perjantai 5. joulukuuta 2014

When you finally find what's beautiful, it's so wonderful

You're the closest to heaven that I'll ever be
And I don't wanna go home right now

Joulukuutakin on vierähtänyt jo neljä päivää, eipä ole kauaa tätäkään vuotta enää jäljellä! Fasu sai viikko sitten talvipopot alle - nytkun vain saataisiin lumet takaisin tänne etelään, niin olisin hyvin iloinen. Vuokraajahommelit eivät tunnu etenevän yhtään mihinkään suuntaan, yksi vuokraajakokelas on tulossa kyllä vielä kokeilemaan, mutta sitäkin ollaan jouduttu siirtelemään muutamaan otteeseen. Sunnuntaille on sovittu nyt tämä seuraava kokeilu, toivotaan että kaikki sujuisi hyvin.

Viime perjantaina Fasu pääsi pitkästä aikaa irtona juoksentelemaan ja samalla pääsi vähän irtohyppäilemäänkin. Voi sitä riemun määrä, kun poni tajusi olevansa vapaa ja siitähän lähti sitten sellainen rallitus.. :D Ja tietenkin omalle peilikuvallekin piti välillä machoilla. Maneesin ovien eteen kehittelemäni "ponin kestävä viritelmä" ajoi onneksi hyvin asiansa, vaikka pari kertaa Fasun piti käydä tarkistamassa, josko sinne olisi ilmaantunut joku ponin mentävä kolonen. Kovin paljoa ei loppupeleissä irtohypytetty, okseri oli korkeimmillaan n. metrin paikkeilla ja loppuun hypytettiin vielä maahankaivettua ristikkoa molempiin suuntiin. Sen jälkeen saatiinkin pähkäillä kuivuuko F ikinä tämän vuoden puolella, kun toinen oli ihan litimärkä ja vaahdossa paikoitellen. Loimea loimen perään ja myöhemmin Iina oli vielä vaihtanut yöppärin poitsulle päälle. Kuulemma siitä kuivatusloimesta ois voinnut vaikka puristaa saavillisen hikeä. Onneksi päästään sunnuntaina talviturkista eroon niin ei tarvitse tämän asian kanssa enää painia!Viimevuotisesta klippauksesta pari kuvaa - tänä vuonna mennään varmaan samalla tyylillä!Lauantaina pidettiin kevyt venyttelypäivä ja sunnuntaina puolestaan kouluiltiin vähän "vakavemmin". Alkuun käytiin kävelemässä n. 20min alkukäynnit maastossa, jonka jälkeen suunnattiin maneesiin. Tehtiin erityisesti aluksi paljon taivutteluja ja väistöjä, joiden kautta sain selkää paremmin käyttöön ja ponia paremmin keskittymään. Fasu oli kaikinpuolin miellyttävän ja kevyentuntuinen ratsastaa ja kulki hyvin omalla moottorillaan eteenpäin. Laukassa keskityin siihen, että sain laukan pyörimään hyvin ja F ottaisi takajalat enemmän alle. Tehtiin myös muutamia ravi-laukka-ravi -siirtymisiä, jotka menivät ihan kohtuuhyvin. Fasulla onkin nyt lauantaina taasen Paken kouluvalmennus, johon poni pääsee Annikan kanssa, kun itse olen silloin töissä. Mutta onneksi Annika innostui lähtemään!

