keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

I'll make a wish, take a chance, make a change. And breakaway.

Keskiviikkona käytiin iltapäivällä heittämässä Fasun kanssa maastolenkki lähistöllä. Aurinko oli alkanut jo laskemaan ja tiet olivat jo jossain kohdin vähän jäässä, jonka takia aika paljon käppäiltiin. Sulissa kohdistaan päästiin myös ravailemaan ja laukkailemaan, yhtä pientä suoraa mentiinkin muutaman kerran edestakaisin. Fasu oli kyllä ihan innoissaan - välillä meinasi vähän jarrujen kanssa olla pikkuongelmia.. :D Harmi kun ilmat ovat nyt mitä ovat ja kaikkialla on ihan mutavelliä niin maastoilukin jäänyt sen takia vähemmälle. Onneksi päivät sentäs pidentyivät niin pimeä ei tule enää ihan niin aikaisin. Vielä kun saataisiin aurinkoiset kelit! Torstaina pidin ponille juoksutuspäivän ja juoksutin Fasun liinassa n. 20min plus alku- ja loppukävelyt. Otettiin taas mukaan ravissa ja laukassa kavaletti ja lopuksi hetkeksi kaksi kavalettia innariväleillä, niin pääsi poitsu vähän jumppailemaan. Kaikinpuolin sujui oikein hyvin, intoa taas piisasi!


Perjantaina kouluiltiin maneesissa n. tunti ilman satulaa ja Fasu oli hirmukiva jo heti alusta saakka, vaikkakin aika energinen! Alkuun venyteltiin vähän pidemmällä ohjalla ravissa ja laukassa, jonka jälkeen alettiin työskentelemään käynnissä. Tehtiin paljon avoja, väistöjä, sekä muutamia sulkutaivutuksia ja siirtymisiä. Pikkuhiljaa siirryttiin ravityöskentelyyn ja jatkettiin saman kaavan mukaan. Paikoitellen poni oli hiukan kiireinen, mutta pyrin menemään mahdollisimman vähän suoraa uraa ja keksimään tehtävää tehtävän perään, että Fasu joutui välillä odottamaan ja keskittymään. Laukkatyöskentelyssä tehtiin vähän vastalaukkatreeniä loivilla kiemuraurilla ja muutaman kerran myös avoa laukassa, joka Emmin mukaan näytti paikoitellen ihan hyvältä! Laukka on parantunut kyllä huomattavasti viime kuukausien aikana, vaikkakin työsarkaa vielä riittää. Mutta pikkuhiljaa pikkuhiljaa! Lopuksi vielä innostuin kokeilemaan muutamat ravilisäykset pitkillä sivuilla ja ihan hyvin askel lopulta venyikin, eikä jäänyt vain tikittäväksi ja kiireiseksi. Todella vähän ollaan mitään lisäyksiä harjoiteltu niitäkin pitäisi varmaan enemmän treenailla. Mutta yleisesti Fasu oli oikein miellyttävä ja kevyt ratsastaa ja loppua kohden saatiin turhia energioitakin pois.

Viime irtojuoksutuksesta muutama julkaisematon kuva!

Lauantaina Lea oli tosiaan Fasun kanssa Paken kouluvalkassa ja kokonaisuudessaan oli kuulemma hyvin mennyt! Aluksi olivat keskittyneet siihen, että poni liikkui tasaisella tuntumalla hyvin eteen ja tehneet kevyessä ravissa väistöjä. Sen jälkeen olivat siirtyneet seuraavanlaiseen tehtävään: pysäytys ravista lyhyen sivun keskelle - peruutus 4 askelta - laukannosto - laukkaympyrä pitkälle sivulle, jonka jälkeen siirtyminen raviin ja heti seuraavalla lyhyellä sivulla sama uudelleen. Fasu alkoi pikkuhiljaa vertyä laukatessa ja oli Lean mukaan superkiva, ja kokoajan paremmin avuilla kun kuski sai ratsastustaan hiljalleen rennommaksi. Peruutukset jäivät vielä turhan kiireisiksi ja poni jäi vähän kiemurtelemaan, mutta nostot olivat pääosin hyviä ja takaosa oli mahtavasti alla, sekä laukka pyöri. Lopuksi olivat ottaneet vielä harjoitusravia ja loppuun venytelleet pitkät eteen-alas ravit. Lea kommentoikin vielä lopuksi, että Fasu oli ollut tosi kiva ja saa taas täydet 10 pistettä. (Kyllä saa taas mamma olla ylpeä tuosta poninviikareesta!)Sunnuntaina Kati oli käynyt kevyesti Fasun kanssa maneesissa hölkkäilemässä, olivat tehneet kolmikaarisia ja pääosin ravailleet ja kävelleet. Kati on tosiaan muutaman kerran käynyt aiemmin Fasuilemassa ja käy nyt Lean lisäksi kerran viikkoon poitsua liikuttelemassa. Maanantaina meillä oli taasen Ellun estetunti ja koska en ihan maanantai aamuksi saanut meille ketään kuvaajaa niin ratkaistiin tilanne kuvailemalla sitten toistemme hypyt. Ja ihan hyvin kyllä näinkin pärjättiin, hätä keinot keksii!


