perjantai 11. syyskuuta 2015

Fasu myös mukana kummihevoskampanjassa!

Kuulin kummihevoskampanjasta (fb) ensimmäistä kertaa reilu pari viikkoa sitten, eikä tarvinnut kahta kertaa miettiä lähdetäänkö Fasun kanssa mukaan! Tuolta sivulta pääsee tutustumaan vielä enemmän aiheeseen, mutta näin lyhyesti kummihevoskampanjan ideana on tuoda hevoset lähemmäksi ihmisiä, jotka eivät välttämättä muuten ole tekemisissä hevosten kanssa. Kummikohteet saavat n. kerran kuukaudessa tervehdyksen kummihevoselta joko kuvien ja tekstin tai videon muodossa ja mahdollisuuksien mukaan voidaan järjestää tapaaminen esimerkiksi kummikohteessa. Ja mukaan saa liittyä kuka vain ja kummihevoskampanja kestää tämän vuoden loppuun. Annetaan hevostemme tehdä hyvää!^ Fasun kanssa ihmeteltiin yhtenä päivänä kun Emmi lanaili kenttää. Ponista pelkkä autokin on jo itsessään aika hurja, mutta nyt oli ilmestynyt vielä jännä vekotin sen perään, mistä ei voinut tietää söisikö se tuollaisen pienen ponin..

Virallisesti kummihevoskampanja alkoi viime sunnuntaina 6.9. suomenhevosen päivänä, mutta edelleen voi ilmoittautua - rohkeasti vaan mukaan! Kampanjan puolesta ei voida taata sopivaa kummikohdetta, joten ensisijaisesti sopivan kummikohteen löytäminen jää hevosen omistajan vastuulle. Vastaanotto on ollut kuitenkin erittäin positiivinen ja mekin saatiin oikein iloinen vastaanotto kun alustavasti kummihevoskohdetta kyselin, joten sitä ei kannata turhaa "jännittää". Ja Fasu tosiaan toimii kummihevosena Lemissä sijaitsevalle vanhainkodille, jonne on tallilta vain n. 10km matka.Muutoin meille kuuluu oikein hyvää! Vielä pitäisi kuukausi kävellä, jonka jälkeen voidaan pikkuhiljaa alkaa nostamaan rasitustasoa astettain. Hain laserlaitteen meille taas pariksi viikoksi lainaan, joten sitä tykitetään nyt urakalla jalkaan. Lisäksi poni aloitti syömään 10pvn "tehokuurin" Cavalorin Muscle Fit'iä, jota meille paikallisesta hevostarvikeliikkeestä suositeltiin. Lisäksi ruokintaan on nyt lisätty MSM'ää & ruusunmarjaa nivelien tueksi. Mietin aluksi glukosamiinin, inkiväärin ja ruusunmarjan välillä, mutta päädyin kokeilemaan nyt ruusunmarjaa kun sitä markkinoitiin tehokkaammaksi kuin glukosamiini ja vatsaystävällisemmäksi kuin inkivääri. No senhän näkee sitten.. ;D Fasu on siis aikaisemmin (vuosia sitten) syönyt MSM + glukosamiini + C-vitamiiniyhdistelmää, joka jäi sitten joskus syystä X pois ruokinnasta kun liikkeet, josta niitä vielä edullisesti silloin sai lopettivat. Jonkin verran mielipiteitähän nämä nivelaineet jakavat - saahan niillä lompakon helposti kevenemään ja ns. "mielenrauhan" itselleen kun hevonen niitä syö, mutta onko niistä sitten oikeasti apua. No meillä ainakin otin nämä taas ihan avoimin mielin kokeiluun, toivottavasti apua on :)

Lainaratsu Mokkiksen kanssa hömpsöteltiin tänään vaihtelun vuoksi ilman satulaa, hieno M!

Kiitokset Emmille & Maijalle näistä kuvista :)

Tänä vuonna pääsenkin ensimmäistä kertaa vierailemaan TIHS'ssä, johon ei olekaan enää kuin kolmisen viikkoa! Playsson.net tarjoaa lukijoilleen alennuskoodin lipuista (ohjeet ao. kuvassa) kannattaa hyödyntää jos olette lippuja hommaamassa. Muutenkin kannattaa seurailla portaalin sivuja - sieltä löytyy mm. mielenkiintoisia artikkeleita, lajitestauksia ja vielä pari päivää on voimassa kilpailu, josta voi voittaa PS of Sweden -otsapannan!


4 kommenttia:

 1. Vitsit että kuulostaa kivalta tuo kummihevoskampanja! :D Itekin haluaisin viihdyttää vanhuksia, mutta meidän talliympäristö on tosi mäkistä ja vanhuksille ehkä turhan vaikeakulkuista ja mulla ei ole mahdollisuutta kuskailla Futuraa kovin helposti, niin varmaan pitää jättää väliin. Mutta pointsit sulle osallistumisesta, varmasti saatte Fasun kanssa monelle mummolle ja papalle hyvän mielen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jep, mie innostuinkin heti - ihanaa, että voi piristää muiden arkea! :) Joo ei meilläkään omasta takaa ole mitään kuljetuskalustoa, autokin pitää jostain vuokrata, mutta enköhän saa kaikki sitten järjestymään! Varmaan kuitenkin meille helpompi "järjestää kuljetus" kuin vanhuksille. Ja eihän tuo vierailujuttukaan pakollinen ole :) Mutta paljon kiitoksia siulle kommentistasi!

   Poista
 2. Vähänkö siistiä tuo kummihevostoiminta! Meilläkin ollaan mietitty tuota, mutta meidän suokkipappa ei oikein vieraista välitä, ja ainakin lapsille ja isoille ihmisjoukoille se luimii aika pahastikin.
  Oletko muuten huomannut mitään näkyvää hyötyä tuosta laserista? Vaarin jännevammaan on suositeltu tuota laseria, mutta yksi hoitokerta (5 min) maksaa 30 euroa, joten pikkasen kalliiksi kävisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ihan mainio idea tuo kummihevostoiminta! :) Ainakin pienetkin nesteet on hyvin lähteneet jaloista ja uskon laserilla olleen apua vammojen parantumisessa. Ainakin kovasti netissäkin on kehuttu laserin vaikutuksia, kuinka se voi nopeuttaa paranemisprosessia (jopa 40-60%) ja vähentää arpikudoksen muodostumista.

   Aika jännä, että vaan 5min hoitoaika, luulisi nyt edes 10min olevan :D En siitä hoitoajasta osaa sanoa tarkemmin, mutta itse pyrin n. 10-15min ainakin käsittelemään aluetta ja sellaisen suosituksen olen saanut. Ja joo aika hintavahan laite se on, miekin mieluiten lainaan laserin itselleni lainaan 2 viikoksi, jolloin voin käyttää sitä niin paljon ja usein kun vaan kerkiän. Ja hintakin on muistaakseni edullisempi kuin jos ostaisin ihan 5pvn laserhoitopaketin. Ja meillä tosiaan vakuutus korvaa nämä laserhoidon, ilman sitä en tiedä oltaisiinko pystytty ottamaan.

   Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)