tiistai 12. tammikuuta 2016

Remember life and then your life becomes a better one

Ollaan tosiaan pikkuhiljaa alettu ravailemaan enemmän ja ponissa on kyllä virtaa kuin pienessä kylässä. Tuntuu, että nämä kovat pakkaset nyt viimeistään sekoittivat pienen ponin päänupin ihan kokonaan, vaikka liikutuksen suhteen ei juurikaan olla hölläilty. Vähäisen lumen takia Fasun tarha on edelleen aika kova ja epätasainen, joten vähemmästäkin se riemu repeää kun pääsee hyvälle, sekä tasaiselle pohjalle puksuttelemaan.

Ei kukaan, joka keventää toisen taakkaa, ole maailmassa hyödytön.

Maanantaina oli tarkoituksena (huomaa tarkoituksena) ottaa kevyt käynti-hölkkätreeni maneesissa kun allekirjoittaneelle iski ärsyttävä talviflunssa. Fasu oli asiasta lievästi eri mieltä ja loppujen lopuksi sinkoiltiin ympäri maneesia pienestäkin rasahduksesta. Jo alusta asti F tuntui kovin energiseltä, mutta auta armias kun meidän ainut "maneesikaveri" lähtikin talliin. Sitä pienen ponin järkytyksen määrää kun toinen hylätään tuosta noin vain yksin pelottavaan maneesiin. Pakkasesta johtuen maneesin pressut vähän natisevat ja paukkuvat, joten saatiin mukavaa lisäextremeä treeniin kun Fasu päätti yhdessä vaiheessa, että maneesi syökin hänet hengiltä. Ravityöskentelyistä ei voitu puhuakaan, keskityin vain saamaan Fasua vähän rennommaksi ja keksimään tehtävää tehtävän perään. Saatiin onneksi vähän ajan päästä uusi "maneesikaveri" ja heti kun poni rauhoittui siirryttiin takaisin tallin puolelle. Jalan puolesta olin huolissani ja kävin kerran kesken ratsastuksen kokeilemassakin ettei se vaan ottanut mistään nokkiinsa, mutta saatiin onneksi huokaista helpoituksesta. Käveltiin nimittäin yhdessä vaiheessa takajaloilla, josta tehtiin komea ninjaloikka eteenpäin ja pelästyin jo, että jalka meni samalla sekunnilla uudestaan rikki, mutta ei onneksi sentään. Ei kai tuota enää tarvitsisi niin paljoa varoa kun on todettu jo parantuneeksi, mutta mitä vähemmän mitään ylimääräistä niin sen parempi.Tiistaina käytiin vuorostaan käppäilemässä maastakäsin vajaan tunnin lenkki ja tutustuttiin ennen lenkkiä myös uuteen hevosystävään, joka muutti vähän aikaa sitten meidän tallille. Kaverukset tulivat alusta asti hyvin toimeen ja Lean sanoja lainaten: "Fasu on kyllä mainio ystävä!", josta on helppo olla samaa mieltä. Keskiviikkona käytiin aluksi pellolla käppäilemässä Iinan ja Mokkiksen kanssa alkukäynnit, jonka jälkeen siirryttiin maneesiin ravailemaan. Iina innostui kuvailemaan meistä kännykällään muutaman videon ja huutelemaan samalla meille ohjeita. Tarkoituksena olisi parin viikon sisään ottaa Iinalta käynti-ravi -tunti tai vaihtoehtoisesti pistää Iina hetkeksi ratsaille!


Torstaina olikin rapeat -27 astetta pakkasta kun lähdettiin Fasun kanssa lenkkeilemään. Meitä ei paljon pakkaset pidättele ja käytiinkin 45min maastakäsin kävelylenkki eikä tullut ollenkaan vilu (paitsi vähän varpaille) kun hyvin pukeutui! Perjantaina kaveri tuli miun mukaan tallille ja alkuun käytiin pellolla nappaamassa muutamat kuvat Fasusta. Pari viikkoa on ollut tarkoitus ottaa ponista uusi rakennekuva, jota voidaan sitten tulevaisuudessa vertailla. Tällä hetkellä Fabsu on kyllä niin rassun näköinen kun lihakset ehtivät sairasloman myötä tippua ihan mukavasti. No ihan ymmärrettävää ja eiköhän myö pikkuhiljaa niitä bodailla takaisinpäin!


