perjantai 12. kesäkuuta 2015

uusi lajivaltaus ja muita kuulumisia!


Sain vihdoin ja viimein tilattua Fasulle uudet Glööcklerin riimut, joita ihailin jo huhtikuussa hevosmessuilla. Siitä asti jäänyt häiritsemään, joten pitihän ne sitten tilata niin eipähän häiritse enää.. :D

Meidän päivät ovat kuluneet tosiaan ihan rauhallisissa merkeissä - F on ainakin toistaiseksi pysynyt nahkoissaan, eikä ole pahemmin riekkunut. Hieman tylsistynythän se on kun tottunut joka päivä liikkumaan monipuolisesti ja nyt pitäisi vaan malttaa olla ja kävellä. Olenkin yrittänyt keksiä Fasulle erilaisia virikkeitä; karsinaan kävin ostamassa slow feeding -verkon, viritettiin Emmin kanssa muovipullo seinälle leluksi (joka onkin ottanut jo aika paljon damagea) ja myös havunoksia olen laittanut ponille pureskeltavaksi. Lisäksi tilasin vielä virikepallon, joka täytetään herkkupaloilla - sitäkin päästään pian kokeilemaan!
Kengittäjä kävi viime viikolla ottamassa Fasulta kengät pois ja ainakin nyt kesä ollaan ilman kenkiä. Olen aiemminkin (vuosia sitten) pitänyt ponia ilman kenkiä ja mielellään pitäisin edelleenkin, mutta Fasu on kuitenkin sen verran herkkä kavionpohjistaan että suosiolla pidän ponin kengässä. Ollaan käyty kävelemässä maastakäsin n. puolesta tunnista tuntiin lenkkejä, lähiaikoina nyt vain ihan tallin alueella, kun poni hiukan aristelee maastossa kavionpohjiaan. Harmi kun tallin pihapiiristä ei lähde suoraan mitään kivoja autottomia metsäreittejä - niitä kun olisi niin paljon kivempi talsia! