tiistai 16. syyskuuta 2014

let's take a chance and see - a chance of what could be


A good reminder to never give up the
things we love most or stop chasing
 our dreams. Like it if you ♥ it, repin it if you believe it.

Lauantaina
oli vuorossa estetreenit Fauskin kanssa ja kehittelin meille kentälle pienen simppelin radan. Viimeeksi ollaan ihan rataa hypätty vajaa parisen kuukautta sitten, voitte kuvitella että oli lieviä kontrollointivaikeuksia välillä.. :D Lisää ratatreeniä (ja kontrolliharjoituksia!) vaan alle niin kyllä se siitä tasoittuu. Ponilla oli ainakin - yllätys yllätys - hirmuisen hauskaa päästä jälleen pomppimaan.Päätettiin lanata kenttä ennen esteiden rakentamista ja ihan hyvä siitä tuli. Sadetta tosin kaipailtaisiin!

Fasu kummasteli aidan takana, että mitä ihmettä kentällä tapahtuukaan..

Venyteltiin alkukävelyiden jälkeen puolipitkällä ohjalla eteen-alas ravissa ja laukassa. Laukassa olin aika paljon kevyessä istunnassa, että selkä sai mahdollisimman paljon tilaa. Poni venytteli oikein mielellään ja oli kaikinpuolin mukavan, että rennontuntuinen. Työskenneltiin hetki kaikissa askellajeissa, ravissa ja käynnissä tehtiin muutamia väistöjä ja taivutuksia, sekä yleisesti paljon siirtymisiä niin askellajin sisällä kuin askellajista toiseen. Alkuverkkahypyt otettiin ristikolle, jonka jälkeen hyppäilin yksittäisinä kaikki radan esteet ja aloin tulemaan lopulta rataa n. 70cm korkeudessa.

Alkuhypyt sujuivat ihan rauhallisissa merkeissä, mutta mitä enemmän päästiin hyppäämisen makuun sitä enemmän ponikin innostui. Jouduin pari kertaa kesken radan ottamaan ihan stopin ja pyytämään pakitusta, kun tuntui että poni ei pysynyt nahkoissaan.

Hitsi, tää satula oli muuten hyvä, mutta (kuten huomaatte) liian pieni & "vähätukinen" minulle :/Korkein rata oli 90cm'n paikkeilla mitä tultiin - tai lopuksi hypättiin pari kertaa n. metrin korkuista kolmen esteen tehtävää. Poni hyppäsi kokonaisuudessaan hyvin, loppua kohden hiukan rauhoittuikin ja sain otettua pidätteet paremmin läpi. Kuskilla oli hiukan ongelmia hahmoittaa ponnistuspaikkoja, etenkin kun rytmi oli hiukan hukassa. Etenkin tuota ruskeaa estettä hypätessä tuntui, että puomit hukkuivat ihan taustan sekaan ja monesti ajauduttiinkin liian lähelle. Poni kuitenkin kiltisti pelasteli kuskin tyhmiä virheitä ja yllättävän hyvin koivet nousi myös vähän huonoimmistakin paikoista! No tästä on taas hyvä jatkaa etiäppäin ja 28pv meillä on tosiaan estevalmennus tiedossa tuossa kotikentällä.Olen yrittänyt pitää nuo blogikoostevideot noin puolentoista minuutin pituisina, etteivät ihan mahdottoman pitkiksi venähtäisi ja ehkäpä ne paremmin jaksaa katsoa loppuun. Tähänkään en nyt laittanut kuin yhden kokonaisen radan, kun radat kestivät n. 40sek.Loppuverkkahypyiksi tultiin parisen kertaa pikkuristikkoa, jonka jälkeen otettiin hetki eteen-alas venytellen laukkaa ja venyteltiin sitten pitkään loppuravit. Käytiin vielä maastossa kävelemässä pieni lenkki lopuksi ja sitten poitsu pääsikin talliin pesulle. Kylmäilin hetken letkulla jalkoja, jonka jälkeen laitoin kylmäyssuojat jalkoihin ja arnikaa selkään. Ponin möllöttäessä pesarissa putsailin meidän varusteita ja vein ulos varusteita kuivumaan. Nuo kylmäyssuojat ovat kyllä kätevät, eipähän tarvi vesiletkun kanssa kyykkiä ja kylmätä jokaista jalkaa erikseen, jolloin menisi aika paljon vettäkin hukkaan.

Kun suojat olivat olleet n. parikymmentä minuuttia jaloissa otin ne pois ja venyteltiin sitten nameilla molemmille sivuille ja alas. Ja kello näyttikin jo sen verran, että poni sai jäädä sisälle syöpöttelemään.Annika oli käynyt sunnuntaina hölköttelemässä ponin kanssa kentällä ilman satulaa ja kuulemma hyvin oli mennyt, jahka poni malttoi keskittyä töiden tekoon. Maanantaina päätin päästää Fauskin taas irtona juoksentelemaan kentälle ja sieltä lähtikin aikamoista rallia, ei tarvinut kuin välillä vähän maiskauttaa.. :D Teki ainakin ponille hyvää päästä purkamaan ylimääräisiä energioita ja kyllä se niin tyytyväisen oloisesti lopussa hölkkäilikin, kaveri vain puuttui. Sain ikuistettua Fasusta ensimmäiset pukkikuvatkin, kun toinen muutaman kerran innostui perää viskelemään. Olevinaan niin hurja poni!
Haha, oikein hyvä kuvakulma lentävälle lihapullalle.. :D Mokkiskin taustalla ihmettelee mitä tapahtuu.Onni on valkoinen poni!

