tiistai 23. kesäkuuta 2015

uuden kypärän testailua ja pientä pohdintaa

Edellinen kypäräni koki tosiaan kovan kohtalon kaatumisessa - yllättävän vähän kuitenkin rikkoutui, eikä kaikeksi ihmeeksi tullut edes aivotärähdystä vaikka pää iskeytyikin aika voimalla maahan. Huh, onni onnettomuudessa! Veljekset Wahlsten tarjoutuivat sponsoroimaan minulle uuden kypärän vanhan tilalle ja lopulta päädyin samanlaiseen Lami-Cellin Transformer -malliston kypärään, tosin tällä kertaa ruskean väriseen. (Ai miten niin muka "kaavoihin kangistunut" - nimimerkillä tilannut ainakin parit tismalleen samanlaiset suitset ja rintaremmin kun vanhat olivat jo parhaat päivänsä nähneet..) Mutta mitäpä sitä hyvää vaihtamaan, täysin tyytyväinen olen kyllä kypärään ollut. Etenkin säätömahdollisuus on minusta plussaa tuova ominaisuus ja lisäksi tämä Transformer on mukavan kevyt päässä.

SRL'n sivuilta lainattua:
"Ratsastuskypärä tulee uusia aina kovan kolauksen aiheuttaman putoamisen jälkeen, koska isku yleensä vahingoittaa kypärän rakennetta. Muutokset ovat usein mikroskooppisia, vaimentava aine painuu iskussa kasaan, jolloin kypärän kyky vaimentaa seuraava isku heikentyy."

Joten muistakaahan uusia kypäränne aina kovan kolahduksen jälkeen, kyseessä on kuitenkin halpa henkivakuutus!


Meillä on kuitenkin vain yksi pää, joten muistakaahan myös pitää kypärä päässä aina ratsastaessa! Pää on herkkä vammoille, eikä päähän kohdistuneen iskun tarvitse olla edes iso aiheuttaakseen jopa pysyviä, elinikäisiä vammoja. Joten arvostakaahan päänuppianne sen verran, että käytätte kypärää. Pienilläkin teoilla voi olla suuri merkitys ja jälkiviisaus ei oikein tässä asiassa enää auta - ja se tutuin ja turvallisinkin hevonen voi säikähtää (tai esimerkiksi vaikka kompastua laukassa ja kaaduta) Älkää ottako turhaan typeriä riskejä, koskaan ei voi tietää mitä käy.

Kypärä ensimmäistä kertaa testissä #järkipäässä


Tilasin tosiaan Ebaystä Fasulle virikepallon, kun Suomesta ei vastaavanlaista löytynyt kuin yhdestä kaupasta, josta ei kovin positiivisiä kokemuksia ole. Ja itseasiassa hiukan halvemmaksi se vielä tuli ulkomailta tilattuna - pallo jäi maksamaan 37,60e rahtikulujen kanssa ja lisäksi tuli viikon sisään tilauksesta!

Tänään kävin hakemassa pallon postista ja heti tallille päästyäni laitoin pallon sisään kivennäistä, sekä heppanameja ja kävin nakkaamassa sen Fasun tarhaan. Ei mennyt kauaakaan kun poni tajusi mistä on kyse ja kovasti se palloa pyörittelikin siellä kun välillä vilkuilin ulos karsinaa siivotessa. Ihan helposti niitä nameja ei kuitenkaan pallosta tule, joten niiden eteen täytyy nähdä vähän vaivaakin. Fasun mielestä ainakin hirveän kiva uusi kaveri!

Kännykällä kuvattu pieni video (parempaa matskua tulossa jossain vaiheessa!)
Laser on tosiaan vielä lainassa pari päivää, sitten onkin kaksi viikkoa ehditty oikein olan takaa tykittää laseria koko poniin. Nyt kaatumisesta on melkein kuusi viikkoa, elokuun puolivälissä käydään varmaan klinikalla kontrollissa. Mutta sitä kerkeää miettiä sitten lähempänäkin. Samaan mallin jatketaan; kävelyiden ja ohjasajon parissa, kyllä tää tästä!


Ja muistakaahan käydä osallistumassa arvontaan! :)

4 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia! Minkä niminen tuo ylimmän kuvan hevonen on, jolla ratsastat? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että pidit ja suuret kiitokset! :) Mokkasiini.

   Poista
 2. Kiva nähdä kun ratsastat jollain muullakin kuin Fasulla! Hyvältä näyttää. Pikaista paranemista sinne !

  VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)