torstai 8. lokakuuta 2015

kuluneiden päivien kuulumisia (mm. TIHS'ssä vierailua)


Kontrollikäynnistä on kulunut nyt reilu 1,5kk eli me voidaan jo pikkuhiljaa lähteä ravailemaan. Maanantaina otettiin melkein 5kk tauon jälkeen ensimmäiset (luvalliset) pätkät ravia selästä käsin - tosin ihan vain muutama metri kerrallaan kun kuski oli ehkä hitusen ylivarovainen. Fasukin oli ihan kysymysmerkkinä, että saako hän todellakin ravata ja vielä ihan luvan kanssa. Ei tosiaan otettu kuin ehkä kolme ravisiirtymistä, että ainakin varovasti lähtään nyt liikkeelle. Tai no.

Keskiviikkona ajattelin kokeilla ohjasajaessa ensimmäistä kertaa koskaan ravia. Sen kokeilun olisi näin jälkikäteen voinut toki jättää välistä, mutta jälkiviisaus ei oikein enää auta. Pyysin ihan pienesti, pelkillä ääniavuilla Fasun raviin niin eiköhän siisti paketti räjähtänyt sadasosasekunnissa käsiin. Sinkaistiinkin hienoa pierupukkilaukkaa eteenpäin - minä ihan hölmistyneenä roikuin perässä. Aika nopeasti poni tosin pysähtyi ja jatkoi hetken seisoskelun jälkeen taas nätisti käyntiä eteenpäin kuin mitään ei olisi käynytkään. En viitsinyt tuollaiseen meidän ravikokeilua jättää, joten otettiin varovasti vielä muutama ihan pikkupätkä ravia. Poni ravasi kyllä niin pinkeän oloisesti (=lue valmiina räjähtämään), joten jatkettiin loppuaika suosiolla käynnissä. Ja ehkä jätetään suosiolla nämä ohjasajo ravailut jonnekin tulevaisuuteen kunhan poni alkaa muuten olemaan normaalilla liikutuksella.




Nämä on noin vuoden takaisia irtojuoksutus/irtohypytyskuvia, hieno F!

Fasusta on tullut kyllä paljon energisempi nyt ilmojen kylmetessä, pöllövirtaakin tuntuu olevan turhankin paljon. Kesällä kuumempina päivinä ponia sai kävelylenkeillä vetää perässä kuin mitäkin lahnaa, mutta nyt energiaa riittää toinen toistansa turhimpiin asioihin. Kävely alkaa olemaan jo ponin mielestä niiin tylsää, kivempaa olisi vain päästä kunnolla rallittelemaan. Emmiltä (tallityöntekijä) saankin harva se päivä kuulla miten Fasun elämä on taas järkkynyt. Milloin vesiletku, kastelukannu, tallisuoja tai joku muu yhtä hurja on meinannut syödä poniparan elävältä. Joskus ei voi vaan ymmärtää pienen ponin ajatuksen juoksua. No pitää toista nyt vähän yrittää ymmärtää, onhan tässä pitkä kevyt jakso takana ja siihen nähden mitä aluksi ajattelin ollaan yllättävän hyvin selvitty. Fasukun on luonteeltaan sellainen, ettei se tarvitse vapaapäiviä eikä ne kyllä yhtään sille sovikkaan - liian monta kevyttä päivää samalle viikolle ei ole myöskään yhtään hyvä. Ja nyt ollaan jo melkein 5kk vaan kävelty ja ollaan vielä yhtenä kappaleena, jonkin sortin voitto tämäkin.

Meidän ravailut on toistaiseksi jäänyt tuohon kahteen kertaan - ensi maanantaina meillä on jalan kontrolli, sitten mietitään taas liikutusta uudelleen. Jalka ei ole siis oireillut mitenkään *koputtaa puuta*, mutta ihan oman mielenterveyteni vuoksi haluan jalan vielä kerran ultrata ennen kuin aletaan rasitustasoa yhtään enempää nostamaan. Ja mikä parasta sain ell suoraan kotitallille ultraamaan, eli säästytään kuljetushässäkältä. Samalla Fasu saa myös tehosterokotteen, eli viimeisen rokotteen rokotussarjasta kun aloitettiin rokotukset alusta entisen passin hävittyä.



