lauantai 25. helmikuuta 2017

Small deeds done are better than great deeds planned

Näistäkin kisoista kulunut jo pieni ikuisuus.. Joskohan ensi kuussa päästäisiin pitkästä aikaa kisaradoille!

Huhheijaa, noin viikon verran ehti venähtää tämä postaus kun yksinkertaisesti alkaa loppumaan vuorokaudesta taas tunnit kesken.. Onneksi huomenna on vihdoin ja viimein vapaa niin ei ollenkaan haittaa vaikka yön pikkutunneille menee. Tällä hetkellä teen tosiaan keikkaduunia kahden firman kautta eri kaupoissa ympäri Kouvolaa ja yllättävän hyvin on töitä riittänyt etenkin nyt lähiviikkoina. Nytkin takana on 11 työpäivän putki ja parhaimmillani olen tehnyt melkein 50h viikossa. Ehdottomasti parasta tässä työssä on se, että vapaapäiviä saa pitää aina kun haluaa (jos siis vaan malttaa..) eikä tarvitse erikseen anoa vapaita. Aion syksyyn asti jatkaa samoissa hommissa jos ja kun vaan töitä riittää - suunnitelmissa onkin niin paljon kaikkea kivaa kesälle kun vapaat saa kerrankin päättää itse.


^ Ponipojat päiväkävelyllä parisen viikkoa sitten.

Kuun alussa valittelin Fasun selän jumisuudesta ja F kranioitiinkin sitten heti muutamaan otteeseen ja nyt poni on ollutkin oikein hyväntuntuinen ratsastaa. Fasu on päässyt liikkumaan monipuolisesti, ollaan mm. kouluiltu, maastoiltu, käyty maastakäsin kävelyillä, hölkkäilty liinassa ja pitkästä aikaa myös kentällä hyppäilty.

Viime viikolla nappasin pitkästä aikaa jalustan mukaan tallille ja viritin kameran hetkeksi kentän laidalle kuvailemaan. Poni oli kokonaisuudessaan mukava ratsastaa; sopivan energinen ja herkkä avuille. Ei tehty mitään maata mullistavaa, ihan perusjumppailua kaarevilla urilla ja muutamia avoja ja väistöjä. Ollaan kyllä molemmat niin valmennuksen tarpeessa, täytyykin koittaa päästä koulutunnille kunhan tunnit pyörivät taas normaalisti. Meni yli tunti saada kasaan teille edes jonkinnäköinen kooste, kun edellinen läppärini (jolla siis videoneditointiohjelma on) on ihan jumissa enkä saanut kunnolla edes esikatseltua videoita kun pätki niin piruna. No, jotain klippejä sinne heittelin ja toivottavasti ovat edes tuon päivän parhaimmasta päästä.. :D
Poninviikare pääsi myös viime viikolla pitkästä aikaa enemmän hyppäilemään kun kentän pohja oli jees ja saatiin puomipirkkokin paikalle. Rakenneltiin toiselle pitkälle sivulle kolmen kavaletin innari ja toiselle pitkälle sivulle okseri. Mokoma innari pääsi yllättämään kun toinen väli olikin yhtäkkiä vähän turhan lyhyt - tyylikkäästi siitäkin tosin kiivettiin yli. Sen jälkeen menikin sitten molemmilta pasmat hetkeksi sekaisin, kunnes lopulta löydettiin taas hyvä rytmi tehtävälle. 
Hypyt sujuivat muuten oikein hyvin, yhtään pudotusta ei tullut ja kaikinpuolin hauskaa oli! Välillä tosiaan oli rytmi hiukan kadoksissa ja sen myötä myöskin paikat, selkeää rutiinin puutosta.. Toivottavasti pysyy nyt kelit ja pohjat hyvinä, että päästäisiin edes suht säännöllisesti jatkossa hyppäilemään. 


Henni oli tarkoittanut tämän yhden laukan väliksi, mutta tyylikkäästi mentiin ekalla kerralla innarina..


Niin ärsyttäviä ja rumia nuo karvattomat läntit (lapasuojakin ollut käytössä ahkerasti..), vinkkejä?Tämä viikko on näyttänyt pähkinänkuoressa tältä; ma - koulu, ti - juoksutus/maastakäsin kävely, ke - koulu/pelto, to - maasto, pe - maasto/pelto. Vuokraajat liikuttelevat Fasun nyt lauantaina ja sunnuntaina ja itse olen myös sunnuntaina menossa mukaan tallille, jos vaan ei työtarjouksia satu tulemaan.Ke-to välisenä yönä oli tullut ihanasti lisää lunta ja sen kunniaksi käytiinkin maastossa rallittelemassa! Voi sitä onnen määrää - jarrut oli vähän väliä kadoksissa ja Fasu kuulosti ihan possulta kun innoissaan röhki menemään.. :D Onneksi tuolla tiellä ei liikennettä ole niin ei ole ihan niin justiinsa onko pysäytysmatka 10m vai 100m. Hyvä vaan, että menohaluja löytyy, paljon huonompi homma olisi, jos ponia ei kiinnostaisi liikkua eteen.

Fasulla on muuten joku ihmeellinen nirsoilukausi käynnissä. Tallinomistaja laittoi jokunen aika takaperin viestiä, että oliko ponin iltaruoissa jotain uutta kun Fasu ei aluksi suostunut koskemaankaan niihin. Ja ihan pelkkää peacemakeria oli, jota poni on muutenkin vuosikaudet syönyt. Muutoinkin Fasu on nyt vähän "pitkin hampain" syönyt väkirehunsa, heinä kyllä maittaa sitten senkin edestä. Täytyy tarkkailla onko tämä vain joku väliaikainen vaihe vai täytyykö ottaa jokin toinen maittavampi rehu tuon rinnalle. Vai oiskohan kaikki lähtenyt siitä kun Elina antoi Fasun maistaa Ripen herkkuruokia ja poni tajusi, että tarjolla voisi olla jotain paljon parempaakin kuin hänen peacemakerinsä.. :D Haha.

Ei kai meille muuten sen kummempia kuulu - muutamia reissuja olen suunnitellut ensi kuulle ja yksi estevalmennus on jo varmistettu. Mahdollisesti myös vähän muutakin jännää tulossa, mutta niistä lisää sitten tuonnempana!

Kaisu oli käynyt ponin kanssa viime viikonloppuna pellolla. F1 ihan elementissään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)