perjantai 17. huhtikuuta 2015

ekat tämän vuoden ulkohypyt ja hyvän mielen treenejä!

Viime torstaina Lea oli tosiaan ollut Paken kouluvalkassa Fasun kanssa ja olivat mm. menneet muutamia muokautettuja A-merkin osioita. Poitsu oli kuskin mukaan ollut jälleen oikein kiva ja olivatkin saaneet Pakelta hyviä vinkkejä. Torstai iltapäivästä ell kävi rokottamassa ponin eli nyt on rokotukset siinä mallilla, että päästään vihdoin starttamaan kisakentille! Ja n. puolen vuoden päästä Fasu saa vielä sen kolmannen tehosterokotteen, jonka jälkeen sitten rokotukset ovat taas normaalisti vuoden välein. Perjantaina käytiin Fasun kanssa ilman satulaa lähimaastoissa käppäilemässä vajaa puolisen tuntia ja lauantaina Lea vuorostaan liikutteli poitsun, kun itse suuntasin Tampereen hevosmessuille. Lea oli alkuun käppäillyt maastakäsin ponin kanssa, jonka jälkeen taivutellut käynnissä hetken aikaa ilman satulaa.


Tosiaan voitin itselleni vapaalippuja messuille ja suunnattiinkin lauantaina Hennan, Ellan ja Roosan kanssa kohti Tamperetta. Jos nyt oikein muistan niin tämä taisi olla kolmas vierailuni Tampereen hevosmessuilla - oli kyllä kaikinpuolin kiva reissu! Paikan päällä oltiin 12 jälkeen ja takaisinpäin lähdettiin ajelemaan muistaakseni puoli 6:n maissa. Kierreltiin pääosin messukeskusta, mutta ehdittiin myö mm. katsoa kokonaan 110cm poniluokka, jonka voitti itseasiassa Fasun puoliveli (samasta isästä, samalta kasvattajalta ja samanikäinen) Fasun emäkin on tosin tämän ponin ee. eli aika lähisukulaisia siis! Maltillisesti tuli shoppailtua niin kuin oli tarkoituskin, vain pakolliset ostokset tehtiin ja kaikkea muuta kivaa sitten tyydyttiin vain ihailemaan.. ;D Mukaan tosiaan tarttui ponille uusi HC'n fleeceloimi, irtonameja, arnikaa, b-vitamiinia ja linimenttiä, sekä Vetsalve -nimistä antibakteerista rasvaa, joka auttaa mm. riviin. Meillä on edelleen takasissa riviä, eikä kevään kurakelit yhtään helpottaneet asiaa - toivottavasti tämä tepsisi nyt!


 
Sunnuntaina kävin illemmalla liikuttelemassa Fasun kentällä ja lievästi oli kyllä herralla virtaa! Viereisellä sänkkärillä tuulen mukana lennellyt muovipussi aiheutti ylimääräisiä sydämentykytyksiä, mutta kaikesta huolimatta hengissä selvittiin (vaikka Fasun mielestä varmaan lähellä kuolemaa käytiinkin..) Koska poni oli pari päivää sitten vasta rokotettu niin otettiin vielä ihan iisisti, mentiin rennosti "kaikki askellajit läpi" -periaatteella, vähän taivuteltiin ja venyteltiin. Maanantaina Lea oli ottanut aluksi alkuverkat liinassa, jonka jälkeen päästänyt ponin hetkeksi irtona spurttailemaan. Muutamat kunnon rallitukset ja ilopukitkin sieltä oli tullut, mutta pääosin asiallisesti poni oli mennä viipotellut. Juoksutuksen jälkeen Lea kävi vielä selässä ottamassa kaikki askellajit ja kokonaisuudessaan poni oli ollut kuskin mukaan superhieno :)


Tiistaina päästiinkin ponin kanssa pitkästä aikaa ulkokentälle hyppimään ja lievästi sanottuna oli kyllä Fasu innoissaan! Aloittelin verkkailemalla kaikissa askellajeissa, tehtiin vähän avoja ja väistöjä, sekä temponmuutoksia ja alkuun venyteltiin puolipitkällä ohjalla ravissa sekä laukassa.

Pikkuhiljaa siirryttiin hyppäämään ja aluksi hyppäsin pientä ristikkoa suoralla linjalla, sekä hetken aikaa myös ympyrällä, josta siirryttiinkin sitten itse tehtävään. "Ratana" tietenkin tuttu ja turvallinen 3 esteen (4 hypyn) pikkutehtävä, jota varmaan lähes tulkoon joka toinen itsenäinen hyppykerta hyppäämme.. :D No mikäs siinä kun on niin näppärä ja kiva tehtävä, enkä tähän hätään parempaakaan keksinyt! Korkeimmillaan tultiin n. metrin tehtävää, jonka jälkeen otin muutaman isomman hypyn okserille. Kaiken kaikkiaan hypyt sujuivat oikein kivasti, Fasu hyppäsi innoissaan ja hyvin - oikein hyvä fiilis jäi treenien jälkeen! Loppuun otettiin muutamat loppuverkkahypyt pikkuristikolle ja sitten venyteltiin eteen-alas loppuravit. Tallissa poni sai kylmäyssuojat jalkoihin, arnikaa selkään ja tuttuun tapaan venyteltiin myös molemmille sivuille, sekä alas.Haaleasti näkyy vielä F1 pyllyssä!

