lauantai 13. syyskuuta 2014

call it magic when I'm with you

Kiitoksia hirmuisesti kaikille äänestäneille, tämä uusi ulkoasu tosiaan voitti äänestyksen :) Vanha ulkoasu sai yhteensä 14 ääntä ja tämä uusi 32 ääntä, joka tekee prosenteissa vanhalle 30% ja uudelle 70%, eli ihan selkeästi uusi sai enemmän kannatusta. Mukavaa, että pidätte ja risuja ja ruusuja otetaan vastaan!

Maanantaina käytiin kentällä otettujen alkuverkkojen jälkeen pyörähtämässä maastossa ja kylläpä oli taas ihanaa maastoilla, kun ilmakin suosi! Fauski käyttäytyi oikein kiltisti koko lenkin ajan, vaikka kyttäilikin jonkun verran. Yksi pelottava traktorikin tuli meitä vastaan, mutta se jäikin tien sivuun parkkiin niin päästiin tutustumaan siihen. Käytiin tosiaan ponin kanssa ihan lähietäisyydeltä haistelemassa mokomaa härveliä, joka aiheutti poitsulle vähän ylimääräisiä sydämen tykytyksiä. Mutta hengissä selvittiin! Ainiin ja huomaa kyllä, että päivät ovat jo aika paljon lyhentyneet, kun loppulenkistä alkoi hämärtämään vaikkei kovin myöhään edes oltu liikenteessä. Niin se talvi sitten sieltä kokoajan tulee..^ Fasua ihmetytti kovin kun pellolle olikin jostain tupsahtanut muutama hevonen!

Tiistaina katottiin Sannan kanssa vielä se yksi koulupenkki läpi ja niinhän siinä kävikin niin miten epäiltiin, satula heitti minut takakenoon. Ponille se oli muuten ihan jees, itse en kyllä tykännyt satulasta juurikaan.. Eli ei tämäkään ollut sitten hyvä. Mentiin tosiaan kentällä ihan kevyesti kaikki askellajit läpi -periaatteella eikä tehty juurikaan kummempia sinä päivänä. Fasu pääsi melkein heti lenkin jälkeen kengitykseen ja oikein asiallisesti käyttäytyi, eikä loppupeleissä edes paljoa jännittänyt uutta kengittäjää! Tosi siistiä jälkeä kyllä tuli, nyt on hyvät uudet tuliterät popot alla - kyllä kelpaa taas mennä.


Annika vuorostaan liikutteli Fauskin taas keskiviikkona, että torstaina ja hyvin oli kaksikolla molempina päivinä mennyt! Fasu oli kuulemma tuntunut keskiviikon maastossa aluksi vähän jäykältä, mutta oli vertynyt kuitenkin hyvin loppua kohden. Torstaina poni oli kuitenkin ollut ihan normaalin tuntuinen, kun Annika oli kouluillut sen kanssa kentällä. Fasulla oli muuten varsin sievä mutakuorrutus torstaina yllä - onneksi
se oli tuon näköinen vasta ratsastuksen jälkeen, eikä ennen sitä!


Perjantaina sovitettiin meille Postin kautta tullut estesatula ja yllätys yllätys, ei sekään ollut meille ihan sopiva. Satula jäi aavistuksen liian pitkäksi ja toppauskulma oli tässä puolestaan vähän liian loiva. Omalle persaukselle satula tuntui kuitenkin tosi hyvältä, kun pikaisesti sen Sannan silmän alla ratsastin. Sannan kautta saadaan pari satulaa nyt sovitukseen, josko niistä sitten. Ja jos ei muu auta niin pakata poniin kyytiin ja hurautetaan jonnekin paikan päälle sovittelemaan satuloita.

Otettiin perjantaina muutamia yhteiskuvia, jonka jälkeen kouluiltiin kevyesti ilman satulaa kentällä. Puolessa välissä jouduttiin käymään tallissa laittamassa satula selkään, kun Sanna oli juuri lähdössä tallilta, mutta halusi katsoa
vielä estesatulan liikkeessä. Otin pikaisesti sillä askellajit läpi, jonka jälkeen otin satulan pois ja jatkettiin vielä hetki ilman satulaa. Poni tuntui kyllä kaikinpuolin ihan hyvältä, että kevyeltä ratsastaa ja saatiin muutamia tosi kivoja väistöjäkin aikaan. Kauhee, kun kuvistakin huomaa miten ponin maha on vähän päässyt kasvamaan! Ei tehnyt yhtään hyvää meidän linjoille, että F sai kokonaisen heinäpaalin tarhaansa - varmaan muuta teekkään enää kuin syö ja syö.. :D No pitää tarkkailla ruokien määrää nyt ja lisätä liikuntaa. Peacemakeriahan F ei edes syö sitä minimimäärääkään tällä hetkellä. Hitsi kun ois hyvät satulat niin päästäisiin huomattavasti paremmin treenailemaan..


"Pusu"


"Vilkuta" "Niiku näin"Otin lopuksi suitset pois ja mentiin jonkin aikaa pelkällä kaulanarulla, jonka jälkeen tehtiin hetki maastakäsin työskentelyjä. Fasu oli kyllä ihan super pelkällä kaulanarullakin, laukanvaihdot ja jonkunsortin pohkeenväistötkin onnistuivat ihan leikiten! Ei sillä niin väliä onko se väistö nyt niin tyylipuhdas, pääasia että toinen yrittää ja mielellään :) Oikein hyvä fiilis jäi kyllä treenin jälkeen!

Laitoin alkuun muutaman kouluiluklipinkin kun löytyi :) Mutta kohdasta 0.35 eteenpäin kaulanaruilua!Ja sunnuntaina postaillaan jälleen, eli palaillaan piakkoin!

6 kommenttia:

 1. Tuo mutakuva :D hahhah, hiukan vaihtoi väriä... :D Hienoja kuvia kuitenkin kaikki! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo vähän väri vaihtui ponissa.. :D Kiva kuulla, että pidit ja paljon kiitoksia!

   Poista
 2. Noi sun kaulanaruilu/maastakäsittelyvideot on kaikki ihan samanlaisia. Ei kukaa niit jaksa kauaa kattoo... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän ne tuppaa ehkä vähän olemaan.. :/ Tuossa ei ole nyt tällä hetkellä lähistöllä käytössä mitään peltoakaan, missä voisi kaulanaruilla.

   Poista
 3. Ihailtavaa luottamusta puolin ja toisin, kaulanaruilussa ja maasta käsin työskentelyssä :)

  VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)