tiistai 10. marraskuuta 2015

Hoitomuotona laserterapia


Päätin toteuttaa teille pienen postauksen laserterapiasta kun sitä on muutamaan otteeseen toivottu. Laserhoito tuli tosiaan meille tutuksi toukokuun tapaturman jälkeen ja laserlaite on ollut sen jälkeen meillä lainassa yhteensä 6 viikon ajan, pari viikkoa aina kerrallaan. Etenkin alkuun käytin laseria koko poniin,
ihan kaulasta peppuun asti kun Fasu oli sen verran kauttaaltaan jumissa kaatumisen seurauksena. Pääsääntöisesti olen kuitenkin käyttänyt laseria etujalan hankosidevammojen hoitoon, joista ulkohaaran vamma on parantunut jo täysin.

Maria (Hevosen Vuoksi) pääsi demoamaan videolle laserin käytöstä ja sen toiminnasta, kiitokset vielä hänelle!
Eli pähkinänkuoressa laser mm.
 • Vähentää kipua ja vaikuttaa tulehduksiin, sekä turvotuksiin.
 • Tehoaa nopeasti ja on täysin kivutonta.
 • Kiihdyttää aineenvaihduntaa vammojen yhteydessä, joka nopeuttaa parantumisaikaa (jopa 40-60%)
 • Soveltuu esim. nivelvaivoihin, lihasongelmiin, jännevammojen ja rasitusvammojen hoitoon, luutumisprosessin nopeuttamiseen, haavanhoitoon, sekä kiputiloihin.
 • Lisäksi laser on erinomainen hevosen terveyden ylläpitoon ja vammojen ennaltaehkäisyyn.

Lisää voitte käydä lukemassa esimerkiksi täältä ja myös omakohtaisia kokemuksianne laserista olisi kiva kuulla! :)

Tässä on käytössä isompi "hoitopää" kun käsittelyssä on laajempi alue.

8 kommenttia:

 1. Itseasiassa laserhoito ei ole täysin kivutonta, etenkin vammoja tmv. ongelmakohtia hoidettaessa. Hoitohetkellä laser puuduttaa, mutta jotkut saavat hyvinkin voimakkaita kipureaktioita joitakin tunteja hoitamisen jälkeen. Sotilas tuli ensimmäisistä hoidoista (silloin aikoinaan etusta hoidettaessa) aika kipeäksi ja lihasvaivaa hoitaessa oma selkä myös. Tosin meillä kävi ihminen verkkovirtakäyttöisen paljon isomman laitteen kanssa, liekö tuollainen kannettava sitten sen verran tehottomampi ettei samanlaisia reaktioita saa aikaan. (http://www.jokimaanhevoskuntoutus.fi/laserhoidot)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, tätä en tiennytkään :) Noista tehoista en osaa kyllä sanoa kun ei ole itselläni kokemusta kuin tästä yhdestä laitteesta.

   Poista
 2. Meillä ollut laser käytössä usean vuoden ajan ja hyvä on ollut! Sillä on hoidettu kaikkea omista risoista akilesjänteistä lihaksiin ja polviin, koiran kohtutulehduksesta hevosten lihasrevähtymiin ja jalkavaivoihin. Oikeastaan siis kaikkeen mahdolliseen mitä arvata saattaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että teille on ollut apua laserista :) On kyllä todella hyödyllistä kun tuo on niin monikäyttöinen, käy vaivaan kuin vaivaan!

   Poista
 3. Sut on haastettu! http://birkjajessica.blogspot.fi/2015/11/kuvahaaste_11.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset haasteesta! Laitetaan piakkoin toteutukseen :)

   Poista
  2. Eivitsi! Mäkin haastoin sut vahingossa tähän kun en huomanntkaan että sut on jo :D
   Sut on haastettu!
   http://teamfenomen.blogspot.fi/2015/11/kuvahaaste.html

   Poista
  3. Haha, ei se mitään - pikkuvikoja! :D Mie oon pari päivää kovasti haaveillutkin, josko joku miut haastaisi mukaan niin pääsisin kans tekemään kuvahaasteen. Tänään tulikin sitten oikein kaksin kappalein, haha :D

   Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)