lauantai 7. kesäkuuta 2014

Hoping to find it all, and I think I found my way

Keskiviikkona ja torstaina kävin ennen töitä tallilla liikuttelemassa Fasun ja samalla siivoilin poitsun karsinan ja laittelin heinät valmiiksi. Parin rankemman päivän kunniaksi tein suhteellisen kevyen venyttelytreenin kentällä. Tein alkuun pitkät käyntityöskentelyt ja tuttuun tapaan tehtiin paljon väistöjä, avo- ja sulkutaivutteluja, sekä ympyrällä taivuttelin hetken aikaa liioitellusti sisään ja ulospäin. Jo alusta alkaen Fauski tuntui hyvältä, että mukavan rennolta ja pikkuhiljaa siirryttiin ravailemaan puolipitkällä ohjalla rennosti venytellen. Vaihtelin muutaman kerran ravissa suuntaa, jonka jälkeen otin hetken aikaa reipasta laukkaa molempiin suuntiin eteen-alas venytellen. Laukkojen jälkeen työskentelin hetken aikaa ravissa tuntumalla, jonka jälkeen venyteltiin eteen-alas loppuravit. Ponikin pääsi hetkeksi vesiletkun alle viilentymään, kun oli pitkästä aikaa taas hirveän lämmin päivä - aurinkokin porotti suoraan kentälle!

Sunnuntaina päästään pitkästä aikaa taasen skabailemaan!



Torstaina olin suunnitellut hyppääväni hiukan poitsun kanssa, etenkin kun viime hyppelyistä oli kulunut jo reilu viikko. Fasulla kun pitää pitää hyppääminen mahdollisimman säännöllisenä, ettei toinen pääse liikaa innostumaan esteistä! Varsinkin kun nyt sunnuntaina ollaan menossa kisoihin niin liki kahden viikon hyppytauon jäljiltä toinen olisi varmaan vähintäänkin revennyt liitoksistaan nähdessään esteen.. :D Ja viime kisoistakin on aikaa jo se huimat 8kk?! On ollut kyllä paljon huonoa tuuria tämän kisakauden suhteen, mutta toivottavasti kaikki kääntyisi vielä parhain päin.



Innostuin selailemaan vanhoja kuvia, tältä me näytettiin 2011 heinäkuussa!

Suunnattiin Fasun ja kameranjalustan kanssa kentälle puolenpäivän aikaan, kun en saanut meille mistään kuvaajaa. Rakentelin pitkälle sivulle meille pystyn ja lävistäjälle okserin, helppo ja yksinkertainen kahden esteen tehtävä! Alkukäyntien jälkeen otin ravit ja laukat läpi puolipitkällä ohjalla venytellen, jonka jälkeen työskenneltiin hetki kaikissa askellajeissa tuntumalla ja tehtiin jonkin aikaa väistöjä kahdeksikolla.

Alkuverkkojen jälkeen aloitettiin hyppääminen n. 75cm korkeudelta ja siitä sitten nostettiin pikkuhiljaa hyvien hyppyjen jälkeen. Pudotuksia tuli tosin pari kuskista johtuen, mutta poni hyppäsi kyllä kokonaisuudessaan oikein hyvin! Mitä enemmän esteet kasvoivat sitä paremmin F myöskin keskittyi. Välillä paikat jäivät vähän liiankin kauas, mutta hienosti venyttiin aina yli! On tuo kyllä välillä sellainen vieterikoipi, että tullut ihan ihmeteltyä miten se on voinut venyä niinkin hulluista paikoista puhtaasti yli.. :D Okseri taisi olla korkeimmillaan 110cm ja pysty 105cm. Loppuun hypättiin hetken aikaa pienempää, jonka jälkeen venyteltiin pitkään eteen-alas ravit. Tallissa poni pääsi taas hetkeksi suihkuun viilentymään, jonka jälkeen venyteltiin ja laittelin vielä kylmäsavet jalkaan, sekä arnikaa selkään.





^ Kai tuo jalustalla kuvattu video oli parempi kuin ei mitään, vai oliko liian tylsää katsottavaa? Mukavampaa se minusta ainakin on, jos löytyy edes jonkinlaista matskua ratsastuskerroista.. :)

Perjantaina Henni kysyikin, että olisiko voinut liikutella Fasun, kun Lina tuli ratsastamaan Helkaa ja Lailalla oli vapaa. Eli Henni siis liikutteli poitsun ja oli kuulemma aluksi mennyt hiekkatiellä, jolloin Fasu oli ollut kaikissa askellajeissa todella hyvä, että rento. Henni oli päättänyt lähteä sitten Linan ja Helkan kanssa maastoilemaan niin poitsupa oli innostunut siellä vähän kuskailemaan Henniä ja pidätteet olivat menneet kuuroille korville. Takaisin tallille päästyään Tiia oli vaihtunut kuskiksi ja olivat kuulemma aluksi käyneet pelloilla, jonka jälkeen siirtyneet kentälle. Fasu oli vieläkin ollut kuulemma oikea ADHD, mutta loppujen lopulta rauhoittui kentällä ja loppua kohden oli ollut tosi jees!

Hennistä ja Fasusta yksi ehdoton suosikkikuvani viime kesältä!

Huomasittekos kenties jotain outoa postauksessa..? Tosiaan en kirjoitellut tähän postaukseen kuin Fasusta - ajattelin nyt ensimmäistä kertaa kokeilla tälläistä järjestelyä, jota on aikaisemmin välillä toivottukin. Miltä vaikutti, hyvä/huono? Kun Tiia kirjoittelee aktiivisesti Vikistä omaan blogiinsa ja Henni Helkasta, sekä Lailasta omaan blogiinsa niin olisiko parempi, että muuttaisin tämän blogin pelkästään Fasun blogiksi? Pystyisin kirjoittelemaan tarkemmin meidän kuulumisia, sekä pidemmin ratsastuskerroista. Blogi olisi kuitenkin vähitellen muuttumassa vain Fasun ja miun elämästä kertovaksi, kun meillä on nyt elokuussa edessä muutto Lappeenrantaan (vink vink sielläpäin asuvat)!

