tiistai 19. syyskuuta 2017

eiliset maneesihyppelöt & muuta mukavaa + linkkaa blogisi!

Kuukauden takaiselta irtohypytyskerralta
 
Varasin meille eilen estetreenejä varten lähitallin maneesin kun meidän oma kenttä on kauheiden sateiden takia ollut aika märkä. Nyt on tosin ollut muutama poutaisempi päivä, että luulisi kentänkin olevan parempi, mutta vaikea noita säitä on hirveästi etukäteen ennustaa. Fasullakin alkoi hyppylomaa pikkuhiljaa kertymään ja kisat uhkaavasti lähestymään niin piti mahdollisimman pian päästä pomppimaan. Tallilta onneksi kävelee maneesille vajaa puolisen tuntia, joka ei ole kyllä yhtään paha matka ja ponikin saa samalla hyvät alkukäynnit.

Ei alettu rakentelemaan mitään kovin monimutkaista rataa kun aika oli aika rajallinen ja tolpatkin täytyi ulkokentältä kantaa. Alkuverkkojen jälkeen tulin muutaman kerran kavalettilinjan, jonka jälkeen siirryttiin hyppämään pientä rataa. Fasu oli alusta alkaen hyväntuntuinen ratsastaa ja liikkui hyvin omalla moottorillaan eteen. Vähän oli aluksi meillä hyvän rytmin kanssa hakemista kun välillä kuski jäi liikaa himmailemaan, jolloin välit jäivät ahtaiksi, eivätkä olleet yhtä sujuvia. Aina hyvän suorituksen jälkeen nostettiin ja korkeimmillaan rata oli varmaan n. 80cm kieppeillä. Ei viitsinyt liikaa ottaa hyppyjä alle, että poni jaksaisi vielä Erikankin kanssa hyppäillä. Kokonaisuudessaan Fasu hyppäsi kyllä oikein kivasti, eikä pudotuksiakaan tullut meille yhtään. Erika tuli muutaman kerran rataa ja lopuksi hyppäsivät linjalla okseria vähän isompana. Muutamaa lähestymis/rytmivirhettä lukuunottamatta kaksikolla meni myös oikein näppärästi!
Nyt Fasulla on muutama kevyempi päivä ja Henni varmaan huomenna klippailee poitsun. Yleensä klippaus on mennyt vähän liian loppuvuoteen, parempi vaan klippailla nyt hyvissä ajoin niin saa vähän turkkia takaisin kasvatettua. Viime vuonna iski vielä tosi hyisen ja tuulisen päivän klippauksen jälkeiselle päivälle ja tuntui, että poni paleli vaikka oli kuinka paksut takit päällä. 

Sain muuton keskellä kaivettua vanhasta koneesta kuvia pihalle ja tähän uuteen koneeseen asennettua kuvan- ja videonmuokkausohjelman. Hirveä hinku olisi tehdä youtubeen joku uusi Fasu-video, mutta uudet materiaat on varmaan vähän turhan yksipuolisia.. Vuosia sitten tuli kuvailtua paljon monipuolisempaa matskua kun usein kuvattiin pelkkää Fasu-videota ajatellen erilaisia klippejä. Haluaisin kovasti päästä myös editoimaan meidän "Tomorrowland aftermovieta" kun sain kaverilta sopivasti festareille lainaan GoPro-kameran. Alkaa tosin olla muutama essee ja muutama muukin koulujuttu jonossa - pakko varmaan ensin keskittyä niihin ennen kuin alkaa deadlinet pahasti paukkumaan.. :D

Samaan syssyyn julkaistaan vielä elokuulta yhdeltä estetreeniltä muutama kuva ja klippi, jotka ovat jääneet julkaisematta. Näistä treeneistä jäi kyllä tosi hyvä fiilis ja poni teki ihan supereita hyppyjä!Muutama kännykällä kuvattu klippi:Ensi viikolla olisi lähistöllä seuraestemestaruudet, joita ollaan Erikan kanssa vähän kateltu sillä silmällä. Alustavana suunnitelmana olisi molemmat hyppäillä 80cm AM5 -seniorimestaruusluokka. Noiden kisojen jälkeen jäädäänkin pienelle lomalle - sain klinikan varattua sopivasti kisojen jälkeen heti ensi kuun alkuun. Tarkoituksena olisi ainakin rokottaa poni, sekä tehdä taivutuskoe ja ultrata etujalat. Eipä siitä taida puoltakaan vuotta olla kun käytiin klinikalla tekemässä ihan perus tsekkaukset, mutta ainakin se tuo allekirjoittaneelle mielenrauhaa (ainakin toivottavasti).

Lopuksi toivoisin vielä teidän linkkailevan blogejanne, kaipailisin vähän uutta luettavaa! Voisin seuraavaan postaukseen nostaa esille vaikka muutaman suosikkini ehdotettujen joukosta :)

14 kommenttia:

 1. Tosi kivoja kuvia ja kiva postaus oli muutenkin😊

  iidunhevoselamaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että pidit ja paljon kiitoksia! Täytyykin käydä tutustumassa siun blogiin :)

   Poista
 2. Tsempit kisaan, toivottavasti menestytte!

  http://olgajabeauty.blogspot.com

  VastaaPoista
 3. Kivan näköisesti meni teidän hypyt! Muutenkin Fasu vaikuttaa tosi näppärältä ponilta :) Zemppiä kisoihin!

  http://robotunicornsattack.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Olipa kivoja kuvia ja videoita. Tsemppiä kisoihin!

  www.tuhattasataa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Olette kyllä hienoja!

  http://maijunhevoselamaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. Sainkin blogistasi uutta luettavaa, sellaista etsiskelinkin :)
  http://stepmarlie.blogspot.fi/ tuossa vielä omani

  VastaaPoista
 7. Kiva blogi sulla, hienoja noi kuvat!

  https://puskaratsastajanpaivakirja.blogspot.fi/?m=1

  VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)