sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Mitä meille kuuluu? (muutoksen tuulia)


Viimeiset pari viikkoa on ollut kyllä sellaista hullunmyllyä etten ole koneella ehtinyt ollenkaan käymään, pahoittelut kovasti siitä! Muutettiin tosiaan viime sunnuntaina Fasun kanssa takaisin Kouvolaan ja aloitin työtkin jo ennen muuttoa Kouvolassa, joten Lpr - Kvl väliä on tullut muutamaan otteeseen nyt ahkerasti sahattua. Niin miun kuin ponin tavarat ovat vielä aika pitkälti purkamatta - suurin osa Fasun tavaroista on edelleen miun autossa kun tallin yksityisten satulahuone ei ole vielä valmistunut. Mutta eiköhän sekin piakkoin valmistu, eipä meillä mikään hengenhätä ole!

Muutto stressasi kieltämättä ihan mukavasti, etenkin Fasun puolesta stressasin miten F tulee matkustamaan ja miten poni tulisi kotiutumaan uuteen talliin jnejne. Muuttopäivänä pikkutiet olivat ihan peilijäässä, vetoautokin ehti olla muutaman kerran jumissa (onneksi ilman hevosta) ja jouduttiin lastaamaan Fasu isomman tien laidassa bussipysäkillä kun tallin lähistölle ei päässyt yhdistelmän kanssa. Heh ja arvatkaa kuka oli jättänyt suurimman pakkaamisen muuttopäivään - siitä ei tosin voi syyttää kuin itseään. Poni käveli kuitenkin suoraan koppiin, matkusti asiallisesti ja on kaikinpuolin kotiutunut nyt oikein hyvin. Muutto suoritettiin siis ihan kunnialla loppuun ja Fasu on ottanut yllättävän lungisti muutoksen (nimimerkillä en suinkaan kehitellyt kaikenmaailman kauhuskenaarioita meidän muutosta..)Meiltä tallille on vajaa 7km matkaa, eli tallimatkoihin ei kyllä paljoa aikaa kulu. Tallilta löytyy tuntitoimintaa, joten päästään varmasti jossain vaiheessa osallistumaan Fasun kanssa myös tunneille. Maneesista jouduttiin valitettavasti nyt muuton yhteydessä luopumaan ja ensimmäinen viikko on menikin aika pitkälti kävellessä kun kenttä oli aika huonossa kunnossa/tilsoja kerääntyi ihan älyttömästi. Mutta onneksi ollaan kesää kohti kokoajan menossa!

Ollaan päästy jo kolmena päivänä tutkimaan lähialueen maastoja ja pitkästä aikaa myös "cityponeilemaan". Blogin pitkäaikaisemmat lukijat saattavat muistaa meidän vanhat seikkailut Kouvolan keskustassa - nyt ei tosin ihan niin lähelle keskustaa päästä, mutta ainakin läheiselle huoltsikalle! Lenkkeiltiin torstaina Hennan kanssa huoltsikalle, parkkeerattiin Fasun kanssa ovien eteen ja Henna kävi hakemassa meille ruokaa (=lue lettua). Kyseisen paikan muutama työntekijä oli nähnyt Fasun ikkunasta ja tuli rapsuttelemaan ponia ja tuomaan herkkuja. Eipä sitä kovin usein kesken lenkkiä käydäkään syömässä.. :D Uskon, että F ajattelee nyt viimeistään tämän uuden asuinalueen olevan loppujen lopuksi ihan nasta mesta - ruokaa saa nimittäin kesken lenkkeilynkin.Perjantaina käytiin Hennin kanssa Fasuilemassa ja päästiin onneksi kentälle vähän kouluilemaan kun pohja alkoi olemaan jo paremmassa kunnossa. Alkuun poni vähän kyttäili, eikä olisi oikein malttanut keskittyä työntekoon. Pientä alkujäykkyyttä oli myös havaittavissa, mikä ei tosin ollut mikään ihmekään, mutta loppua kohden poitsu vertyi, sekä keskittyi tosi kivasti! Ei tehty mitään järin ihmeellistä, ihan perus taivutteluja, muutamia avoja ja väistöjä, että poni joutui keskittymään olennaiseen ja saatiin vähän jumppailtua. Fasu oli kyllä niin mielissään päästessään töihin ja tämän päivän (la) ratsastuksessa vielä eilistäkin paljon parempi (ja vetreämpi). Toivotaan, että kenttä pysyisi nyt hyvänä niin päästäisiin treenailemaan enemmän, ettei turhaan tarvisisi kävelylinjalla pysyä kun 2015 oli niin käyntipainoitteinen.

Tämän enempää en kerkeä valitettavasti tähän väliin tarinoimaan, nukkumassakin piti olla jo monia tunteja sitten, että jaksaa aamulla taas heräillä. Oli kuitenkin pakko tulla päivittelemään blogi ajantasalle - hengissä ollaan! Uskon, että blogi tulee taas aktiivisoitumaan enemmän, etenkin kun päästään kunnolla asettumaan aloilleen ja kelit paranevat :)

Fasu oli selkeästi tätä mieltä miun ja Hennin kuvausyrityksistä...

2 kommenttia:

  1. moi! tervetuloo tonne tallille kouvolaan. itse käyn siellä tunneilla joten saatetaan törmäillä.(ei siis kirjaimellisesti). mutta fasun olen pari kertaa jo nähnyt ja ihan kivalta näyttää:)

    VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)