perjantai 25. syyskuuta 2015

Where there's a will, there's a way, kind of beautiful

"Oioioi, just siitä!", taitaa F tässä tuumailla.. :D

Viime kontrollikäynnistä tuli eilen tasan kuukausi. "Tuomioksihan" saatiin silloin vielä 1,5kk kävelytystä, jonka jälkeen voi alkaa astettain pikkuhiljaa rasittamaan. Ollaan siis ihan kävelylinjalla jatkettu - tosin poni on jo tainnut myöntää itse itselleen niin ravi- kuin laukkaluvankin kun on välillä vähän riekkunut tarhassa. Pääosin kuitenkin asiallisesti poni on ollut, ei mikään ihme, että reilun 4kk pelkkä kävely alkaa pikkuhiljaa käydä jo vähän liian tylsäksi.

Jalka on vaikuttanut oikein hyvälle, ei ole turvotellut tai ollut lämmin ja pari viikkoa tykitin siihen taas ahkerasti laseria kun meillä oli laite lainassa. Kylmätty ollaan edelleen n. kerran päivässä aina kävelylenkin jälkeen. 10pvn Cavalor Muscle Fit -tehokuurikin saatiin päätökseen ja ihan positiivinen fiilis siitä jäi. Paremmin ehkä eron olisi huomannut, jos ponia pystyisi ratsastamaan edes suht normaalisti, mutta kyllä mielestäni lihasjäykkyys väheni ja käyntityöskentelyssäkin Fasu tuntui paremmalta. Pitää taas hierojalta kysellä aikaa niin poni pääsee jälleen Hannan käsittelyyn!

Käytiin viime viikolla Iinan kanssa napsimassa muutamat kuvat tallin viereiseltä pellolta ja ihan hyvin onnistuivat. Fasu tosin näytti Iinan mukaan ihan laamalta kun kerjäsi/luuli saavansa rapsutuksia. Laitoin muutamassa yhteiskuvassa toisen käteni ponin sään päälle niin Fasukos siitä innostuikin, että jee nyt aletaan rapsuttelemaan! Niistä kuvista ei oikein tullut mitään - ainakaan mitään kovin järkevää kummankaan osalta.. :D


Pahoittelen oli pakko sutata vähän omaa naamaa, mutta Fn ihme ilme tässä pääosassa.

"Anna mammalle pusu"



Ei saatu enää määräystä kontrollikäynnille, mutta ehdottomasti haluaisin vielä jalan kuvata ennen kuin sitä aletaan enempää rasittamaan. Ihan jo pelkästään oman mielenterveyden kannalta. Tuntuu melkein hurjalta alkaa pikkuhiljaa rasittamaan enemmän jalkaa, jota on koko kesän varonut kuin viimeistä päivää. Ainakin itse haluaisin vielä kuulla ja nähdä miltä se näyttää kun 1,5kk kävelyjakso on takana. Onko se nyt varmasti jo parempi? Ei kai ole tullut vaan takapakkia? Uskaltaako sitä jo alkaa rasittamaan enemmän? Johan tässä alkaa tulemaan jo ylivarovaiseksi - ehkä Fasu kannattaa jo suosiolla kääriä kauttaaltaan kuplamuoviin. Vitsi vitsi.

Tietysti tässä tilanteessa olisi äärimmäisen kätevää, jos täältä päin löytyisi eläinlääkäri, joka pääsisi ultraamaan kotitallille niin ei tarvitsisi päätä vaivata kauhealla kuljetushässäkällä. Meillä kun tosiaan ei ole edes vetoautoa niin aika hintavaksi tulee lähteä kaikki vuokrailemaan. Ainoaksi vaihtoehdoksi taitaa tosin jäädä klinikalle vienti, joten pitääkin sitä alkaa pikkuhiljaa suunnittelemaan ja soittelemaan klinikalle päin.



Kesämasu reilun 4kk'n kävelylinjan ja armottoman syömisen jälkeen. Vähän on lihakset tippuneet, mutta ei voi mitään.

Mutta sitten päästäänkin asiaan, josta olen hirveän innoissani! Olen pitkään haaveillut tallisuojista/BOT'n suojista, mutta hinta on kuitenkin ollut ehkä vähän liian suolainen pieneen budjettiini, joten toistaiseksi haaveeksi on jäänyt. Hierojakin meille parisen kuukautta sitten vinkkasi, että moiset tallisuojat olisivat meidän tilanteessa tosi hyväksi.