Muutama vanhempi kuva Paken valkasta.Maanantaina kouluiltiin ilman satulaa maneesissa, mutta saatiin vähän lisäjännitystä ja haastetta arkeen, kun mönkkäri ilmestyi lanan kanssa lanaamaan pohjaa. Fn sydän hakkasi varmaan tuhatta ja sataa siinä vaiheessa, kun se äkkäsi lähestyvän mönkkärin ja vieläkun perään iskettiin lana niin poni ei alkuun tiennyt miten päin pitäisi olla.. :D Alkujärkytyksen jälkeen Fasu alkoi pikkuhiljaa taas keskittymään, vaikkakin vähän piti olla varuillaan, jos se mörkö sieltä toisesta päästä yllättäen hyökkäisikin! Iinan kanssa naureskeltiinkin, että se on sellainen mörkö, joka syö juuri tuollaisten valkoisten ponien häntiä. No ei sitä tosiaan koskaan tiedä, parempi olla vähän varuillaan ;D Yllättävän hienosti Fasu kuitenkin käyttäytyi, mitään spurtteja ei ottanut missään välissä, vaikka kovasti välillä jännittikin. Tiistaina käytiin taasen porukalla Saaran ja Samin kanssa maastoilemassa. Heitettiin alkuun päälle 4km käyntilenkki, jonka jälkeen pyörähdettiin vielä maneesissa ottamassa kaikki askellajit läpi.Keskiviikkona ajattelin vaihtelun vuoksi juoksuttavani Fasun liinassa ja otin mukaan myös yhden kavaletin. Poitsun kanssa on muistettava pitää liikutus monipuolisena, huomaa nimittäin hyvin jos on ollut liikaa kouluilupäiviä peräkkäin niin Fasua ei voisi kiinnostaa enää pätkän vertaa. Kyllä sitä itsekin kaipaa tietynlaista vaihtelua, pysyy ainakin tekeminen mielekkäänä, kun yrittää mahdollisimman monipuolisesti harrastella! Mielelläni maastoilisinkin enemmän, mutta pimeä tulee jo niin hirveän aikaisin ja saan todella huonosti auton käyttöön valosan aikaan tai vaihtoehtoisesti olen töissä silloin. Pohjatkaan eivät ole kyllä tällä hetkellä parhaimmasta päästä, Fasullekun tekisi erittäin hyvää päästä tekemään reippaita maastoja ainakin kerran viikkoon. Ja siihen vastapainoksi toinen kevyempi maasto, ettei aina tarvitsisi maneesissa pyöriä. Toivotaan, että saataisiin pian kunnon lumipeite tänne niin päästäisiin pelloille rallittelemaan.

Käveltiin alkuun pitkät alkukäynnit maneesia ympäri, jonka jälkeen otin poitsun ympyrälle ja otettiin ravit molempiin suuntiin. Pikkuhiljaa otin mukaan myös kavaletin ja hetki menikin ennen kuin F oli varma, että sen yli pääsi myös ravaamalla ilman ylimääräisiä pomppuja. Tehtiin jonkun verran ravi-käynti-ravisiirtymisiä, jotka onnistuivat ihan kivasti, vaikkakin hidastukseen kului yleensä vähän turhan kauan. Välissä käveltiin maneesia ympäri pienet välikäynnit, jonka jälkeen jatkettiin laukassa kavalettitehtävää. Fasu sai ihan itse tehdä päätöksensä ponnistuspaikkojen suhteen. Muutama rikko tulikin kavaletille, kun askel ei käynyt, mutta poni korjasi hienosti heti sen jälkeen takaisin laukalle. Tehtiin hetken aikaa myös laukka-ravi-laukkasiirtymisiä "kavalettiympyrällä". Loppuravit käytiin ravailemassa toisessa päädyssä ja loppukäynnit käppäiltiin taas maneesia ympäri. Yksi kavaletti toi kyllä mukavaa vaihtelua tavalliseen ympyrällä juoksutukseen - joutui ponikin vähän keskittymään ja katsomaan askeliaan.


Oiskohan nää kuvat ollut ensimmäiseltä meidän yhteiseltä talvelta!


Torstaina vuorossa oli hyppypäivä - ilman satulaa edelleen mennään, kun estesatulaa ei vieläkään ole.. Edellinen penkki pitäisi ensin saada myytyä, toivotaan että päästäisiin kohta taas treenailemaan ihan kunnolla. Parisen kuukautta sitten meillä oli viimeeksi kunnon hyppyrutiini, mutta ei auta kuin toivoa, että saataisiin tuo edellinen penkki myydyksi. Kauhea hinku on ollut estevalmennuksiinkin ja vihdoin kun sellainen tallilla järjestetään niin meillä ei tietekään ole estesatulaa, höh. Voiskohan sinne järjestää jonkun ilman satulaa ryhmän tai jotain...? Mitähän mahtaisi valmentaja moisesta tuumata, haha.

Alkuverkkojen jälkeen tulin ristikkoa hetken ympyrällä, jonka jälkeen siirryin hyppäämään suoraa linjaa. Fasu tuntui alusta asti tosi hyvältä ja innostui taas kovasti päästessään pomppimaan! Nostettiin pikkuhiljaa esteitä ja korkeimmillaan esteet olivat n. metrin paikkeilla. Pudotuksiakaan ei tullut kuin yksi ja sekin oli täysin kuskin moka, kun ajauduttiin liian lähelle estettä. Loppuun venyteltiin eteen-alas ja käytiin vielä maastossa kävelemässä pitkät loppukäynnit, kun oli mukavan valoisaa. Ihanaa oli kerrankin hyppäillä niin, että ulkona oli vielä valosaa ja kerrankin saatiin valosan aikaan kuviakin!
Muistakaahan osallistua bannerikilpailuun, kaikki mukaan vaan rohkeasti! 3 parasta palkitaan :)

Oli pakko ottaa vielä tallilta lähtiessä kuva, kun oli niin kaunis taivas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)