa muutamia hyppyjä, jotka olivat sujuneet hyvin ja Fasukin oli ollut yllättävän rauhallinen.

Eilen torstaina käytiin ponin kanssa n. 1.5h/12km maastolenkki ilman satulaa ja oli kyllä kaikinpuolin mukava lenkki ja poitsukin oli oikein asiallisesti. Ylitettiin matkan varrella pari puista siltaa, hypättiin kaatuneen puun yli, kahlailtiin hetki Kymijoessa ja herkuteltiin polun varrella olevasta omenapuusta. Lenkin aikana tullut puhelinsoittokin piristi kummasti päivää kun sain soiton uudesta työpaikasta - uudet haasteet kutsuukin jo parin viikon päästä!Loppuun vielä muutama sananen Fasun heinäkaukalosta, johon ollaan vihdoin ja viimein saatu verkko niin heinät eivät enää katoa yhdessä hujauksessa ja poni joutuu viettämään vähemmän aikaa tyhjin vatsoin. Tallilla jaetaan tosiaan heinät kolme kertaa päivässä, joten ruokintaväli kasvaa helposti aika pitkäksi - etenkin Fasun kaltaisella ahmatilla, joka hotkaisee heinät hetkessä. Tällä sivulla on esimerkiksi listattu hyvin ruokinnan kulmakivet.

 Kävin motonetistä ostamassa peräkärryn verkon, jonka taitoin kahtia ja punoin narulla ulkoreunat yhteen ja näin yksi sivu jäi auki täyttöä varten. Verkko on ollut meillä käytössä nyt vajaan kuukauden ja ainakin tähän asti kestänyt täysin ehjänä. Vähän liian isohan tuo nyt oli tuollaiseen suht pieneen kaukaloon, mutta ajaa ihan hyvin tarkoituksensa. Yhdestä tuollaisesta verkosta olisi siis hyvin saanut kaksikin eri heinäverkkoa.

Tämä sivu, joka jäi avoimeksi on palohaoilla kiinni ja muutoin verkko on kiinnitetty kaukaloon nippusiteillä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)