keskiviikko 8. lokakuuta 2014

alkuviikon kuulumisia (mm. irtohyppäilyä!)

Päätinkin ahkerana tulla jo näin pian päivittelemään blogin uudestaan, kun tuoretta matskuakin löytyy nyt molemmilta päiviltä. Itse en nimittäin henk.kohtaisesti tykkää pahemmin bloggailla ilman ajankohtaista matskua, mutta onneksi olen nyt lähiviikkoina aina saanut hyvin kuvia ja videoita teille jaettavaksi :)

Maanantaina oli tosiaan vuorossa kevyt maastakäsin liikutus ja käytiin ponin kanssa maastossa noin kolmen kilometrin lenkki tekemässä. Muutamaan otteeseen hölkättiin pikkupätkiä ja Fasu juoksi tuttuun tapaan oikein nätisti vierellä. Pitää varmaan ensi viikolla käydä tekemässä uusi samanlainen lenkki, mutta vähän pidemmässä mittakaavassa. Ainakin olisi lenkkikaverina hyvä kirittäjä! Ja mukavaa vaihteluahan tuo on ennen kaikkea - ollaan me tosin kyllä aiemminkin jonkin verran tehty näitä maastakäsin lenkkejä.Käytiin lopuksi maneesissakin kääntymässä ja F innostui taas peilailemaan kovasti.. :D


Tiistaina päätin irtohypyttää Fasun, kun mikään muu päivä tällä viikolla ei olisi onnistunut. Viime lauantai ja eilinen olivat kuitenkin olleet kevyitä päiviä ja virtaa oli taas kertynyt ponille kyllä yllinkyllin! Noin puolitoista kuukautta sitten irtohypytin Fasun viimeeksi kujassa, sekin oli silloin vähän hankalaa kun yhdellä sivulla ei ollut kuin yksi matala lanka. Nyt pystyi huomattavasti paremmin irtohypyttämään, kun ponikin sai olla kokoajan vapaana. Ja kylläpä oli taas poitsulla hauskaa!

Alkuun otettiin kaikki askellajit molempiin suuntaan läpi liinassa, jonka jälkeen päästin Fauskin vapaaksi kentälle. Voi sitä riemun määrää kun poni tajusi olevansa vapaa - armotonta rallia pisti menemään kenttää ympäri.. :D Harmi kun kamera ei ollut ihan käden ulottuvilla niin en saanut ikuistettua Fasun pukki- ja rallituskohtauksia. Muutaman kerran se ihan vapaaehtoisesti meni estekujaankin hyppimään, vaikka itse olin kentän ulkopuolella hakemassa kameraa. Tehtävänä oli tosiaan ristikko - 1 laukka - pysty - 2 laukkaa ja okseri, ihan tälläinen yksinkertainen pikku jumppatehtävä. Aloitettiin ihan matalista korkeuksista ja nostin aina pikkuhiljaa esteitä - oiskohan okseri ollut korkeimmillaan jossain 130cm'n paikkeilla. Poni hyppäsi kaikinpuolin hyvin ja oikein innokkaasti, välillä oli vain turhan paljon vauhtia, jonka seurauksena tuli muutama pudotus. Loppuverkkahyppyjä otettiin molempiin suuntiin pienemmillä esteillä ja lopuksi kävin vielä selästä käsin vähän taivuttelemassa ja ottamassa eteen-alas ravit. Kaikinpuolin hieno Fauski!Tähän kuvaan sattui kyllä tosi kiva valaistus!Tallissa kylmäiltiin sitten jalat ja laitoin niihin vielä linimentitkin lopuksi. Selkään laitettiin arnikat ja venyteltiin leivillä molemmille sivuille, sekä alas, jonka jälkeen poni pääsi karsinaan heiniensä kimppuun. Sen verran viileä yö oli taas luvassa, että jätin Fasulle ohuen fleecen yöppäriksi päälle.

