tiistai 31. toukokuuta 2016

True friendship is seen not through the eyes, but through the heart

Pitkästä aikaa kaulanaruiltiin ponin kanssa viime viikolla!

Viime viikko oli ponille yleisesti aika rento - pidin alkuviikon kevyenä raspauksen takia, loppuviikosta Fasulla oli ollut perjantai-iltana yhtäkkiä maha sekaisin, jonka takia pidettiin pari kevyempää päivää. Seuraavana päivänä ponin maha oli tosin jo paljon parempi, mutta seuraillaan nyt tilannetta. Juotin (tai yritin juottaa) Fasulle parina päivänä piimää, johon oli sekoitettu oluthiivaa sekaan. Oli kyllä loppujen lopuksi melkoinen operaatio pakkojuottaa pienellä ruutalla litra piimää kun ei se muuten herralle kelvannut.. :D Kiltisti poni kuitenkin antoi piimät juottaa, vaikka toimenpide selvästikin inhotti, eikä piimäkään tainnut kuulua mitenkään suosikkimakuihin. Toinen kyllä aina vaan alistuu kohtaloonsa, raspauksessakin seisoi ilman rauhoitusta vapaana käytävällä ja antoi niin kiltisti koko raspauksen tehdä alusta loppuun.


Viime viikon maanantaina kaulanaruiltiin ponipojan kanssa pitkästä aikaa - edellisestä kerrasta olikin ehtinyt kulua jo yli vuosi. Aluksi otin kevyesti kaikki askellajit läpi suitsien kanssa, jonka jälkeen irrotettiin ohjat suitsista "kaulanaruksi". Ei tajuttu ottaa tallista riimunnarua mukaan, mutta ohjat ajoivat hyvin asiansa. Fasu nyt toimii niin hyvin pelkällä istunnalla, ettei kaulanarusta tarvitse kun välillä vähän avittaa. Poitsun kanssa on kyllä aina yhtä mukava kaulanaruilla kun Fasu on herkkä avuille, sekä kuuntelee hyvin. Mitään täydellisiä avoja tai väistöjä ei saatu tehtyä, mutta hyvä yrityskin riittää - pääasia, että reagoi ja yrittää parhaansa. Oli kyllä mukavaa vaihtelua pitkästä aikaa vähän höntsäillä kaulanarun kanssa, ponikin oli mukavan rennon ja tyytyväisen oloinen. Pitääkin vähän useammin jatkossa kaulanaruilla!
Tänään (tai tarkemmin sanottuna eilen maanantaina) Henni tuli liikuttelemaan Fasun puolestani kun en saisi yhtään ylimääräistä rasittaa jalkaani. Jalka kipeytyi jo lähes 2kk sitten jalkaterän sivusta, välillä ollut parempi, välillä ollut niin kipeä että käveleminenkin on ollut työn ja tuskan takana. Vihdoin pääsin toissamaanantaina käymään ultrassa ja jalasta löytyikin jänteestä tulehdus / rasitusvamma. Mitään sille ei ole tietääkseni missään vaiheessa käynyt, huonoilla työkengillä on kuitenkin osuutta asiaan, että ehkä jatkossa kannattaa valita ihan työhön soveltuvat kengät.

Poitsun maha vaikutti ihan normaalilta - pääosin kakat olivat täysin kiinteitä, muutamaa pikkupoikkeusta lukuunottamatta. Sain porakoneen viimeinkin lainaan ja täytyykin ponin heinäastia porailla täyteen reikiä, että sadevesi pääsee valumaan samantien pois, eikä jää pohjalle. Heinähän alkaa menemään nopeasti huonoksi, jos se joutuu vedessä lillumaan ja yhtenä päivänä tulikin vettä ihan reippaasti. Se saattoikin olla syy, miksi ponin maha meni yllättäen niin sekaisin - mitään muuta ei oikein keksitä, eikä mikään ole muuttunut.Kevyemmän liikunnan jäljiltä poni oli alkuun vähän jäykkä, mutta vertyi kyllä hyvin loppua kohden. Viime viikolla oli kyllä muutama kylmempi päiväkin ja vettä satoi välillä kuin aisaa - ponit ovat ulkoilleet siis yötä päivää, että voi olla siitäkin menneen F vähän juntturaan. Tein parivaljakolle pienen jumppatehtävän innareista ja kavaletista, saatiin samalla otettua muutamia hyppyjä ja jumpattua selkää. Fasu ihan innostui päästessään hiukan pomppimaan, mutta yllättävän hyvin kuitenkin malttoi ja kuskikin pysyi hyvin kyydissä, vaikka ilman satulaa menikin.
Pieni tilannekuva - kuskilla on ainakin hirveän hauskaa! :D


Meillä piti olla Fasun kanssa Paken kouluvalmennus tällä viikolla, mutta harmikseni jouduin jalan takia sen perumaan. Peppi on onneksi tulossa torstaina Kouvolaan ja pääseekin taas läpiratsastamaan ponin - tekee kyllä hyvää tuolle poninviikareelle! Tallilla ehti olla toissa viikonloppuna estekilpailutkin, olisi ollut kyllä todella kiva päästä osallistumaan, mutta puolestaan työt estivät silloin - niin miun tuuria. Jos ei työt niin viimeistään terveys estää, nytkin flunssa yrittää kovasti iskeä päälle.. Torstaina pitäisi mennä seuraavaksi töihin, sitten onkin taas pari vapaata ja mm. yhdet valmistujaiset tiedossa. Niin paljon ollut kyllä taas kaikenlaista tapahtumaa lähiaikoina, etten ole ehtinyt tietokonetta ajattelemaankaan - nytkin aloin tätä vasta 2 jälkeen yöllä kirjoittelemaan. Mutta yritän jälleen kerran olla ottamatta ylimääräistä stressiä ainakaan näistä blogijutuista. Pidemmittä puheitta taidan siirtyä tuota pikaa nukkumaan, unirytmit on kyllä taas ollut viime aikoina kohdallaan, mutta pikkuvikoja semmoiset!

Yritin ottaa Fasusta ja Ripestä yhteiskuvaa, mutta sain loppujen lopuksi vain tälläisen o>toksen.. :D 

6 kommenttia:

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)