torstai 16. lokakuuta 2014

stay with me 'cause you're all I need (mm. kaulanaruilua sänkkärillä)

You're the reason why I'm smiling at the start of the day ♥

Vieläkin olen fiiliksissä tiistaina hyvin menneiden (kaulanaru)treenien johdosta! Mutta sitä ennen palaillaan kuitenkin vielä hetkeksi maanantaihin, jolloin käytiin Fasun kanssa maastoilemassa. Olin lupautunut tekemään myös sinä päivänä iltatallin ja keksinkin juuri ennen tallille lähtöä, että kuvailenpas teille pienimuotoisen my dayn -tallipäivästä. Joten eiköhän mennä suoraan asiaan ja laiteta kuvia kehiin.

Tallin sivuovesta näkymä, saavuin äskettäin tallille. Klo. 16.35.


Fasun kaappi näkyykin siinä vähän, aamu- ja iltaruokaämpärit säilytetään jokaisen oman kaapin päällä. Fasu syö tällä hetkellä reilun litran Peacemakeria + kivennäistä ja biotiinia.


Normaalisti putsailen karsinan ennen ratsastusta niin kuin tälläkin kertaa. Hain vielä hiukan purua lisää ja laitoin iltaheinät ponille jo valmiiksi, sekä putsailin ruoka -ja juomakupin.

Ponin haku tarhasta sisälle, klo n. 17.00.

Valmiina lähtöön ja muutamat heijastimetkin mukana menossa! (heijastinloimi ostoslistalla) Klo. 17.22



Käytiin tosiaan heittämässä vajaa 10km lenkki ja poni oli kyllä niin mielissään päästessään metsä- ja hiekkapoluilla ravailemaan ja laukkailemaan! Loppumatkasta "törmättiin" myöskin maastossa olleisiin kavereihin ja mentiinkin heidän kanssa loppumatka talliin asti. Vähän kyllä poni kävi ylikierroksilla, kun pääsi pitkästä aikaa kavereiden kanssa ravailemaan, mutta ihan hyvin me jonon perällä pärjättiin. Kävin vielä lopuksi ottamassa ihan nopeasti askellajit läpi kentällä ja hiukan taivuttelemassa - poni oli oikein hyväntuntuinen! Hirveän aikaisin alkaa jo hämärtymään, jatkossa pitää suunnata vieläkin aikaisemmin maastoon, että ehtii hyvin ennen pimeän tuloa. Tuo ensimmäinenkin ratsastuskuva, missä aurinko vähän pilkistää on otettu ihan alkumatkasta klo. 17.32. Kyllä se talvi vaan sieltä kovaa vauhtia tulee..

Tallissa otin varusteet pois Fasulta, jonka jälkeen venyteltiin, sekä tehtiin muutamat temput. Poitsu saikin jäädä karsinaansa mutustelemaan iltaheiniä, kun kello lähestyi jo seitsemää. Seuraavaksi olikin operaatio iltaheinät karsinoihin, jonka jälkeen hevosten otto sisälle.



Ulkona olikin jo pilkkopimeää, joten kuvia ei ulkoa enää saanut. Kaikki hevoset haettu sisään ja kello näyttää tässä kohdin 19.40. Ettei ihan kuvattomaksi jäänyt niin nappasin pojista kuvan, joka tosin heilahti, kun oli niin vilkkaat mallit.. :D Hevoset saivat hetken syödä iltaheiniään ja joskus tasan aikoihin heitin ruoat kuppeihin. Kaikille oli ruoat tehty valmiiksi omiin ämpäreihinsä niin ruokinnassa ei kauaa mennyt.



Vielä viimeiseksi lakaisin käytävän ja iltatalli olikin saatu purkkiin n. klo. 20.10. Talliin jäi vielä muutama hevosenomistaja, jotka huolehtivat sitten valot pois ja ovet lukkoon. Mutta tässä oli tosiaan pintapuolisesti tämä iltatalli / my day maanantaista, toivottavasti en turhaa nähnyt vaivaa :)

Sitten päästäänkin siihen tiistaihin, josta olen vieläkin hyvillä fiiliksin! Alkuun kouluiltiin poitsun kanssa vajaa puolisen tuntia ilman satulaa ja tultiin muutamisen kerran lopuksi myös pientä estettä. Laitoin esteen toiselle pitkälle sivulle jonkin verran pois uralta niin, että estettä pystyi tulemaan loivalla kiemurauralla. Ollaan joskus estevalkassa tehty tälläistä tehtävää ja se osoittautuikin hyväksi tehtäväksi meille - tulee vähän vastalaukkaakin samalla treenailtua ja pitää muistaa ratsastaa täsmällisesti tiet. F tuntui alusta asti tosi kivalta ratsastaa, vaikkakin aika energiseltä, mutta malttoi kuitenkin hyvin estetehtävälläkin. Otettiin sitten välikäyntien jälkeen suitset pois ja siirryttiin kaulanaruiluun.








