sunnuntai 29. marraskuuta 2015

meidän kuulumisia (+ Budapest & Wien 5 päivässä)


Kuvituskuvaksi alkuun viime talvelta peltolaukkailua.

Marraskuu alkaa olemaan jo parin päivän päästä ohitse eikä jouluunkaan ole enää kuin alle kuukausi. Tännekin satoi viime viikolla ensi lumi, joka tosin (yllätysyllätys) on jo sulanut pois. Toivottavasti saataisiin tänä vuonna viime vuotta aikaisemmin pysyvä lumipeite - on nimittäin sen verran ankean näköistä tuolla ulkona.

Meille kuuluu kaikin puolin hyvää, jalka on pysynyt oikein hyvänä (*koputtaa puuta*) ja ollaan päästy jonkin verran ravailemaan nyt kuluneiden viikkojen aikana. Enimmäkseen ollaan maastoiltu, mutta auringon laskiessa nykyään jo kolmelta maastoilu tulee valitettavasti vähentymään. Itse en nimittäin yhtään tykkää maastoilla tuolla pilkkopimeässä yksinään, kaverin kanssa se
vielä menee jotenkuten kunhan pysytään kaukana metsäpoluista yms. Hitusen ehkä liian vilkas mielikuvitus kuskilla, mutta ehkä turvallisempaa pysyä tallin pihapiirissä kuin kahdestaan lähteä Fasun kanssa tuonne kokeilemaan kuinka käy.. :D Tilannetta ei ainakaan yhtään helpota Fasun tuijotellessa puskiin ja sätkyessä kuin mikäkin sätkynukke - siinä vaiheessa viimeistään nyt mielikuvitus alkaa laukkaamaan. Joku oikeasti hyvä otsalamppu saattaisi tosin vähän helpottaa tilannetta, tiedä sitä. Lumi nyt ainakin toisi mukavasti valoa pihalle!


Viime kontrollikäynnistä on pian 7vk ja ajattelin ensi kuussa pyytää eläinlääkärin uudelleen ultraamaan jalan. Ollaan tosiaan ravailtu nyt ihan lyhyitä pätkiä suoralla uralla, pääosin maastossa kovalla ja tukevalla pohjalla - maneesissa taas tulee kulmat niin nopeasti vastaan. Ell'n mukaan jalkaa voisi varmaan rasittaa jo paljon enemmän, mutta mieluiten otan varman päälle. Ettei vaan tulisi mitään takapakkia.. Olen muuten huomen aamupäivällä menossa luennolle aiheesta jännevauriot, niveltulehdukset, irtopalat, sekä haavanhoito ja saatan blogiin kirjoitella siitä lisää :)Snapchatin My Storya päivittelen aika ahkerasti, sieltä minut löytää nimimerkillä jennnulii, jos kiinnostaa seurailla!

Ja meidän kummihevosvierailusta oli tehty nsi-Saimaan Sanomiin juttu. Laitan tähän muutaman pätkän lehdestä:

Viime sunnuntaista torstaihin olin tosiaan Budapestissä kavereiden kanssa, keskiviikkona käytiin junalla myös Wienissä. Yövyttiin neljä yötä hostellissa, joka ei ollut kuin 7e/yö ja yleisesti ottaen ihan siisti ja mukava, ihan keskustan tuntumassa. Budapestissä vierailtiin mm. Gellértinvuorella, Kalastajanlinnakkeessa, eläintarhassa, sekä muutamissa ostoskeskuksissa. Ruoka ja juoma oli todella edullista, kunnon aterian sai alle 5 eurolla ja metroilla pääsi edullisesti liikkumaan ympäri kaupunkia. Wienissä käytiin kuuluisilla joulumarkkinoilla, jonka lisäksi kierreltiin keskustaa ja kauppoja. Todella mukavan oloinen kaupunki sekin mitä nyt puolessa päivässä ehdittiin kierrellä. Wienin ratsastuskoulussa olisi joskus huippua päästä vierailemaan, ehkä joskus tulevaisuudessa sitten!

Pieni "kuvaoksennus" vielä loppuun:


Käytiin tälläisessä "ruin pub" -paikassa, joka oli raunioihin rakennettu baari. Hiukan ahdistava!

Gellértinvuorelta näkymää.

Ryhmärämä koossa!
Wienin joulumarkkinoilta nämä pari kuvaa - niin ihania erilaisia kojuja valtavasti!


Vierailtiin upeassa Stephansdom -kirkossa (ao. kuvat myös Wienistä)

Budapestissä kävin paikallisessa hevostarvikeliikkeessä Nagy Lovas Kft'ssä, josta mukaan tarttui Fasulle vain siniset bootsit ja delta. Perus fleeceloimea en löytänyt ollenkaan, ruskeita suitsia timanttipannalla ei osunut myöskään silmiin ja hintatasoltaan oli aika samaa luokkaa Suomen kanssa, ei ainakaan kovin paljon edullisempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)