torstai 12. toukokuuta 2016

I'll take a risk, take a chance, make a change - and breakaway

Yksi vuoden 2014 mieleenjääneimmistä ratsastuskerroista!

"You don't make him learn. 
You set it up to allow him to learn.
You have to give him that dignity.
Once you start giving, you won't believe how much you get back." - Ray Hunt


Kelit lämpesivätkin yllättäen ihan reippaasti ja päästiin hetken aikaa nauttimaan lämpöisistä kesäkeleistä - tänään ei sitten enää ihan shortseissa tarjennutkaan ulkona. Vähän harmittaa kun tallin läheisyydessä ei ole oikein mitään uittopaikkaa, olisi ollut kiva käydä ponipojan kanssa polskimassa. Lähistöllä on kyllä joku järvi (tmv) mutta pohjan puolesta en uskalla käydä edes kokeilemassa, vaikuttaa nimittäin aika arvaamattomalta.. Olisi kuitenkin kiva käydä tämän kesän aikana edes kerran kunnolla pulikoimassa - viime kesänkin uinnit jäivät vähäisiksi saikkuilun takia. Jos jossain vaiheessa kesää tulee sopiva väli niin voisin lainata meille trailerin jostain, että päästäisiin kunnolla uimaan!

Viime kesän ainoalta uintikerralta pari kuvaa
Ollaan päästy Fasun kanssa tällä ja viime viikolla jälleen hyppäämään, lisäksi ollaan käyty maastoilemassa ahkerasti ja osallistuttu myös pitkästä aikaa kouluvalmennukseen. Itselläni vaihtui tosiaan kuun vaihteessa työpaikka ja samalla työmatka hiukan piteni ja työtunnit kasvoivat. Esivalintapääsykokeet takana ja luultavasti (/toivottavasti) ainakin yhdet pääsykokeet edessä, niihinkään en tosin ole saanut aikaiseksi vieläkään lukea - onhan tässä vielä hetki aikaa.. Paljoa en ole ehtinyt tietokonetuolia kuluttamaan, kännykällä tulee nykyään hoidettua lähes kaikki sähköposteista laskujen maksuun. En aio ottaa bloggaamisesta mitään turhia paineita, ihan omaksi ilokseni tätä kirjoittelen ja välillä pitää vain laittaa asioita tärkeysjärjestykseen. Ja blogi on valitettavasti yleensä se mistä lisää aikaa nyhdetään. Motivaatiota kyllä löytyisi etenkin kun Fasukin alkaa olemaan jo hyvässä mallissa ja mielelläni tänne kirjoittelenkin aina kun vain kerkeän.

Oltiin tosiaan parisen viikkoa sitten Paken kouluvalmennuksessa, edellisestä sellaisesta olikin ehtinyt kulua jo reilu vuosi eli korkea aikakin! Haettiin mm. rentoutta, tasaisuutta ja tehtiin ihan perusjuttuja kuten ympyrätyöskentelyä, avoja ja väistöjä. Kenttä oli harmiksemme aika huonossa kunnossa kun lähipäivinä oli tullut vettä reippaasti ja kentän kunto veroittikin jonkun verran meidän treene. Pake kehui Fasun rauhoittuneen ja tasoittuneen paljon viime kerrasta, melkein kuulemma kuin eri poni mitä Pake muisteli (kiireinen, paikoin jännittynyt). Tulimme yhdessä siihen tulokseen, että sairasloma oli tehnyt hyvää ja nostanut ponin työskentelymotivaatiota ennestään. Ollaan kesäkuun alussa menossa seuraavan kerran kouluvalmennukseen, toivottavasti saisin sieltä teille jotain kuvamateriaalia!


Henni&F eilisissä estetreeneissä

Viime perjantaina hain Ellan mukaani Fasuilemaan ja kuukauden hyppytauon jälkeen hyppäiltiin toista kertaa sitten vuoteen. Ponipoika ihan yllätti rauhallisuudellaan ja oli muutenkin kaikinpuolin tosi miellyttävä ja kevyt ratsastaa heti alusta lähtien. Oltiin aikataulustamme jonkin verran myöhässä kun käytiin ennen Fasua hoitamassa Ellan hevoset, joten suurempia aikoja ratsastukseen ei jäänyt (tunnit olivat alkamassa). Tyydyttiin hyppäilemään yhtä kavalettia toisella pitkällä sivulla molempiin suuntiin ja lisättiin tehtävään myös puomi, kun sadettajan letkun päälle piti sellainen joka tapauksessa laittaa. Ella kävi lopuksi hetken ravailemassa ja laukkailemassa, pitää joku päivä ottaa uusiksi vähän paremmalla ajalla. Edellisen kerran Ella olikin ollut ponin kyydissä vajaa 2v sitten, hirveän kauan siitäkin oli jo!