Kerrankin sain hyppykerralta sekä kuvia, että videoita kun Emmi tuli napsimaan kuvia meistä ja Heikki kuvasi vuorostaan videoita. Yleensä tulee kuvailtua vain videoita (tai niiden ohella pari kuvaa) joten kivaa vaihtelua, että saatiin kuviakin pitkästä aikaa!


Nappasin videolta muutamat kuvat ennen kuin sain Emmiltä hyppykuvia - laitetaan ne vielä tähän väliin!

Keskiviikkona käytiin Emmin ja Sakun kanssa maastoilemassa, olipas taas mukava päästä kaverin kanssa maastoon! Pojat käyttäytyivät oikein asiallisesti, energiaa oli ihan mukavasti, mutta jarrut toimivat hyvin. Fasukin pääosin hidasti jo pelkällä istunnalla ja äänellä, eikä tarvinut pahemmin edestä ottaa kiinni. Ravailtiin ja laukkailtiin aina välillä, toisinaan vähän pidempiä pätkiä ja toisinaan vähän lyhyempiä, sekä aika paljon tuli myös käveltyä välissä. Lenkin kokonaispituudeksi tuli päälle 11km ja n. puolitoista tuntia siinä vierähtikin, ihan hyvin siis. Ensi viikolla olisi tarkoitus päästä taas kunnolla kaverin kanssa maastoilemaan!Nyt torstaina oli Fasulla kevyt hölkkäilypäivä ja ilman satulaa kentällä rennosti taivuteltiin ja venyteltiin. Käynnissä tehtiin muutamia vastataivutuksia, sekä avoja ja väistöjä, ravissa ja laukassa pääosin vain venyteltiin kevyesti eteen-alas. Alkuun poni oli hiukan jäykähkön tuntuinen, mutta vertyi nopeasti ja loppua kohden oli tosi miellyttävän tuntuinen ratsastaa. Lopuksi työskenneltiin vielä hetki ravissa tehden muutamia ympyröitä, sekä avo- ja sulkutaivutuksia, jonka jälkeen vielä venyteltiin eteen-alas. Kaikinpuolin siis rento palauttelupäivä ja poitsukin oikein mielellään ja tyytyväisenä mennä hölkötteli eteenpäin.

Maneesikin alkaa pikkuhiljaa olemaan oikein hyvässä kunnossa! Vielä kun saa pressut rempattua kuntoon :)

Hiukan venähti taas postauksen pituus, mutta viikonlopusta asti olen ollut flunssassa niin ei pahemmin ole jaksanut valvoa blogin parissa. Mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan! Ulkoasuakin pitäisi varmaan päivitellä lähiaikoina, lisäksi työnalla on linkkaa blogisi -tulokset, sekä toivekuvapostaus ja Fasun 4-vuotisvideo (ja siitä postaus). Huh, työtä piisaa ja vuorokauteen tarvittaisiin taas enemmän tunteja. Sitä mukaan noita pyrin toteuttamaan mitä aina kerkeän kiireiltäni, pahoittelen pientä viivästymistä.

Tänään perjantaina Lea menee Fasun kanssa Paken kouluvalkkaan ja ensi maanantaina päästään ponin kanssa taas Sannan tunnille hyppäämään. Ensimmäisistä kisoista en osaa sanoa varmaksi vielä mitään, pitäisi keksiä aina kuski, auto ja koppi, mutta onneksi Iinan ja Mokkiksen seurana päästään kiertelemään kisoja. 24.5. olisi suuntana ainakin Mäntyharjun aluekisat, sitä ennen olisi 14.5. ihan lähistöllä (alle 10km) päässä aluekisat joihin olisi kyllä suuri hinku päästä. Vieläkun keksisi vaan jostain kyydit, mutta onhan tässä vielä hetki aikaa ihmetellä ja enköhän mie jotain kehittele kun kerrankin lähelle sattuu kunnon kisat. Kauhea hinku olisi jo korkkaamaan kisakausi ja voin vaan kuvitella Fasun riemua kun pitkästä aikaa päästään vähän skabailemaan!

Tämäkin on kyllä yksi lempparikisakuvista, vähän erilainen kuvakulma niin erottuu joukosta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)