sunnuntai 25. syyskuuta 2016

pitkästä aikaa kilpakentillä!

Kuten otsikosta näkyykin, Fasu pääsi nyt lauantaina pitkästä aikaa kilpailemaan. Viime kilpailuista olikin ehtinyt kulua jo melkein 1,5v ja vähän jännittikin mitä Fasu mahtaa tuumata päästessään pitkän tauon jälkeen kisoihin.


Viime vuonna startattiin poitsun kanssa tasan yhdet estekilpailut toukokuussa (ja niitäkin ennen oli ehtinyt olemaan 11kk kisatauko..) mutta meidän matka päättyikin ekan luokan kutosesteelle, jolle kaaduttiin. Käytiin klinikalla kuvauttamassa poni ja löydöksenä oli sisäpuikkoluun alareunassa murtuma, sekä hankositeen yläosassa n. 20% vamma ja hankositeen ulkohaarassa n. 15% vanha paranemassa oleva vaurio. Loppuvuosi menikin sitten niitä parannellessa - Fasu oli pelkällä kävelyllä vajaa 5kk ja pikkuhiljaa alettiin rasitustasoa nostamaan astettain. Joulukuun puolessa välissä vammat todettiin vihdoin parantuneeksi, saatiin laukkalupa, mutta siitäkin kului vielä kuukausia ennen kuin uskalsin kunnolla laukata. Muttei näistä sen enempää, että päästään postauksessa eteenpäin. Viime vuoden koostepostauksessa on aika hyvin tiivistettynä meidän "epäonnen vuosi", jos jotakuta kiinnostaa lueskella!


Itse olin tosiaan harmikseni töissä lauantaina, mutta Erika lähti mielellään F kanssa hyppäämään. Alunperin se taisi lähteäkin siitä kun Erika viime viikolla harmitteli, ettei ole päässyt tällä kaudella oikein kilpailemaan ja heitin vain siihen sitten, että lainaa Fasua johonkin kilpailuihin :D Eipä siinä kauaa enää jahkailtukaan - viikon päästä oltiin jo kilpakentillä. Suunnitelmana oli ihan vain hallitut, puhtaat radat ja luokkakorkeus pidettiin suht maltillisena näin tauon jälkeen. Erika hyppäsi luokat 50-60cm, sekä 70cm AM5 arvostelulla.

Erikan blogista löytyy tarkempi analyysi kisoista, mutta näin tiivistettynä Fasu oli super! Kaksikko sai molemmista luokista puhtaat radat, ponikin pysyi nahkoissaan ja malttoi radalla pääosin hyvin. Oikeastaan yllättävän hyvin - Fasuhan menisi mielellään vain kovaa ja korkealta, mutta tällä kertaa paikoitellen oikeasti malttoi (ainakin siis Fasuksi) yllättävän hyvin. Kaikinpuolin siis oikein onnistunut kisapäivä!

Nämä 3 seuraavaa kuvaa © Krista Heikkilä, loput © Laura Tulokas, ellei toisin mainita.


Niin hieno poni, kyllä saa mamma olla hirmu ylpeä ♥ Ja kyllä jännittikin, että miten mahtaa kisoissa käydä, mutta oikein mallikkaasti parivaljakko suoriutui päivästä! Harmi kun en päässyt paikan päälle kannustamaan, mutta onneksi on sentään hienoja kuvia. Tästä on taas hyvä jatkaa eteenpäin, josko ensi kisoihin pääsisi itse myös puikkoihin :)


1 kommentti:

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)