Aluksi tehtiin hetki ympyröitä, voltteja yms. kaarevia uria käynnissä, jonka jälkeen ravissa ja sitten laukassa. Alusta asti Fasu tuntui mukavan rennolta ja miellyttävältä ratsastaa ja saatiin muutamat tosi kivat vaihdotkin tehtyä. Kokeiltiin vähän väistöjäkin, ei ne ihan putkeen mennyt mutta hyvä yrityskin riitti. Yksi lukijoista ehdotti viime postauksessa, että kokeilisin miten suoriutuisimme kaulanarun kanssa jostain kouluohjelmasta. Pakko myöntää etten ole koskaan edes mitään kouluohjelmaa opetellut (silmäillyt kyllä joitakin) ja Fasulla en ole sellaista koskaan aiemmin mennyt edes satulalla. No eipä noissa helpoissa kouluohjelmissa mitään järin ihmeellistä nyt ollut, väliäkös sillä jos me kaulanarulla sellainen sutaistaan menemään.. :D Tiia ehdottikin meille samaa rataa mitä hän oli mennyt viime kisoissa, joten radaksi valikoitui He C:1 2000. Kovin pikkutarkasti en opetellut, mutta kyllä mie sen nyt suurinpiirtein muistin.

Tultiin myös muutamisen kerran kentällä ollutta estettä ja hypyt sujuivat hyvin, ellei jopa paremmin kuin suitsien kanssa. Ponilla (ja epäilemättä myös kuskilla) oli ainakin hirveän hauskaa!







Koulurataan tai tuohon johonkin kouluradan tapaiseen olen tyytyväinen, vaikkakin se oli nyt vähän sinnepäin suoritettu. Kentälle saapui ratsukkokin silloin kun olin aloittamassa rataa, mutta onneksi se ei pahemmin meidän keskittymistä syönyt. Alkutervehdyksessä Fasu jäi hetkeksi tapittamaan kaverin perään, mutta hyvin jaksoi loppuun asti keskittyä muuten. Toisella laukkalävistäjällä tuli odotettu vaihto (joskin sujuva sellainen!) mutta toinen linja päästiin ilman vaihtoa, vaikkakin varmistelin liikaa ja ravisiirtyminen tuli ennen aikoja. No minulle on pääasia, että poni suoritti radan mielellään, yritti parhaansa ja molemmilla oli mukavaa yhdessä. Ja ehkäpä mie joku päivä uskaltaudun teille videolle esittämään vastaavan radan vähän paremmilla varusteilla, sekä paremmin valmisteltuna - ja joskus kisoissakin!

Tässä tosiaan tämä meidän "kouluratavideo", älkää ottako liian tosissaan ;D



Loppuun käytiin sänkkärilläkin ottamassa kaikki askellajit läpi ja ihan yllätyin miten rento poni oli siinäkin ratsastaa! Pidemmällä laukkapätkällä vähän innostui kuin kaveritkin lähtivät tarhoissaan mukaan iloittelemaan, mutta pysähtyi
kuitenkin kiltisti heti pyydettäessä. Kaikinpuolin oikeat hyvänmielen treenit ja hieno poni, josta mamma on vähintäänkin nääääin ylpeä.







Huh, siinä parin päivän kuva- ja videopläjäys, piti jo eilen yönä ehtiä kirjoittelemaan, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan! Toivottavasti piditte postauksesta, mielipiteitä ja postausehdotuksia otan enemmän kuin mielelläni vastaan :) Lauantaina Fasua tulee kokeilemaan yksi vuokraajaehdokas ja sunnuntaina meillä onkin estetunti, palaillaan taas kuvien ja videoiden merkeissä!

16 kommenttia:

  1. ♥. En saa sanoja suustani, niin vain ♥. Ootte ihanii, mahtavii, upeita!

    VastaaPoista
  2. Vau, ratsastat niin hyvin ja eleettömästi myös kaulanarulla, ihanat videot sekä hyviä kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että pidit ja suuret kiitokset siulle kommentistasi! =)

      Poista
  3. Mielestäni rata oli todella hieno :)

    VastaaPoista
  4. Menit ton 1:2000 radan muutaman kohan väärin. Kolmikaarisen jälkeen lisäys pitäs tulla suoralla uralla ja sit pysähys päässä. Mut muuten tosi siististi menty!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, niimpä näköjään menin ja tais mennä siitä eteenpäin sitten loppuratakin väärässä järjestyksessä kun ohjelman mukaan pitäisi tulla eka oik. laukka ja otettiin vasen eka.. :D Taisin muutenkin tehdä radan jotenkin väärinpäin kun ohjelman mukaan pitäisi tulla alussa L'n päätyyn, mutta tulinkin C'n päätyyn.. Hyvin tarkasti näköjään opiskelin, hupsista.. Mutta kiva kuulla, että tykkäsit!

      Poista
  5. Vautsi teillä on kyllä luottamus kohdillaan! :)

    VastaaPoista
  6. Ootte täydellinen pari ja ihanaa, että molemmat luotatte toisiinne noin paljon! Tosi kiva postaus, varsinkin toi iltatalli myday oli tosi kivaa vaihtelua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suurkiitoksia kommentistasi ja mukavaa kuulla, että postaus oli mieluinen! :)

      Poista
  7. Hienoa :) ♥ Onko fasu ollut joskus jollain ratsastuskoululla?

    VastaaPoista
  8. 303 videon musiikki mikä nimi?:)

    VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)