Irtojuoksutuksen jälkeen kouluiltiin vielä ilman satulaa ja keskityttiin nyt aika paljon väistöihin käynnissä että ravissa, ja kivoja väistöjä saatiinkin loppujen lopuksi tehtyä! Laukassa treenailtiin vähän vastalaukkaa loivilla kiemuraurilla ja laukka tuntuikin lopuksi tosi hyvältä ja rullaavalta. Tein vielä hetken ravi-laukka -tehtävää, jossa tulin keskihalkaisijat aina laukassa ilman vaihtoa ja siitä siirryttiin suoraan raviin ja kun poni tuntui hyvältä nostin laukan ja tulin uudestaan keskihalkaisijan. Vaikka F on aina niin herkästi vaihtelemassa laukkoja niin tällä kertaa selvittiin kokonaan ilman vaihtoja! Poni oli yleisesti tosi hyväntuntuinen, sekä kevyt ratsastaa ja kulki myös hyvin omalla moottorillaan.


Annika käy tällä viikolla tiistaina, perjantaina ja lauantaina. Itse olen Kouvolassa töissä nyt pe-la ja lauantaina Annikalla onkin poitsun kanssa kouluvalkka. En ehdi tällä viikolla hyppäämään muulloin kuin torstaina, joten silloin on luvassa jonkinsortin estetreenit. Mielessä onkin jo jonkinlainen tehtävänpoikanen hyppelyjä varten! Nyt keskiviikkona meille tulee yksi potentiaalinen koulupenkki sovitukseen, en nyt vielä kirjoittele siitä sen kummempia ettei turhia toiveita elätellä..

Mitäs piditte postauksesta? Oliko kuvia liikaa vai sopivasti?
Postausehdotuksia otetaan myös vastaan, ehdotelkaas! :)

10 kommenttia:

 1. Meilläkin täällä sais sataa kun kenttä pölisee ihan mukavasti.. Kamera ihan hiekassa ja saappaan varret hiekan peitossa... Ja mukavinta kun naama täynnä hiekkaa D:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, näinpä :D Vähän voisi kyllä jo sataa, mieluiten jonain yönä niin tekisi kentälle hyvää!

   Poista
 2. Satulan tuumakoko tulisi määräytyä hevosen selän, eikä sinun persauksesi mukaan. Jos et mahdu satulaan joka on sopiva ponillesi tarkoittaa, että olet liian iso/pitkä ponillesi :) Ei satulan kokoa katsota ratsastajan vaan ponin selän mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedetään :D Fasun edellinen estepenkki oli 17" ja aika pitkä sellainen, lyhyt 17.5" käy myös ponin selkään. Ei kannata paljoa noita tuumakokoja tuijotella kun välttämättä ei vastaa ihan sitä mitä luvataan. Nyt meillä oli kokeilussa tämä 16", etsinnässä olisi sama satula 17".. :) En mie ole ainakaan neljän vuoden aikana yhtään kasvanut ja hyvin olen aina ennenkin satulaan mahtunut, turhaa ottaa pieni 16", kun voi ottaa vaikkapa 17".

   Poista
  2. Ammattivalmentajat ovat minulle tuumanneet, että 16.5 on maksimi ponin kyytiin ettei pääse vahingoittamaan ponin selkää/lihaksistoa.... Omalla hevosellanikin on 16.7 penkki ja en todellakaan voisi kuvitella iskeväni sen suurempaa ponin kyytiin...

   Poista
  3. Kyllä meilläkin on ammattilaisihmisiä katsonut ponin selkää ja satulaseppäkin on selän katsonut ja käynyt mittaamassa. Joku 17" saattaa olla vaikkapa lyhyempi kuin 16.5", ei kannata sitä tuumakokoa liikaa tuijotella, se on tullut huomattua. Yksikin 17.5" oli silminnähden paljon pienempi kuin toinen 17", riippuu ihan satulasta. Pidän kyllä huolta, että poni löytää oikean ja sopivan satulan, ei huolta :)

   Poista
 3. Miksi käytät suitsia ja turpiksia irtojuoksutuksessa? Eikö se ole vähän hupsua? sillä eihän hevonen voi ryöstää vapaana ollessaan, joten kuolaimet ja kiinni köytetty turpa on hieman erikoinen valinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oishan se ollut tietenkin mukavempaa juosta ihan 'nakuna', ensi kerralla pitääkin antaa toisen olla ihan villi ja vapaa.. :) Nytkin laitoin suitset ratsastusta varten ja irrotin ohjat vain irtojuoksutuksen ajaksi. Lisäksi irtohypytämme yleensä suitsituksessa, siitä varmaan jäänyt tuo tapa.

   Poista
 4. voi on ihanan värinen! =) + hienoja kuvia ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. F kiittää :) Mukavaa, että pidit ja kiitoksia paljon kommentistasi!

   Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)