Sunnuntaina korkataan tämä kisakausi Haminassa seuraestekilpailuissa, jossa hypätään 80cm ja 90cm. Ensi viikon lauantaina ja sunnuntaina suunnataan sitten molempina päivinä Kotkaan hyppäämään, jossa olisi tarkoitus hypätä alue 80cm ja 90cm. Ehkä mekin saadaan pikkuhiljaa tämäkin kisakausi tästä rullaamaan :)

Uuden Fasu-videon valmistuessa jaan nyt teille tämän vanhan videon:



Ja loppuun vielä muutama kuva viime lauantain ylppäreistäni:

Malja valmistujaisille!



Papan kanssa yhteiskuvaa.. :)



Kampaus näytti tältä takaa!

28 kommenttia:

  1. Kirjoita vain Fasusta ;) minun mielestä taisin toivoa sitä joskus aikaisemminkin!

    VastaaPoista
  2. Ajattelinkin kommentin heittää, että kirjoittaisit vain Fasusta. Mielestäni tämä olisi parempi :)

    VastaaPoista
  3. Mun mielestä olis hyvä idea, että kirjottaisit pelkästään Fasusta. Juurikin noiden sun mainitsemien syiden takia :D

    VastaaPoista
  4. En tiedä lähettikö tämä puhelin ikinä tuota kommenttia, kun junassa istuin ja yhteys katkesi mutta joka tapauksessa olen aikaisemminkin toivonut että kirjoittaisit pelkästä Fasusta joten anna palaa vaan! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllä lähetti! :) Miun pitää vaa hyväksyä kommentit ennen kuin ne tulevat näkyviin. Mutta kiitoksia paljon vielä kerran =)

      Poista
  5. Mun mielestä olisi kiva jos kirjoittaisit vain Fasusta, kun seuraan tämän blogin lisäksi Hennin ja Tiian blogeja, niin välillä samat asiat tulee luettua kolmenkin kertaan. Tsemppiä kisoihin! :)

    VastaaPoista
  6. Nyt oli huono se oli kivempaa kun kirjoitit kaikista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiian ja Hennin blogeista on kuitenkin luettavissa samat asiat, että todennäköisesti blogi tulee muuttumaan vain miun ja Fauskin blogiksi.. :) Kiitoksia kommentistasi!

      Poista
  7. Tosi kiva postaus ja älä enää kirjota muist ku fasust. Mut sit ku et enää kirjota muist nii sit pitäs varmaa vaihtaa banneri. Voisit vaik pitää jonku bannerikisan tai jonkuu. Sun blogi on paras ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kommentistasi! :) Bannerikisa olisi itseasiassa aika hyvä idea!

      Poista
  8. Sori toi toine kommentti, pikkusisko 8 vee kirjotti XD

    VastaaPoista
  9. Mustakin ois parempi jos kirjoittelet vaan Fasusta, juurikin sen takia kun luen jo Tiian ja Hennin blogeja niin asiat tulee sitten aina luettua kolmeen kertaan ja nyt kun kirjoittelisit vaan yhdestä hevosesta postauksista tulee yksityiskohtaisempia ja tarkempia :)

    VastaaPoista
  10. Tää oli tosi kiva, sulla on ihana heppa!

    VastaaPoista
  11. Oli mun mielestä kivempi kun vaan sun ja Fasun kuulumiset tarkemmin:) Tosi kivoja kuvia!

    VastaaPoista
  12. Kuinka monta kertaa viikossa hyppäätte? (: Ja joo kirjoittele fasusta tänne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyrin hyppäämään n. kerran viikossa, joskus enemmän, joskus vähemmän. Etenkin talvisin saattaa olla välillä parisenkin viikkoa hyppytaukoa ja kesällä taas tulee enemmin hypättyä, kun olosuhteet ovat paremmat (esim. kenttä paremmassa kunnossa) ja kilpailuitakin on normi treenien ohella. Kiitokset kommentistasi!

      Poista
  13. Ai sie oot muuttamassa tänne päin, kiva juttu! Ilmeisesti opiskeluiden perässä? Onko fasulle jo tallipaikka tiedossa? Blogi toimii varmaan vaan paremmin jos kirjoitat pelkästä fasusta. :)

    Pitikin myös kysäistä onko siellä Kouvolassa hyviä hevostarvikeliikkeitä? Kypärän hankintaa suunnitellessa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, opiskelujen perässä muutan :) Tallipaikka vielä avoin, pitää käydä tutustumassa eri vaihtoehtoihin ja onhan tässä vielä aikaa päättää!

      K-maatalous, Agri ja Kymen ravi&ratsu löytyy, netistä löytyykin aika pitkälti Kymen ravi&ratsun tuotteita, klik. Jos pidemmälle haluaa lähtä niin esim. Kotkasta ja Haminasta päin löytyy hyviä hevostarvikkeita.. :) Kiitokset kommentistasi!

      Poista
  14. Minusta olis kiva, että jatkaisit blogin kirjottamista näin että postaukseen mahtuisi mukaan myös muut ponit (ehkä vähän pienemmältä osalta) niin kauan kun täällä Valkealassa pysyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blogi on muuttumassa nyt pelkästään minun ja Fasun blogiksi, mutta kiitokset silti viestistäsi! :)

      Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)