tiistai 20. syyskuuta 2016

vähän epäonnea ja estetreenejä tulevaa varten

Erika & Fasu tänään estetreeneissä

Viime viikko olikin Fasulla vähän suunniteltua kevyempi. Alkuviikosta meillä kävi uusi kengittäjä kenkäämässä ponin ja kengityksen jälkeen Fasu alkoi arkoa toista takastaan. Seuraavana päivänä jalka oli jo selkeästi ep - katsottiin Tiian ja Elinan kanssa ponin liikkeet hiekkatiellä suoralla uralla, sekä kentällä liinassa. Toinen takanen otti melkein puolet lyhyempää askelta kuin toinen ja Fasu vain "läpsäytti" jalan suorana alas. Sain yhden toisen kengittäjän lopulta kiinni ja ottamaan kengän pois ja katsastamaan tilanteen. Naulanpainama siellä olikin ja Fasu liikkui heti paremmin kun saatiin kenkä uudestaan jalkaan. Eli säikähdyksellä selvittiin - ehdin jo pelästyä, että poni alkoi kehittämään sinne kaviopaisetta.

Poitsu oli tietenkin tämän kaiken jäljiltä aika juminen ja jäykkä aluksi, eikä mikään ihmekään kun pari päivää varonut toista takasta. Pari ekaa päivää "episodin" jälkeen juoksutin ponin alkuun liinassa (ekana päivänä vain käynti-ravi), jonka jälkeen kävin hetken vielä selässä taivuttelemassa ja eteen-alas venyttelemässä. Fasu liikkui alusta alkaen täysin puhtaasti, mutta etenkin oli alkuun jäykähkö takaosastaan. Loppuviikko jatkettiin jumppailujen merkeissä ja eilen maanantaina kouluiltiin vihdoin vähän pidemmän kaavan mukaan. F tuntui jo alusta alkaen paljon paremmalle verrattuna viime viikkoon ja oli kaikinpuolin mukavan rennon letkeä ja kuuliainen ratsastaa. Tehtiin ihan perustyöskentelyä sisältäen mm. avoja, väistöjä, sekä siirtymisiä niin askellajin sisällä kuin askellajista toiseen.
^ Käytiin toissa sunnuntaina maastakäsin käppäilemässä reilu 3km kävelylenkki. Sää oli mitä mainioin kuten kuvistakin näkee - pitää nyt nauttia täysin siemauksin näistä lämpimistä ja aurinkoisista päivistä kun niitä vielä riittää!


Erika kävi tänään Fasuilemassa ja ohjelmassa oli estetreenit - vähän tulevaa koitosta ajatellen.. ;D Kehiteltiin 6 esteen rata sisältäen mm. yhden pysty-pysty sarjan ja suhteutetun kaarevan linjan. Alkuverkkahypyiksi kaksikko tuli muutaman kerran pientä ristikkoa, sekä pystyä, jonka jälkeen hyppäsivät n. 50-60cm radan. Fasu oli kuskin mukaan radan aikana todella järkevä ratsastaa ja Erika saikin ratsastettua kaikille esteille hyvät paikat."
Tulin pienen breikin jälkeen uudestaan saman radan, mutta jatkoin sitä vielä uudestaan pari estettä pidemmälle ja siinäkin Fasu oli todella hyvän tuntuinen. Meinasi jäädä jo vähän liiankin hitaaksi, kun rikkoi pari kertaa raville! Nostettiin esteet 70-80 cm ja tultiin rata. Nyt Fasu oli sopivan energinen, mutta kuitenkin hyvin hallinnassa. Alkurata meni tosi hyvin, sarjan jälkeen en saanut kaarteessa kuulolle kunnolla, niin okserille tuli hassu hyppy, mutta sen jälkeen taas sujui loppuun hyvin.

Loppuun otettiin vielä pari hyppyä okserille vähän isompana ja siinä Fasu alkoikin heräilemään ja innostui enemmän. Fasu oli kyllä erittäin asiallisesti koko treenin ja yllätti mut positiivisesti. Jäi todella hyvä fiilis ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!"

Parivaljakolla sujui (kuten Erikan tekstistä varmaan huomasikin) tosi kivasti ja Fasu oli yllättävän rauhallinen, eikä lähtenyt kiirehtimään esteille. Erika ilmoittautuikin nyt ponin kanssa lauantaina oleviin estekilpailuihin, pääsee poitsukin melkein 1,5v kisatauon jälkeen pitkästä aikaa radalle! Itsekin mietin jo aiemmin kisoihin osallistumista, mutta yllätysyllätys olen aamusta iltapäivään töissä, jonka takia en pääse edes kisoja katsomaan. Oikein hyvä fiilis jäi kyllä tämän päivän treeneistä, pidetään kaksikolle peukut pystyssä! Erika lähtee hakemaan hyviä, sujuvia ratoja niin, että poni pysyisi kontrollissa ja puomit ylhäällä. Meidän viime kisat tosiaan päättyivät viime vuoden toukokuussa aika huonosti, senkin takia otetaan mielummin varman päälle. Kotikentällä alkaa löytymään jo sitä kontrollia ja malttia, mutta tuo on kyllä aina sellainen oman elämänsä Ferrari kun estekisoihin pääsee, hyvä että nahkoissaan pysyy.. :D Nyt on ollut kyllä sen verran taas taukoa viime kisoista, että ties vaikka poni yllättäisi ja olisi niin kuuliainen ja rauhallinen radalla.W-Healing loimi on ollut meillä taas ahkerassa käytössä varsinkin nyt ilmojen viilennettyä. Yleensä liikutuksen jälkeen olen heittänyt sen Fasulle selkään, että pysyisi selkäfileet mahdollisimman vetreinä. Muutoin poni on saanut yöksi aina niskaan fleecevuorellisen kaulakappaleettoman sadeloimen kun lämpötila on alkanut tippumaan jo lähelle nollaa. F on aina ollut aika kylmän arka etenkin selästään ja kylmempinä, sekä tuulisina päivinä poni on saanut tarhailla päivätkin takin kanssa. Nyt pari päivää oli tosin taas lämpöisempää ja poni saikin päivät nakuilla ilman loimea.

Lokakuun alussa Fasulla on vuorossa rokotus ja raspaus ja aion myös kysellä ponille hieronta/akupunktioaikaa kunhan tallinomistaja tervehtyy. Parin viikon päästä olisi ollut lähistöllä toisetkin seuraestekilpailut, mutta täytyy nyt katsoa mihin väliin se rokotus tulee ja miten nämä tulevat kisat menevät. Olisi kyllä kiva päästä vielä itsekin tällä kaudella jotain starttaamaan, etenkin kun treenit ovat alkaneet sujua tosi kivasti :)

Erikasta ja Fasusta muutama vanhempi kuva viime vuoden helmikuultaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)