Aloiteltiin verkkailemalla itsenäisesti kaikissa askellajeissa ja tultiin ravissa myös muutamaan otteeseen ravipuomeja, jotka sujui meiltä oikein näppärästi! Laukassa tehtiin hetki tehtävää, jossa pitkillä sivuilla piti nousta vähän kevyeeseen istuntaa ja ratsastaa eteen ja lyhyemmillä sivuilla taasen koota hiukan ja ratsastaa kulmat huolellisesti. Fasu reagoi tosi hyvin pohkeeseen, että ohjaan ja tuli hyvin takaisin heti pyydettäessä, vaikka olikin aika reippaan ja innokkaan tuntuinen! Siirryttiin sen jälkeen ristikko - ristikko suhteutetulle linjalle, jota tultiin yksitellen muutellen aina laukka-askelten määrää väliin. Aluksi kuusi laukkaa tuottivat hiukan ongelmia (ja tultiinkin muutaman kerran viidellä) ennen kuin sain pidätteet hyvin läpi. Muutaman toiston jälkeen Fasu alkoi malttamaan paremmin, jonka jälkeen kuuden laukan väli ei tuottanut enää ongelmia. Tämän jälkeen tultiin muutamaa eri rataa, aluksi pienempänä ja korkeimmillaan rata oli n. 90-100cm paikkeilla. Piirsin tuohon yo. ratapiirrokseen nyt viimeisen radan, joka mentiin.Radat sujuivat ihan mallikkaasti, Fasu hyppäsi kaikinpuolin hyvin ja imi innoissaan esteelle. Rytmi oli paljon tasaisempi ja parempi kuin mitä viime kerroilla, vieläkin pitäisi saada paremmin pidettyä rytmi yllä kaarteissa, johon jäädään liikaa himmailemaan. Tosin maneesikin on aika pieni ja päädyt aika pehmeät, jonka takia otan mielelläni vähän liikaakin kiinni. Heti rytmin kadotessa tulee helposti vaan "ammuttua" esteelle, jolloin hyppy lähtee aivan liian kaukaa jääden aika laakeaksi. Muutama pudotus tuli ensimmäiselle esteelle kun se pääty oli tosi pehmeä verrattuna toiseen päätyyn, jonka takia tultiin pienesti sisään. En myöskään saanut yleensä paikkaa ihan nappiin, kun tilaa ei ollut ennen estettä kovinkaan paljoa. Hyvää harjoitusta hypätä vähän ahtaammassa paikassa. Ja kunhan ilmat tästä paranevat niin päästään pitkästä aikaa ulkokentälle hyppäämään ja voin sanoa, että Fasulla varmaan riemu repeää silloin.. :D
Tunnin jälkeistä jalkojen kylmäystä.

Tiistaina oli vuorossa hyppelöiden jälkeinen palauttelupäivä ja reilu puolisen tuntia mentiin maneesissa. Käynnissä jumppailtiin tuttuun tapaan avojen ja väistöjen merkeissä, ravissa ja laukassa venyteltiin aika paljon eteen-alas ajatuksella puolipitkällä ohjalla, mutta hetken työskenneltiin ihan "tuntumallakin" molemmissa askellajeissa. Fasu oli kokonaisuudessaan rento ja mukava ratsastaa, taas aika energinen, muttei ollenkaan huonolla tapaa ja ponikin malttoi hyvin keskittyä töiden tekoon. Liikutuksen jälkeen meillä olikin kengityksen vuoro ja nyt kelpaa taas hetken mennä tuliterillä popoilla.

Keskiviikkona ja lauantaina Lea liikuttelee Fasun, Kati puolestaan torstaina. Perjantaina meillä onkin poitsun kanssa nelivuotispäivä (meneekö aika vähän nopeasti!), yritän viikonlopun aikana keritä teille kirjoittelemaan jonkunlaisen vuosipäiväpostauksen. Ensi maanantaina meillä on Sannan estetunti ja ensi viikon torstaina Lea pääsee taas Paken kouluvalkkaan Fasulla. Ensi viikolla pitääkin soitella myös siitä toisesta rokotteesta niin saa sen sitten alta pois ja päästään korkkaamaan kisakausi, jee!

Siitä innokkaasta poniista puheen ollen! Kylmää kyytiä kuskille.. :D

PS. Muistakaahan käydä linkkaamassa bloginne viime postaukseen!
(ja ehdottelemassa samalla toivekuvapostauksen aiheita)

3 kommenttia:

  1. Ei pahalla, mut fasu hyppää aika laiskasti. Ei yhtään ilmavaraa tms..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mua lähinnä huolettais jos Fasu aina hyppis kamalalla ilmavaralla, parempi vaan kun osaa säästää itseään ;)

      Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)