tiistai 21. huhtikuuta 2015

As with all matters of the heart, you'll know when you've found it


Perjantaina
Lea ja Fasu olivat tosiaan olleet Paken kouluvalkassa ja kuskin kommentti valmennuksesta olikin lyhyesti ja ytimekkäästi "SUPER" ;D Olivat mm. tehneet laukkalävistäjiä, sekä ravilisäyksiä ja etenkin lopuksi oli kuulemma irronnut oikein mahtavaa ravia. Laukkalävistäjätkin olivat onnistuneet oikein kivasti ja Lea kehuikin että Fasu oli ollut kyllä hienoin tähän asti! Sain muutamia kuvia tunnilta niin saan tännekin laitettua pari otosta. Ja kunhan vaan joku päivä sattuisi aikataulut yhteen niin olisi kiva käydä vaikka seurailemassa ja kuvailemassa kaksikon valmennusta.
Lauantaina poni saikin viettää vähän rennomman päivän. Aluksi käytiin ottamassa muutamia yhteiskuvia sänkkärillä, jonka jälkeen päästin Fasun irtona kentälle hetkeksi juoksentelemaan. Ja voi sitä riemun määrää taas! Välikäyntien jälkeen hyppäsin itse vielä selkään ottamaan kaikki askellajit läpi ja vajaa 20min "kouluiltiin" (tai puksuteltiin) kentällä. Fasu oli kaikinpuolin tosi miellyttävä ratsastaa, mukavan energinen, mutta kuitenkin herkkä avuille. Hyvän mielen treenailuja jälleen!

Heh, yritettiin ottaa rakennekuvia, mutta kamerasta löytyikin vain tälläisiä. En tiedä tosiaan miten olin onnistunut jalka-asennot katsomaan, kaikissa kuvissa olisi siis "väärinpäin" nuo jalka-asennot.. :D Koskaan aikaisemmin ei ole kyllä näin käynyt!


FFFRUUUMSunnuntaina Lea kävi Fasuilemassa ja olivat keskittyneet tällä kertaa erityisesti laukkatyöskentelyyn. Alkuverkkojen jälkeen olivat laukassa menneet kevyessä istunnassa ympyröitä, jonka jälkeen laukkaväistöjä halkaisilta uralle. Yhteensä olivat menneet n. 40min, ei siis kovin pitkää treeniä, kun olivat keskittyneet laukkatyöskentelyyn enemmän. Kokonaisuudessaan treenailut olivat Lean mukaan menneet hyvin. Maanantaina oltiin Fasun kanssa hyppäämässä Sannan valkassa ja hauskaa oli! Alkuun verkkailtiin itsenäisesti kaikissa askellajeissa, jonka jälkeen alettiin tulemaan ravissa pientä tehtävää aluksi puomeilla sitten ristikoilla. Tultiin 4. vasemmasta kierroksesta ja tehtiin puomin päälle voltti vasempaan, jonka jälkeen jatkettiin 5:lle, jonka päälle piti tehdä vasempaan pieni voltti ja jatkaa sen jälkeen uralle. Lopuksi lisättiin viimeinen kaarre mukaan ja muutaman kerran tultiin tehtävää myös laukassa, että 5. päälle tuli vaihto.


Tehtävä onnistui meiltä ihan hyvin, ravia sain ratsastaa aluksi vähän sujuvammaksi kun jäätiin liikaa paikalleen. Laukassa Fasu malttoi hyvin, itse lähdin tosin kerran turhaa kiirehtimään, jolloin en saanut vaihtoa hyvin läpi ja saatiin 6:lle huono lähestyminen. Oli kyllä oikein kiva tehtävä ja hyvää jumppaa hevosille! Tämän jälkeen tultiinkin muutaman kerran kuvassa näkyvä rata, ensin pienempänä ja lopuksi hiukan isompana. Yleisesti radat menivät hyvin, hypyt sujuivat, jarrutkin toimivat (vaikka vauhtia välillä olikin) ja Fasu teki oikein hyviä hyppyjä. Ongelmakohdaksi muodostui kuitenkin neloseste, jolle en millään meinannut saada hyvää paikkaa ratsastettua. Se tuli nopeasti kaarteen jälkeen ja ajauduttiin siihen pari kertaa myös vinosti sisäreunaan, josta oli todella vaikea lähteä ratsastamaan kaarta vitosesteelle - etenkään jos siihen neloselle tuli vielä ihme kamikazeloikka.. :D Pari kertaa päästiin se tosin ihan fiksustikin, kun muistin vain tarkasti ratsastaa tien, odottaa ja johtaa sisäkädellä.