Loppukäynnit käytiin käppäilemässä lähimaastoissa, jonka jälkeen ponipoika pääsi pesulle ja jalkojen kylmäykseen!Lauantaina Kaisu oli käynyt ponin kanssa maastoilemassa vajaan tunnin ja sunnuntaina Pinja oli vuorostaan kevyesti liikutellut Fasun kentällä. Maanantaina kouluiltiin n. 45min ilman satulaa, alkuun oli motivaatio vähän kummaltakin hukassa kun kuuma keli yritti viedä mehut niin kuskilta kuin ponilta. Alkuverkkojen jälkeen sain kuitenkin itseäni niskasta kiinni ja alettiin tekemään muutamia siirtymisiä niin askellajin sisällä kuin askellajista toiseen ja jumppailtiin selkää, sekä takapäätä avoilla ja väistöillä. Laukka tuntui alusta saakka tosi hyvältä, sekä rennolta ja pyöri hyvin. Hyvillä mielin venyteltiin eteen-alas loppuravit, jonka jälkeen käytiin vielä maastossa kävelemässä.

Tiistaina suunnattiin Hennin kanssa päivällä tallille kunhan sain itseni yövuoron jäljiltä ylös sängystä. Suunnitelmissa oli hypätä jotain pientä - yritän nyt kovasti saada pidettyä hyppyrutiinista kiinni ettei tule taas kuukauden taukoja väliin. Eli n. kerran viikkoon olisi tarkoitus ponin kanssa hyppäillä jatkossa, mennään ihan fiiliksen mukaan ja seuraillaan miten jalka reagoi treeneihin. Ainakaan tähän päivään mennessä jalka ei ole reagoinut mihinkään liikutukseen mitenkään *koputtaa puuta*, tämänkin treenin (+ kylmäyksen) jälkeen oli ihan viileä ja nesteetön. Pikkuhiljaa kuitenkin nostetaan rasitustasoa, mielummin otan vähän varman päälle kuin lähtisin "ahnehtimaan" liikaa. Ajattelin kuitenkin kesän aikana käydä jalan vielä klinikalla varmuuden vuoksi ultraamassa, saanpahan ainakin mielenrauhan! Ell'n mukaan ei pitäisi olla kuitenkaan mitään estettä normaalikäyttöön palautumiselle, mutta pikkuhiljaa pikkuhiljaa.. :)Henni alkuverkkaili poitsun ja pyysin heitä ottamaan myös muutamia hyppyjä. Kentällä ollut sadetin vähän rajoitti meidän hyppytreenejä, alunperin olin suunnitellut pientä kahden esteen tehtävää (esim. kahdeksikko), mutta tultiinkin muutamaa estettä uran sisäpuolella. Hennillä ja Fasulla meni oikein kivasti, edellisen kerran olivat yhdessä hypänneet joskus 2014 vuoden puolella ja Hennilläkin oli nyt ollut pidempää taukoa esteistä. Poni taas pääsi yllättämään rauhallisuudellaan, kolmas hyppykerta saikun jälkeen ja niin hyvin meni! Kyllä sai olla taas ponipojasta ylpeä ♥ Kävin Hennin jälkeen itse selässä ottamassa muutamat hyvät hypyt molempiin suuntiin, aluksi ristikolle, jonka jälkeen n. 70cm pystylle. Sen jälkeen venyteltiinkin loppuravit, ettei tule liian montaa hyppyä yhdelle kerralle.


Alkuun Hennistä ja Fasusta muutama klippi, jonka jälkeen miusta ja Fasusta:Tänään poitsu pääsi liinassa itsenäisesti venyttelemään, pientä palautustreeniä eiliseltä. Kävin juoksutuksen jälkeen hetken syöttelemässä ponia - toinen on kyllä kauhea ahmatti, hirveä himo taas vihreän perään kun sitä alkaa taas löytyä! Huomenna suuntaamme taas tutkiskelemaan maastoja, ainakin tunnin lenkki on tarkoituksena heittää.

Nyt on ainakin hyvin kuvia, sekä muutama videokin postauksessa, toivottavasti ei venähtänyt liian pitkäksi että jaksatte lukea! Toteutuksen alla mm. kännykkäkuvien tyhjennys postaus, etenkin snäpin kautta tulee otettua aika paljon kuvia lähes päivittäin. Myös muita postausideoita yms. saa ihmeessä ehdotella :)


2 kommenttia:

 1. jos tarkotat siellä sitä
  järveä mikä alkaa suunnilleen sieltä minne ratapenkka vie niin kun siellä on se yksi "järvi" niin sinne lasketaat siitä
  viereiseltä tehtaalta jotan niin veden laadusta en osaa sanoa. mutta hyvä postaus:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo juurikin se siinä tehtaan vieressä, vaikuttaakin niin arvaamattomalta :D Mutta kiva kuulla, että pidit ja kiitoksia!

   Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)