perjantai 22. huhtikuuta 2016

We do not remember days, we remember moments


Huh, taas vaihteeksi tuntuu, että vuorokaudesta loppuvat tunnit täysin kesken. Onneksi sentään ollaan kokoajan kesää kohti menossa ja päivätkin ovat viimeisen kuukauden sisään pidentyneet reippaasti. Nyt lähipäivinä ollaan käyty ponipojan kanssa maastossa "tutkimusretkillä" ja ollaankin löydetty monia kivoja uusia reittejä, vaikkakin paljon on vielä tutkimatta. Mutta kyllä kelpaa maastoilla kun löytyy kilometritolkulla hyväpohjaista, sekä autotonta hiekkatietä.

Fasukin on ollut niin tyytyväinen päästessään heittämään välillä aivot narikkaan. Vaikkakin mokoma ilkeä kuski jarruttelee menoa poninviikareen mielestä välillä vähän liikaakin. Yritänkin ainakin kerran/kahtena päivänä viikossa välttää kentällä pyörimisen kokonaan niin löytyy ainakin motivaatiota sitten enemmän myös siihen kentällä työskentelyyn. Mielestäni on tärkeää muutenkin pitää liikutus monipuolisena, niin se on paljon miellekkäämpää sekä hevoselle, että ratsastajalle. Itse en ainakaan jaksaisi päivästä toiseen kiertää samaa kehää, hevosesta puhumattakaan. Yleisesti ottaen Fasulla on ollut kyllä nyt työskentelymotivaatio kohdallaan - mikäs sen mukavempaa harrastaa kun toinen lähtee aina yhtä innoissaan töihin ja treenit ovat olleet oikeita hyvänmielen treenejä.Toissasunnuntaina Fasu pääsi jälleen kranioon, jonka jälkeen tallinomistaja laittoi vielä n. pariksikymmeneksi minuutiksi akupunktioneuloja eri puolille ponia. Mitään suurempia jumeja ei tällä kertaa löytynyt, yleisesti ottaen poni oli paremmantuntuinen kuin mitä edellisellä kerralla - hyvä niin! Saatan muuten blogiin toteuttaa jossain vaiheessa videon muodossa postauksen, jossa tallinomistaja kertoo ja esittelee mm. akupunktiohoitoja ja mahdollisesti myös iilimatohoitoja - mikäli sellaiselle postaukselle löytynee kysyntää..? :)Viime tiistaina Pinja kävi ensimmäistä kertaa kokeilemassa ponia ja aloittaakin nyt Fasun vuokraamisen. Kaksikolla meni ihan hyvin siihen nähden, että Pinjalla oli ehtinyt olemaan pidempää taukoa hevosharrastuksesta, eikä hän ole vielä tauon jälkeen juurikaan kunnolla ratsastanut. Fasulla on tapana alkuun vähän jännittää vieraita ihmisiä (ponin mielestä onkin aina olla hyvä vähän varuillaan), josta Pinjalle sanoinkin, että aluksi menee aina oma aikansa ennen kuin pääsee sisälle ponin maailmaan. Kuitenkaan suuremmin Fasu ei uutta kuskia aristellut, ratsastaessakin tuli paljon mukavan rentoja ja hyviä pätkiä. Kävin vielä itse pari ympyrää ravailemassa ja laukkailemassa, jonka jälkeen venyteltiin eteen-alas loppuravit. Keskiviikkona jatkettiin Fasun kanssa kouluilulinjalla ja yhdellä sanalla kuvailtuna poni oli super! Tehtiin käynnissä ja ravissa muutamia väistöjä, kiemurauria, sekä avo- ja sulkutaivutuksia ja laukassa tehtiin siirtymisiä niin askellajin sisällä kuin askellajista toiseen. Fasu oli kaikinpuolin miellyttävä, sopivan energinen ja kevyt ratsastaa - toimi kuin ajatuksen voimalla. Kuski olikin niin fiiliksissä, että käytiin "palkkioksi" ottamassa muutamat laukkapätkät maastossa ennen kuin venyteltiin loppuravit kentällä. Etenkin keskiviikko oli kyllä hyvänmielen koulutreeni!
Fasulla on tosiaan tällä hetkellä ajallisista ja rahallisista syistä kaksi vuokraajaa, vanha vuokraaja jatkaa käymistä kerran viikkoon ja Pinja käy jatkossa 2x viikkoon. Itselläni on vielä tämä kuukausi töitä vanhassa työpaikassa, jonka jälkeen vaihdan toiseen työpaikkaan ja samalla työtunnit hiukan kasvaa, sekä työmatka pitenee. Sitä lottoavoittoa tässä onkin jo tovi odoteltu.. Mutta tosiaan parempi reikä rahassa kuin hevosen mentävä reikä sielussa, kuten Minna totesi blogissaan.

Ensi viikolla meillä onkin ponipojan kanssa pitkästä aikaa kouluvalmennus - ja vieläpä tutun valmentajankin kun Pake tulee Lappeenrannasta Kouvolaan vierailulle. Mukava päästä pitkän tauon jälkeen taas valmentautumaan - yritän saada nakitettua jonkun meitä kuvaamaan, että saataisiin matskua myös tänne blogin puolelle. Hyppäilykin on lähiaikoina jäänyt ajatuksen tasolle, tosin siihenkin tarvitsisin kaverin puomipirkoksi, sekä kuvailemaan, joten täytyykin kysellä lähtisikö kukaan meitä ensi viikolla kuvailemaan. Se on ainakin varmaa, että poninviikareella on ilo irti kun se parin viikon tauon jälkeen näkee kavaletin ilmestyneen kentälle!

Loppuun vielä kuvapläjäys julkaisemattomia kuvia reilun 3vkn takaa kun käytiin Erikan kanssa kuvailemassa.^ Tuossa oik.puoleisessa kuvassa Fasu oli näkevinään jotain tosi hurjaa.. :D Pienestä se ponipojan elämä voi tosiaan välillä mullistua, aina ei ihan oma ymmärrys pysy perässä.

"Vilkuta"
"Jalka"
"Pusu"
Pakollinen rapsutustauko


Olen yrittänyt nyt viikon sisään saada itseäni niskasta kiinni ja lukemaan pääsykokeisiin, mutta tässä se taas tuli nähtyä. Viimeiset 4h vierähtikin mukavasti koneella, vaikkakin alunperin se aika piti viettää visusti pänttäämisen parissa, hups.. No onhan tässä vielä vajaa pari viikkoa aikaa! Huomenna pitäisi herätä puolestaan ennen 11 töihin ja edessä mukava 10h työpäivä, joten saa nähdä jaksaako sitä huomennakaan paljoa lukea. Niitä lisätunteja siihen vuorokauteen, kiitos!

4 kommenttia:

 1. Ah mie niin tiiän tuon tunteen. Tai tiesin. Viime kesä oli ihan järkky töitten takia, harmittaa nyt jälkikäteen miten vähän aikaa Makelle jäi, mutta mie vaan aattelin "ensi kesänä sitten" ja nyt sitä yhteistä kesää ei sitten enää ole :(
  Mutta ihanaa että ootte taas back in business ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jep, mutta minkäs sille tosiaan mahtaa, pakkohan niitä töitäkin on tehdä kun lottovoittoakaan ei ole näkynyt.. Teille kävi kyllä tosi harmillisesti, koskaan ei voi tosiaan tietää :( Mutta paljon kiitoksia siulle kommentistasi! ♥

   Poista
 2. Mihin kouluun sie haet? :)

  VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)