perjantai 9. joulukuuta 2016

kuvien muodossa kuulumisia lähipäiviltä


Maanantaina kaverini kävi mukanani tallilla ja pääsi ensimmäistä kertaa Fasun selkään. Kaksikolla meni ihan hyvin ottaen huomioon, että poni on vähän erilaista tyyppiä kuin mihin kaverini on tottunut ja Fasukin tuttuun tapaan vähän jännitti uutta kuskia. Ihan perustyöskentelyä; kaikki askellajit läpi ja vähän jumppailua avojen ja väistöjen merkeissä. Käväisin itsekin vielä lopuksi selässä ja poni tuntui kaikinpuolin hyvältä ja mukavan rennon letkeältä. 
Tiistaina Pinja oli käynyt kentällä hölkkäilemässä ponin kanssa pääosin puolipitkällä ohjalla. Poni oli kuulemma ollut oikein hyväntuntuinen! Keskiviikkona mentiinkin ponipojan kanssa maastoon, ettei tule putkeen yhtään enempää "kentällä meno -päiviä". Käytiin heittämässä reilun tunnin lenkki / vajaa 9km - aika paljon jouduttiin tosin kävelemään kun isommat tiet olivat niin jäiset. Pienemmällä metsätiellä pystyttiin huoletta ravailemaan ja laukkailemaan, voi sitä riemun määrää! Vähän lisäkimmoketta otettiin tosin hakkuutyömaasta, jossa oli joku metsäkone katkomassa puita.. :D Yllättävän rauhallisesti päästiin kuitenkin ohittamaan se, kuskikin oli onneksi kohtelias ja piti hetken tauon, että päästiin turvallisesti ohi. Myös lenkin alussa yksi kuorma-auton kuljettaja sammutti ajoneuvonsa siksi aikaa, että päästiin kulkemaan ohi. Mukava, että välillä näinkin päin - muutaman kerran valitettavasti joutunut kohtaamaan aika tökeröitäkin kuskeja.. Ei ole annettu tilaa, hidastuksesta ei tietoakaan, torvea soitettu kohdalla jne. Onneksi ei ole mitään sattunut.

Aika huonosti erottuu enää klippausjäljet, ponikin saanut jonkin verran kasvatettua turkista takaisin.

Tänään suunnattiin Hennin kanssa päivällä tallille ja alunperin oli suunnitelmissa ohjasajaa pitkästä aikaa Fasu, mutta suunnitelmiin tulikin muutos kun valjaat olikin käytössä. Päätettiin sitten alkuun irtojuoksuttaa poni, että saataisiin muutamia kivoja kuvia ja ponikin pääsisi eroon ylimääräisistä energioistaan. Toinen oli kyllä niin onnessaan villinä ja vapaana, teki kyllä hyvää tuolle poninviikareelle päästä irtona rallittamaan!
^ Jälkimmäisessä kuvassa Fasu jäi tuijottamaan kentälle saapuvaa Rippeä vähän turhan pitkäksi aikaa ja kavaletti pääsi yllättämään poniraukan.. :D No ihan tyylillä siitä ainakin selvittiin. Laatu tai etenkin tarkennus vaihteli hirveästi kuvasta toiseen kun kamera tänään jotain oikutteli (?)

Välikävelyjen jälkeen hyppäsin itse selkään ja hetken aikaa työstettiin kaikkia askellajeja, sekä otettiin muutama pikku kavalettihyppykin. Poni tuntui ihan miellyttävälle ratsastaa, hypyt olivat mukavan rentoja ja rauhallisia. Estekuolaimen kanssa saa kyllä olla sileällä entistä tarkempi ja kevyempi käden kanssa, etenkin hankalempaan kierrokseen poni ei niin rohkeasti tukeudu käteen kuin mitä perus kolmipalalla. Kuvista tuli myös huomattua jälleen, että oma istunta kaipaisi kyllä ruoskausta, jos sitä ensi viikon loppupuolella mahdollisesti kerkeisi osallistumaan tunnille.


Henni hyppäsi lopuksi selkään hetkeksi työskentelemään kaikissa askellajeissa, jonka jälkeen loppuverkkaili eteen-alas,Huomenna kokeillaan sitten sitä ohjasajoa, viime kerrasta onkin kulunut ihan liian kauan, mutta eiköhän ohjasajot muistu hyvin ponin mieleen. Huomasin myös, että kummihevoskampanja käynnistyy taas ensi vuoden alusta ja ehdottomasti osallistutaan Fasun kanssa uudestaan. Tallin läheltä löytyykin vanhainkoti, jota aion kysyä meille kummikohteeksi - keväämmällä olisi tarkoitus päästä ihan vierailemaan kummikohteessa. Reilu vuosi sitten kävimme ilahduttamassa silloisen kummihevoskohteen vanhuksia ja jäi kyllä todella hyvä mieli reissusta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)