Muita huomautuksia tuli taas käsien (tarkemmin ranteiden) asennosta etten pidätettä tehdessä lähde kääntämään rannetta vaan ajattelen pidätteen suoraan taaksepäin. Välillä jään myös killumaan turhan eteen ja Sanna muistuttelikin istumaan enemmän takajalkojen päällä. Kaikenkaikkiaan oli kyllä jälleen tosi kiva valmennus ja tehtäväkin oli mukavaa vaihtelua ihan perustehtäviin.
Lea auttelikin minua varusteiden poisotossa, Fasun kävelytyksessä yms. (paljon kiitoksia vielä!) kun minun piti kiirehtiä
vielä illaksi töihin. Talliin päästyämme laittelin ponille arnikaa selkää, linimentit jalkoihin (kun kylmäyssuojat eivät ole olleet pakkasessa) sekä venyteltiin molemmille sivuille ja alas. Ja Lea kävi vielä hetken Fasua kentällä taluttelemassa ennen kuin vei ponin takaisin tarhailemaan.

Sellaista tällä kertaa! Huomenna (tai itseasiassa tänään tiistaina) Lea käy kevyesti jumppailemassa poitsun kanssa, keskiviikkona todennäköisesti kouluillaan ja torstaina lähtään taas Emmin ja Sakun kanssa maastoilemaan. Sain nyt sen 14.5. helatorstain töistä vapaaksi ja todennäköisesti myös kyydit kisapaikalle, eli ehkäpä myö päästään silloin Fasun kanssa korkkaamaan kisakausi esteiden merkeissä - jee!

11 kommenttia:

 1. Sulla on kiva blogi sen perusteella mitä oon lukenu :) Sait myös musta uuden seuraajan. Olis kiva, jos voisit käyä kattoon mun blogia ja sanoa mielipitees ;)
  http://perfect-pony-life.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että blogi on mieluinen ja suuret kiitokset kommentistasi! :) Käynkin heti tutustumassa siun blogiisi!

   Poista
 2. Voi että, Fasu on niiiin söpö! :) näyttää hurjan näppärältä ja kevyeltä :)

  -Siiri
  siirixo.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fauski kiittää ja sitä se kyllä on! :') Kiitokset vielä kommentistasi!

   Poista
 3. Taas tosi hienoja kuvia ja mukavaa luettavaa;-)
  Olette mahtava pari yhdessä hyvä luottamus teillä
  Kivaa pääsette kisailemaan :-) Hyvää kevään jatkoo molemmille
  Fasu on ihku;-)

  VastaaPoista
 4. ihanan kuvarikas blogi! :) pitääpä jäädä tätä seuraamaan.

  - lämminveriruunan seikkailuja pääset seuraamaan täällä: http://vgbrownboy.blogspot.fi/ -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset siulle kommentistasi! =) Käynkin heti katsomassa!

   Poista
 5. Miksi et huolehtinut että kylmässuojat ovat käyttökunnossa ennen estetuntia? pidemmän päälle tuollainen jalkojen "huolto" ei hyvältä vaikuta. linimenteistä ei ole mitään hyötyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska kylmäyssuojat olivat tallilla kuivumassa ja itse olin vklp Kouvolassa :D Jos se nyt kerran jää niin ei se maailma siihen kaadu. Kyllä mielestäni linimentit ovat parempi kuin ei mitään, jos niitä käyttää harvoin. Usein käytettynä niiden teho laskee ja silloin niistä ei ole hyötyä.

   Poista
 6. Mistä näitä urpoja kommentoijia tulee? ;D

  VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)