perjantai 19. syyskuuta 2014

We will forever be faded under gold skies

Tiistaina Annika oli kouluillut Fasun kanssa kentällä ja olivat harjoitelleet mm. kokoamisia ja lisäyksiä. Laukassa oli ollut eniten haastetta kun poni tarjosi herkästi ravia tai vaihtoja, mutta ihan hyvin oli kuulemma sujunut ja onnistuneitakin pätkiä tullut. Mutta pitäähän sitä vähän haastetta olla, kyllä ne siitä pikkuhiljaa kun treenaillaan lisää :) Ja onneksi tallilla pyörii hyvin valmennuksia, niin pääsee ratsastamaan valvojan silmän alle. Nythän Annika menee lauantaina poitsun kanssa kouluvalmennukseen.

Annika & Fasu 8.8.Pauliina kyseli minua tiistaina mukaansa ratsastamaan kaverinsa hevosella Arskalla ja mielelläni lähdin mukaan! Arska on -96 syntynyt lämppäriruuna, joka on ollut ratsuna noin viitisen vuotta. 1999-2006 välisenä aikana sillä on startattu 48 kertaa, eli jonkinverran sillä on kilpailtu. Nyt lähiaikoina Arska on ollut ajanpuutteen takia aika vähäisellä liikutuksella, energiaakin herralta löytyi kyllä ihan kivasti!


Liikutettiin Arska tallin viereisellä sänkkärillä ja oli kyllä ihanaa päästä menemään kerrankin sänkkärillä. Tämähän oli tosiaan ensimmäinen kerta kun ratsastan sänkkärillä, eihän siinä nyt sinänsä mitään ihmeellistä ole, mutta hirmu kivaa ainakin oli! En olekaan pitkään aikaan mennyt kellään muulla kuin Fasulla, vähän oli aluksi homma hakusessa, mutta kyllä se siitä pikkuhiljaa. Arska oli kuitenkin positiivinen yllätys ja kiva ratsastaa - oikein yritteliäs tapaus, vähän ehkä omalaatuinen mutta ihan hyvällä tavalla.


Vitsi kun päästäis joku päivä Fasun kanssa sänkkärille, toinen varmaan halkeis liitoksistaan!

Pauliina oli onnistunut kadottamaan kamerasta tarkennuksen, niin loppupään kuvat oli vähän sumeita.. :D

Innostuttiin Pauliinan kanssa tekemään myös pikku videokooste talleilusta:Keskiviikkona
hain meille sovitukseen Albionin koulupenkin, joka vaikutti heti ensisilmäyksellä hyvältä! Melkein samanlaista Albionia Sanna oli yhtenä päivänä sovittanut Fasulle, kun oli saanut kaveriltaan lainaksi ja satula oli istunut tosi hyvin. Jonkin aikaa kerkesin etsiä vastaavanlaista Albionia kunnes löysin yhden ja sain sen meille sovitukseen. Nyt keskiviikkona katsottiin satula Sannan kanssa läpi ja Sanna katsoi sen myös liikkeessä ja oikein hyväksi todettiin. Satula tuntui kyllä tosi kivalta istua ja poni vaikutti myöskin tyytyväiseltä, että rennolta. Jes, koulusatula vihdoin ja viimein löydetty!


Kouluiltiin tuolloin aika kevyesti Fauskin kanssa kentällä, otin ihan vain askellajit läpi ja tehtiin muutamia taivutuksia ja väistöjä. F oli kaikinpuolin kyllä tosi hyväntuntuinen, miellyttävä ja kevyt ratsastaa - oikein hyvä fiilis jäi kyllä ratsastuksen jälkeen ja molemmat ainakin tykättiin uudesta satulasta.

Fasu on kauheaa tahtia mättänyt jo yhden ison paalin (masu vaan kasvaa..) pitää nyt seurailla täytyykö jättää vapaa heinä pois!

Torstaina meillä oli vuorossa hyppypäivä, kun en olisi muutoin kerinnyt tällä viikolla ollenkaan hyppäämään. Rakentelin meille toiselle pitkälle sivulle pysty - 2 laukkaa - okseri - 2 laukkaa - pysty -tehtävän, jonka jälkeen tultiin kaarevalla linjalla samanlainen tehtävä. Piirsin teille taas ratapiirrustuksen, josta pitäisi varmaan vähän paremmin hahmottaa tuo tehtävä. F tuntui jo alkuverkoista lähtien tosi hyvältä ratsastaa, oli sopivan energinen ja alkuverkkahypytkin sujuivat oikein kivasti! Keksinkin esteistä kivan kahdeksikkotehtävän, jota sovelsin alkuverkkahypyissä ja saatiinkin hyviä vaihtoja aikaan.
Korkeimmillaan esteet olivat tehtävässä 80cm'n paikkeilla ja poni oli kyllä tosi kivantuntuinen! Nostin suoran linjan esteet n. 90-100cm ja tultiin muutamisen kerran linjaa molempiin suuntiin, jonka jälkeen hypättiin vielä pari kertaa pelkkää pysty - okseri -linjaa, jossa okseri oli korkeimmillaan 120cm. Fasu oli kaikinpuolin super ja hyppäsi hyvin, että innolla, eikä pudotuksiakaan tullut kuin pari hassua ja nekin kuskin töppäilyjen takia. Ensi viikon sunnuntaina päästäänkin estevalkkaan hyppäämään.
Annika liikuttelee jätkän tosiaan nyt perjantain ja lauantain, kun itse olen töissä ja heilläkin on tosiaan se kouluvalmennus lauantaina. Ensi viikolla voisin estevalmennuksen lisäksi ottaa Iinalta yhden koulutunnin tai vaihtoehtoisesti Iina voisi läpiratsastaa Fasun jonain päivänä, jos hän ehtii. Palaillaan taas! :)

4 kommenttia:

 1. Meilläkin on albinon koulusatula erittäin hyvä! Kivoja kuvia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, vaikutti kyllä tosi hyvältä! :) Mukavaa, että pidit ja paljon kiitoksia!

   Poista
 2. Mitkä oli metrivälit tossa pysty-okseri-pysty linjalla? :)

  VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)