tiistai 6. tammikuuta 2015

tervetuloa 2015! (mm. kouluvalmentautumista & uusi ulkoasu!)

Uusi ulkoasu on nyt alustavasti päivitetty sivuille, mitäs tykkäätte tällä hetkellä? :) Muutoksia varmaan vielä luvassa, taustakuvastakaan en ole 100% varma, väritkin ja asettelu vielä vähän mietinnän alla. Heitelkääpäs ihmeessä parannusehdotuksia, jos sellaisia juolahtaa mieleen! Ääniä tälle bannerille tuli yhteensä 65 kpl, joista 43 oli siniselle ja 22 beigelle eli tämä banneri voitti 66%'lla. Kiitoksia kaikille äänestäneille!

Tiistaina käytiin Fasun kanssa kävelemässä pitkät alkukäynnit maastossa ja tallille takaisin palatessa käytiin tsekkaamassa tallin viereisen sänkkärin kunto. Sänkkäri olikin oikein hyvässä kunnossa, joten siirryttiinkin sinne loppuajaksi. Alkuun otin ympyrällä kaikki askellajit läpi, jonka jälkeen ravailtiin muutama isompi lenkki ja otettiin reippaampaa laukkaa suoralla - kyllä oli poni innoissaan! Keskiviikkona aluksi juoksutin poitsun liinassa, jonka jälkeen päästin ponin irtona spurttailemaan. Otettiin liinatyöskentelyyn mukaan myös kavaletti, jota tultiin ravissa ja laukassa muutamisen kerran. Kunhan poni sai pahimmat höyryt päästeltyä menin vielä hetkeksi selkään ottamaan kaikki askellajit läpi. Tultiin vielä hetki laukassa kavalettia ympyrällä molempiin suuntiin, F oli kyllä kaikinpuolin tosi hyvän- että rennontuntuinen. Löysinkin kännykästä yhden irtojuoksutusvideon, jonka latasin youtubeen teille nähtäväksi.


Torstaina Annika tarjoutui liikuttamaan Fasun, kun itse olin aika pitkälti koko päivän töissä.. Olivat kouluilleet maneesissa ja poni oli alkuun ollut kuulemma aika virtaisa, mutta etenkin lopuksi oli ollut tosi kivantuntuinen! Perjantaina päätin hypätä ponilla pitkästä aikaa hiukan - ilman satulaa edelleenkin, kun estepenkkiä ei vieläkään ole. Vanha penkki lähti topattavaksi, toivon mukaan se menee nyt sitten kaupaksi ja saadaan pian uutta tilalle.. Meillä oli sovituksessa joskus syksyllä yksi estepenkki, joka oli ponille aivan täydellinen, mutta minulle hitusen pieni. Mietinkin tässä, jos sen pystyisi hommaamaan meille edes väliaikaissatulaksi, kunhan saadaan vanha myytyä - olisihan se nyt paljon parempi kun ei mitään.

Alkuun tultiin ihan vain kahta puomia ravissa, sekä laukassa ja jo alusta alkaen poni tuntui oikein hyvältä! Alkuverkkojen jälkeen rakentelin toiselle pitkälle sivulle puomi - kavaletti - 1 laukka - pysty -tehtävän, joista siis puomi ja kavaletti olivat innarivälillä. Saara juoksutti Samia toisessa päädyssä esteen takana, joten tultiin aluksi hetki pelkkää innaria toisesta suunnasta vähän vinolla linjalla niin, että kaarrettiin esteen sivusta innareille. F malttoi todella hyvin ja innostuin vaikeuttamaan tehtävää niin, että innareiden jälkeen tuli laukanvaihto ja ympyrä vasemmalle ja ympyrän jälkeen taas laukanvaihto ja jatkettiin innareille. Laukanvaihdotkin menivät ihan nappiin, eikä poni ottanut juurikaan ylimääräisiä kierroksia niistä. Päästiin lopulta pikkuhiljaa vähän hyppäämään ja alkuun este oli n. 60cm, josta se nousi korkeimmillaan n. 95cm'ksi. Saara saikin kuvattua meistä muutaman videon, joista alhaalla pieni video. Odotin paljon paljon kaaottisempaa menoa, kun ei olla kummoisemmin nyt hypätty, mutta F yllättikin ja oli kaikinpuolin todella hyväntuntuinen, sekä teki teräviä hyppyjä!Lauantaina olikin vuorossa Paken kouluvalkka ja edellisen kerran oltiinkin oltu Fasun kanssa yhdessä valmentautumassa lokakuun puolessa välissä - korkea aika olikin jo siis päästä valvovan silmän alle! Annikahan tässä välissä on käynyt useammankin kerran poitsun kanssa valkoissa, kun itselleni on sattunut huonosti juuri töitä valkkojen aikaan.