Playsson.net portaalimme yhteistyökumppanin Hevarin kautta saatiin meille Cera-Heal tallisuojat tuotetestaukseen ja tänään kävin ne postista hakemassa. Heti tallin pihassa paketti auki ja jalkojen harjauksen jälkeen suoraan jalkoihin. Ensivaikutelma suojista oli erittäin positiivinen, materiaali vaikuttaa hyvältä ja ovat näppärät pukea ja ottaa pois. Lisäksi suojissa on irrotettava sisäpatja, jota voidaan käyttää myös sellaisenaan pintelipatjana. Kuinka kätevää! Sama suoja käy niin etu- kuin takajalkoihin ja
patjan koko on 35cm x 45cm, ympärysmitta tarroilla 30-37cm.

Hevarin sivuilta lainattu: "Cera-Healin sisältämä keraaminen aine heijastaa hevosen omaa lämpöä takaisin ja vaikuttaa lämmittävästi hoitaen syvälle koko kehoon. Lämpöterapia on hyvin tunnettu menetelmä, joka lievittää ja hoitaa vammoja niin lihaksissa, jänteissä kuin nivelissäkin. Kun käytät hevosellasi Cera-Heal-tuotteita, niiden ainutlaatuinen miellyttävä ja hoitava lämpö auttaa alentamaan turvotusta ja pehmentää tai jopa poistaa sen ilman että siihen tarvittaisiin linimenttiä tai lääkehauteita. Cera-Heal-tuotteet ovat erinomaisia estämään vammojen syntyä sekä auttamaan vammoista toipumista."

Cera-Healin tallisuojat ovat hiukan BOT'n suojia edullisemmat, ovh. 69e/pari.



Totutellaan Fasun kanssa pikkuhiljaa suojiin, varmaan n. viikon verran pari tuntia päivässä, jonka jälkeen olisi tarkoitus jättää ponille suojat aina yöksi jalkoihin. Ajattelin vähän vuorotella etu- ja takajalkojen kanssa, eli pitää vaikka aluksi n. 2vk etujaloissa, jonka jälkeen 2vk takajaloissa ja sitten taas etujalkoihin jne. Aion vielä kirjoitella suojista postauksen parempien kuvien kera kunhan päästään kunnolla niitä pitämään :)


^ Näyttää vähän, että F hymyili ekassa kuvassa. Hassu poni.

Ollaan lenkkeilty ahkerasti niin selästä- kuin maastakäsin. Eilen illalla käytiin vajaan tunnin kävelylenkki maastakäsin ja tänään puolestaan työskenneltiin kentällä, jonka jälkeen käytiin pellolla käppäilemässä. Viime viikonloppuna lähdettiin Chilin seuraksi käväisemään uittopaikalla ja Fasu taas iloisesti loiskutteli menemään päästessään järveen. Ratsastajankin onnistui ihan kiitettävästi kastelemaan, nimimerkillä hirveän mukavaa oli märissä housuissa ja kengissä loppupäivä. Ohjasajettu ollaan edelleen n. 1-2 kertaa viikossa, Fasun kanssa on kyllä niin mukava harrastaa kun poni on hirveän yritteliäs ja lähtee mielellään töihin. Ja toinen on aina niin mielissään kun saa paljon kehuja ♥

Muutama maastakäsin lenkki, näitä olisi kännykkä pullollaan, mutta nämä tuskin liiemmin kiinnostavat. Pyritään aina maastakäsin lenkeillä käppäilemään vähintään 40min / 3.5km.



Vähän vanhempaa ohjasajokuvaa n. pari kk sitten.

Loppuun vielä pakko jakaa Tomorrowlandin tämän vuoden aftermovie - oon vieläkin ihan fiiliksissä (saatika kun tuota videota katselee..) Ei päästy Roosan kanssa ihan videolle asti (tai ehkä myö siellä jossain väenpaljoudessa seikkaillaan), mutta ensi vuonna sitten uutta yritystä.. ;D Huh, tuntuu vieläkin ihan käsittämättömältä, että monivuotinen toiveeni on tänä vuonna käynyt toteen. Pitkä odottaminen taas edessä ennen ensi vuoden festareita, mutta hyvää kannattaa odottaa. Oisin vaikka heti paikalla valmis lähtemään uudestaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)