Viime viikolla Fasun kaviot käytiin vuolemassa, vielä en viitsinyt kenkiä laittaa sille alle kun pärjätään tällä liikutuksella ihan hyvin kengättäkin. "Klippaajakin" kävi viime viikolla tallilla klippailemassa muita hevosia, mutta Fasu saa pitää vielä talviturkkinsa toistaiseksi. Turhaa sitä vielä klippaa nakuksi kun liikutuskin on rasitustasoltaan niin kevyttä, joutuu sitten vain turhaa loimittelemaan ylimääräistä. Ulkona meillä on tosin nykyään aina käytössä fleecevuorellinen sadeloimi kun Fasu on kumminkin aika kylmän arka etenkin selästään. Ja F tuskin kauheaa turkkia edes kasvattaa kun on neljänä edellisenä vuotena klipattu. Mutta klippausta pitää miettiä uudestaan varmaan joskus lähempänä vuoden vaihdetta.



^ Nämäkin kuvat otettu melkein tarkalleen vuosi sitten. Hirveä hinku kaiken muun treenamisen lisäksi olisi taas kunnolla päästä kaulanaruilemaan, mutta eiköhän odotus joskus sitten palkita. Tuo ratsastuskerta on jäänyt kyllä todella positiivisesti mieleen, Fasu oli ihan super ♥ Kokeiltiin leikkimielisesti ensimmäistä kertaa kaulanarulla kokonaista koulurataakin kun sellaista oli toivottu. Jos kiinnostaa niin tästä pääset kurkkaamaan tuohon postaukseen :)

Viime viikonloppuna pääsin elämäni ensimmäistä kertaa vierailemaan TIHS'ssä, eli Tallinnan Horseshowssa. Meidän tallilta lähti sinne pieni porukka ja pyysin vielä Hennin meidän mukaan matkalle. Perjantaina 4.55 lähti bussi kohti Helsinkiä ja Tallinnan puolella oltiin kahdentoista jälkeen. Perjantaina tuli pyörittyä aika pitkälti ympäri Tallinnaa, etenkin vanhaa kaupunkia ja lauantaina päästiin sitten itse TIHS'iin, jossa vierähtikin koko päivä. Välissä käytiin tosin pyörähtämässä viereisessä kauppakeskuksessa syömässä ja kauppoja kiertelemässä, tosin areenallakaan ruoka ei ollut ollenkaan pahan hintaista. Fasulle lähdin erityisesti etsimään edullista fullneck sadeloimea ja itselleni toppaliiviä. Spooksin toppaliivi oli kyllä hirveän kiva, mutta 100e oli ehkä vähän liikaa budjettiini, joten en raaskinut sitä loppujen lopuksi ostaa. Sadeloimeakaan ei löytynyt, kun loimivalikoima oli aika niukka. Expo-alue olikin loppupeleissä aika pieni kun se rajoittui vain yhteen kerrokseen. Ihan tyhjin käsin ei kumminkaan tapahtumasta lähdetty sillä löysin yhdestä liikkeestä hevosten irtonameja, joita alunperinkin oli tarkoitus ostaa.

Kaikinpuolin TIHS oli tapahtumana todella mukava ja viihtyisä, vaikkakin HIHS'ä pienempi (joka ei sinänsä haitannut) Ehdottomasti on taas ensi vuonna lähdettävä samalle reissulle mukaan!



Oli ihan taivaallisen hyvää suklaakakkua, nam! (muutenkin tuli syötyä reissulla ihan liikaa.. :D)


Vanhan kaupungin näköalatasanteelta

Kaikeksi onneksi löysin samantapaisen Spooksin liivin fb'n markkinoilta 40e halvemmalla ja Fasullekin löytyi Suomen Ratsutarvikkeesta -30% alennuksesta kaulakappaleinen sadeloimi. Lisäksi tuli ostettua meille uusi heijastinratsastusloimi kun edellinen oli vähän turhan naftia kokoa. Laittelen näistä ostoksista tänne blogin puolelle kuvia kunhan saan otettua!


Tallille muutti viime viikolla uusi asukas, Epe. Fasu pääsikin heti ensimmäisenä tekemään tuttavuutta.



Kavereiden painostuksesta sorruin lopulta itsekin Snapchattiin. Lisäilkäähän kaveriksi/snäppäilkää jennnulii :)


Olisikohan korkea aika taas järjestää linkkaa blogisi / toivekuvapostaus tmv? Mitäs tuumitte?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)