torstai 11. elokuuta 2016

mätsärit korkattu ja pitkästä aikaa kunnon estetreenit

Viime tiistaina käytiin Fasun kanssa heittämässä reilu puolentoista tunnin maastolenkki ilman satulaa ja löydettiin paljon uusia kivoja reittejä. Pari siltaakin tuli vastaan, mutta suuremmitta kyselyittä poni ylitti ihan kunnialla ne, vaikka vähän jännittikin. Sopivasti sattui myös muutama pieni kaatunut puunrunko matkan varrelle - voi sitä ilon määrää! Hyvä, että ekalla kerralla ehdin edes tajuta mitään mistään risusta kun Fasu oli jo innostuksissaan nostamassa laukkaa.


Keskiviikkona päästiinkin sitten vihdoin ja viimein korkkaamaan ponipojan kanssa meidän ensimmäiset yhteiset mätsärit! Hennin kanssa Fasu on käynyt syksyllä 2013 mätsäreissä saaden silloin 1. palkinnon ja ollen BIS-3 seuraavanlaisella arvostelulla: "Ryhdikäs, hieman alakaulainen, vankka, sopusuhtainen runko, kaunis pää, aktiivinen käynti, ahdas edestä, lennokkaat raviliikkeet." Löysin myös vanhan postauksen kys. mätsäreistä, josta löytyy myös Tiian ja Hennin tekemä videopostaus päivästä - hurjan kauan tuntuu olevan jo tuostakin!Käytiin aamupäivällä Hennin kanssa pesemässä poni, että sen kanssa kehtaa edes liikkua mihkään ihmisten ilmoille. Fasu on kyllä niin mukava pestä (tai ylipäätänsä muutenkin käsitellä) kun toinen seisoo kuin tatti, vaikka vapaana olisikin. Päivä jatkuikin ihan mallikkaasti siihen asti kunnes täytyi laittaa koppi kiinni autoon. Olin hakenut kaverilta meille hyvän vetoauton, mutta tietenkään kopin pistoke ei käynnyt autoon.. Eipä tullut tälläistä mieleenkään ja kun meiltä ei minkään sortin adapteriakaan löytynyt niin jouduttiin tyytymään plan B'hen ja lähtemään matkaan iskän autolla.

Paikan päällä oltiin noin puolisen tuntia meidän omasta aikataulusta jäljessä, ei kyllä yhtään luppoaikaa jäänyt varsinkin kun oltiin meidän parin kanssa heti tokana. Ehdin kuitenkin jonkun verran kävellä ja ravata - Fasu tosin oisi mielellään tarjonnut laukkaa kuin ravannut. Vähän sitäkin varmaan ihmetytti, että mihinkäs me nyt ollaan taas lähdetty.
Fasu käyttäytyi kehässä oikein mallikkaasti, ravia olisi tosin voinut ehkä irrota vähän paremmin, mutta en uskaltanut hirveästi lähteä painostamaan kun poni tarjosi laukkaa aiemmin. Meidät palkittiin kuitenkin I. palkinnolla ja saatiin samalla menolippu BIS-kehään. Arvostelu oli seuraavanlainen: "Ryhdikäs ja jalo, edestä hieman suppuvarpainen, takaa pihdissä, pystyhkö vuohinen, muuten hyväasentoiset jalat. Käynti: hyvä yliastunta, ahtaahko. Ravi: tahdikas ravi, liikkeet väljenevät ravissa. Erittäin hyväkäytöksinen näyttävä poni, esitetty hyvässä kunnossa."


Nämä 2 kuvaa © Krista Heikkilä, muut mätsärikuvat © Henni (mikä tämä laatuero onkaan, kamalaa..)

BIS-kehästä ei enempää menestystä tullut, tosin Fasukin laukkasi raviosuuden kun taisin innostuttaa ponia vähän liikaa.. :D Oikein tyytyväisinä lähdettiin silti burgeribaarin kautta kotia kohti - ainakin taas yhtä kokemusta rikkaampina!Loppuviikko hurahtikin Fasulla kouluilun/maastoilun merkeissä. Itse kävin torstaina liikuttelemassa ponin ja vuokraajat kävivät sitten vuorostaan viikonloppuna.

Maanantaina päästiinkin pitkästä aikaa hyppäämään kunnolla kun Erika tuli mukaan tallille auttelemaan ja kuvailemaan. Laskin nopeasti, että ollaan Fasun kanssa 
viimeeksi yhdessä hyppäilty kunnolla 9 viikkoa sitten (?!) - tosin ollaanhan me tässä välissä hyppäilty muutamia kavaletteja. Olikin kyllä jo korkea aika päästä hyppäämään vähän pidemmän kaavan mukaan ja Erika kehittelikin meille pienen muutaman esteen tehtävän.Alkuun tultiin verkkahyppynä pientä ristikkoa, jonka jälkeen siirryttiin hyppäämään kahdeksikolla aluksi yhtä estettä ja hetken kuluttua otettiin mukaan myös okseri. Sen jälkeen tultiin vielä pari kertaa neljän hypyn pieni rata, joka sujui suht mallikkaasti. Enemmän ja vähemmän meiltä oli välillä rytmi kadoksissa, eikä paikat aina menneet nappiin, mutta ihan kunnialla selvittiin ja ennen kaikkea hauskaa oli! Fasukin oli taas niin tyytyväinen kun pääsi hyppäämään, toivottavasti saataisiin pidettyä nyt jatkossa paremmin hyppyrytmi yllä. Erika tuli vielä lopuksi selkään ottamaan muutaman hypyn ja loppuverkkailemaan poitsun ja parivaljakolla sujuikin oikein kivasti!

Tiistaina Henni tuli mukaani tallille ja nyt keskiviikkona Peppi tuli pitkästä aikaa Fasuilemaan - poni on ollutkin hirveän suosittu tällä viikolla! Näiltäkin päiviltä löytyy kuvamateriaalia, mutten viitsi venyttää tätä ihan kilometrin mittaiseksi niin säästänkin ne suosiolle seuraavaan postaukseen (johon liittyy mm. myös porkkanaraastekokeilu.. :D)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)