 
^ Snäpistä löydyn tosiaan nimellä jennnulii, jos kiinnostaa seurailla. Päivittelen sitä some-kanavista eniten :)08.01.2016

08.06.2015

Lauantaina käytiin selästä käsin vajaan tunnin / 5.7km maastolenkki kun pakkaset lauhtuivat 10 asteella. Tehtiinkin Fasun kanssa pienimuotoinen "tutkimusmatka" ja käytiin tutustumassa ihan uusiin reitteihin. Muutamia pätkiä päästiin ottamaan myös ravia ja ai kun ponilla olikin kivaa! Sunnuntaina ajattelin kokeilla ensimmäistä kertaa vähän liinassa hölkkäyttää ponia niin Fasu saisi itse vähän venytellä. Onhan poni nyt muutaman kerran tämän saikun aikana liinassa nopeasti pyörähtänyt kun eläinlääkärille ollaan esitelty meidän ravia, mutta ensimmäisen kerran nyt "kunnolla". Alkuun käveltiin n. vartti ympäri maneesia, jonka jälkeen otin Fasun ympyrälle ja alettiin kevyesti hölkkäilemään. Kaikki meni niin kauan hyvin kunnes poni otti jostain X-syystä kimmokkeen ja pyrähti pomppien pukkilaukkaa eteenpäin. Hmm. Onneksi sain tilanteen nopeasti rauhoitettua ja kokeiltiin hetken kuluttua uudelleen vähän paremmalla menestyksellä. En uskaltanut tosiaan kauaa ravauttaa kun jalka kummitteli taas mielessä ja ponikin vaikutti niin pinkeältä paikoitellen. Välillä tuli kuitenkin superhyviä, rauhallisia pätkiä, jolloin F venytteli kiltisti eteen-alas.

Energiaa kyllä olisi, mutta miten ne saataisiin purettua nätisti jos toinen on kuin tikittävä aikapommi..? Normaalisti Fasulla olisi tässä kohtaa sellainen "aivot narikkaan" -päivä ja päästäisin sen riehumaan sielunsa kyllyydestä maneesiin irtona, mutta se ei taida nyt ihan olla meidän vaihtoehtona.Nyt maanantaina Henni tuli kaverilleen tänne Lappeenrantaan ja pääsi pitkästä aikaa mukaan Fasuilemaan! Kouluiltiin molemmat yhteensä noin tunti maneesissa mukaan lukien alku- ja loppukäynnit ja tämä oli nyt ensimmäinen ns. kunnon kouluilukerta kun uskalsin ottaa enemmän ravia.

Jo alusta asti Fasu oli hyvin energinen ja vähän pinkeän, sekä jännittyneen oloinen. Miten sen nyt sanoisi - vähän "ylidramaattinen" apuja kohtaan, että ponin mielestä häneen ei olisi saanut puuttua juuri ollenkaan. Esimerkiksi väistöä tehdessä väistävä apu saattoi mennä ihan kuuroille korville ja heti kun vähän napakammin pyysi se olikin Fasusta järkyttävää. Lähdettiin tekemään käynnissä ihan perus taivutteluja, väistöjä, vähän avoja ja sulkuja niin, että poni joutui keskittymään olennaiseen. Maneesin "paukahtelut" järkyttivät välillä Fasun herkkää mieltä, mutta yritettiin nollata tilanne heti ja jatkaa siitä mihin jäätiin. Pikkuhiljaa poni alkoi rentoutumaan kunnolla, keskittymään, sekä ylipäätänä rauhoittumaan ja paikoitellen tulikin tosi hyväntuntuisia ja tasaisia pätkiä ja lopeteltiinkin sitten meidän osalta siihen. Kovin kauaa en viitsi vielä ravissa työskennellä kun ollaan vasta palailemassa treenamiseen pariin.

Henni kävi lopuksi ottamassa vähän käyntiä ja ravia - kaksikolla sujui oikein hyvin :)

Fabion mielestä oli hirrrveän rankat treenit! (ainakin melkein)

Viime perjantailta muutama klippi ja maanantailta yksi video:Huomenna (tai itseasiassa tänään tiistaina) Henni tulee jälleen mukaan Fasuilemaan ja suunniteltiin alustavasti ilman satulaa menoa. Saa nähdä minkälaista (lumi)myrskyä se on luvannut - joutuuko Fasu-parka turvautumaan pumpuliin ja korvahuppuun, että vältyttäisii pahimmilta ninjailuilta, jos maneesin pressut vähän paukkuvat. Uskalla kuitenkaan hirveästi mitään ylimääräisiä riskejä ottaa tuon kintun kanssa, nimimerkillä vähän ylisuojeleva(ko?)


Mutta heitelkäähän ihmeessä kommenttia postauksesta mikäli tykkäsitte! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)