Aloitetiin kevyessä ravissa ja tehtiin kummallekin pitkälle sivulle loivat kiemuraurat, joihin lisättiin vielä myöhemmin muutaman askeleen käyntisiirtymiset. Tämän jälkeen siirryttiin tekemään avotaivutusta toisella pitkällä uralla, joka sujuikin meiltä oikein kivasti! Alkuun en saanut avon jälkeistä suoristusta täysin läpi - poni saattoi kyllä rungostaan suoristua, mutta jäädä kaulasta vielä hiukan taipuneeksi. Asia korjautui ihan vain ratsastamalla suoristus huolellisemmin läpi, loppua kohden näyttikin jo paljon paremmalta. Etenkin vasempaan kierrokseen F teki tosi tasaisia ja hyviä avoja, joista saatiinkin paljon kehuja.


Laukkatehtävässä piti laukka nostaa ravista, jonka jälkeen piti tehdä päätyyn ympyrä ja tulla sitten pitkä sivu avotaivutuksessa ja loppuun tehdä vielä toinen pääty-ympyrä reippaammassa laukassa, sitten taas ravi jne. Fasun laukkaa pitää aina pyörittää alkuun jonkin verran, että se lähtee oikeasti rullaamaan ja heti ensimmäinen "avotaivutus" levisikin käsiin, kun poni tippuikin raville. Uutta yritystä vaan perään ja seuraavalla kerralla sujuikin jo paljon paremmin. Pake sanoikin, että pitää vaan kunnolla vaatia niitä takajalkoja sinne rungon alle, ettei poni pääse luistamaan töiden teosta. Paljon rankempaahan se on ottaa ne takajalat kunnolla alle ja koota laukkaa, kun vain puksutella menemään. Laukka alkoi paranemaan kyllä loppua kohden huomattavasti ja olikin paljon tasapainoisempaa. Oikeaan suuntaan saa olla erityisesti taivutuksen kanssa tarkkana, kun poni mielellään taipuisi liikaa ja jäisi muutenkin vinoksi. Loppuun vielä ravailtiin itsenäisesti kevyessä ravissa ja Fasu oli oikein tasaisen, kevyen, sekä rennontuntuinen. Jäi kyllä todella hyvä fiilis valkasta ja Pake kehuikin että poni oli nyt parhain tähän astisista valkoista. Laukkaan ollaan saatu paljon edistystä siitä, mitä se nyt viime syksynä oli.
Lopputunnin kuvat alkoivatkin jo vähän heilahdella, kun alkoi olemaan jo sen verran hämärämpää.^ Jätin videoon äänet, parempi vai huonompi kuin musiikki?

Sunnuntaina Fasua kävi kokeilemassa eräs vuokraajaehdokas, hän tulee vielä nyt keskiviikkona uudestaan. Itsekin kävin loppupuolella selässä ottamassa kaikki askellajit läpi, poni oli ihan kiva, mitä nyt ehkä vähän jopa laiskahko. Maanantaina päätin pitää Fasulle pelkän juoksutuspäivän - alkuun käytiin tosin n. 15min käppäilemässä lähimaastoissa, jonka jälkeen siirryttiin maneesiin. Otin taas pienen kavaletin mukaan treeniin, jota tultiin hetki ravissa, sekä laukassa molempiin suuntiin. Hyvää treeniä laukallekin, pitäisikin nimittäin paljon tehdä erilaista puomi- ja kavalettijumppaa.


Huomenna suunnittelin heittäväni ponin kanssa maastolenkin ja ylihuomenna vuokraajakokelas tuleekin vielä uudestaan. Pake tuleekin jo ensi viikolla uudestaan valmentamaan, todennäköisesti ollaan ponin kanssa menossa, kun minullakin on muistaakseni vapaa silloin :) Kauhea hinku olisi jo treenaamaan kunnolla esteitä, toivottavasti päästään pian vanhasta eroon ja saadaan uutta tilalle.. Pitääkin varmaan kysellä, jos hommaisi sen yhden estepenkin meille väliaikaissatulaksi, niin pääsisi vähän treenailemaan paremmin!

Ainakin muutama kannatusääni tuli 2014 koostepostaukselle, sellainen tulossa siis viikon sisään!

8 kommenttia:

 1. Tosi kivoja kuvia ja ihana uusi banneri ja ulkoasu!! :)

  VastaaPoista
 2. Oon kyllä sitä mieltä, että äänillä on paljon parempi! :)

  VastaaPoista
 3. Miksi ostat väliaika satulan ? Mikset mieluummin pysyvää ? Ihsn mielenkiinnosta kyselen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi saada vanhasta rahat ensin, ennen kuin pystyy mitään järkevää ostamaan. Nyt olisin voinut meille ostaa väliaikaiseksi jonkun halpissatulan, että pääsisi edes hyppäämään kunnolla. Mutta todennäköisesti tämäkin meni nyt jäihin, pitää siis odotella että vanha saataisiin ensin joskus myytyä.

   Poista
 4. Olu kiva kun oli äänillä niin kuuli opettajankin kommentteja, niitä on aina mielenkiintoista kuulla. Meette kyllä hienosti!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että postaus oli mieluinen ja paljon kiitoksia siulle! =)

   Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)