Nyt keskiviikkona Annikalla ja Fasulla on Iinan koulutunti ja lauantaina vuorostaan mie meen poitsun kanssa Paken kouluvalkkaan. Seuraavan kerran hyppäillään aikaisintaan ensi viikon lopussa, pitää kysellä josko hypättäisiin taas Iinan kanssa samaan aikaan, jos hää on loppuviikosta hyppäilemässä. Hirveä hinku olisi kisoihinkin jo, mutta passiasia on hiukan jäissä ennen kuin saadaan eläinlääkäri paikalle "tunnistamaan" poni. Eläinlääkärin pitikin tämän viikon aikana soitella, kun hänen piti selvitellä joitakin taustatietoja Fasusta. Harmillisen lyhyeksi jäi kyllä tämä kisakausi, mutta onneksi noita kisoja tulee ja menee ja ensi vuonna aloitetaan sitten kisakausi ajoissa ja (toivottavasti) täydessä iskussa. Siihen asti treenaillaan!


People say you have to have a lot of passion for what you're doing
because it's so hard that if you don't,
any rational person would give up.

It's a lot of hard work.
So if you don't love it,
if you're not having fun doing it,
you don't really love it,
you're going to give up.

If you don't love it, you're going to fail.

6 kommenttia:

 1. Siis sähän olet kisannut jo aluetasolla fasulla? Miten oot voinu kisata paperittomalla hevosella vai mihkä sen passi kadonnu on? Ihanaa kun sä liikutat niin super monipuolisesti ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ollaan kisattu viimeeksi kesäkuussa alueita, silloin tosiaan passi oli vielä tallella, eihän paperitonta hevosta saisi edes kuljettaa.. En tosiaan tiedä minne se passi on hävinnyt, ei ollut siellä paikassa missä se on ollut ja Vikikin oli samoissa kisoissa ja sen passi oli siellä missä pitikin. Kotiin en ole sitä vienyt missään välissä ja talli + tallialue, sekä auto on tutkittu monta kertaa läpikotaisin, sekä Fasun kaikki tavarat ja kisapaikaltakin on kysytty. Uusi passi ollaan kuitenkin saamassa, tänään ell soittelikin ja saatiin taas selvyyttä asioihin :)

   Pidän sitä tärkeänä, että hevonen saa monipuolista liikuntaa, näin työnteko pysyy sille mielekkäänä. Fasu ainakin nopeasti kyllästyisi työntekoon jos päivä tolkulla kierrettäisiin vain kenttää ympäri. Ja kerran viikkoon olisi ponille muutenkin hyvä pitää "aivot narikkaan" -päivä, että se saa purkaa ylimääräisiä virtojaan, eikä siltä vaadittaisi mitään ihmeempiä. Onneksi tallin läheisyydestä löytyy hyvät vaihtelevat maastot niin päästään hyvin maastoilemaan erilaisissa ympäristöissä. Ja kiitoksia paljon kommentistasi! :)

   Poista
 2. Samaa sanon kuin tuo toinenkin ano, ihan mahtavaa kun ymmärrät pitää touhun kivana hevosellekin! Mikä oon muuten teidän "viiko-ohjelma"? (niinkuin montako kertaa viikossa maasto, hyppyjä, maastakäsittelyä, koulua jne)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai, pysyy molemmilla ainakin mieli virkeänä kun mahdollisimman monipuolisesti treenaillaan :) En etukäteen suunnittele kovin tarkkaa meidän viikko-ohjelmaa, mutta noin karkeasti sanottuna kerran viikkoon hyppypäivä, hyppyjen jälkeen yleensä kevyempi palauttelupäivä, kouluilua, sekä maastoilua sun muuta puuhasteluja, niin että tulee kevyempiä päiviä sopivalla suhteella aina välillä. Kevyempinä päivinä saatetaan käydä rento maastolenkki selästä/maastakäsin tai vaikka kaulanaruilla/tehdä maastakäsittelyä kentällä, välillä saatan myös juoksuttaa poitsun joko liinassa tai irtona. Kokonaan vapaata en pidä Fasulle kuin todella harvoin, kerää ihan turhaa energiaa vain niistä, sekä jalatkin tarvitsisivat säännöllistä päivittäistä liikuntaa ja muutenkin kun poni on tottunut päivittäin liikkumaan niin näin olen todennut parhaaksi :) Ihan oman fiiliksen mukaan mennään, jos tulee useampi kouluilupäivä peräkkäin niin sitten keksitään seuraavaksi päiväksi muuta kuin sitä kentän kiertämistä, mutta mitenkään tarkasti en etukäteen liikutuksia suunnittele. Kiitokset kommentistasi!

   Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)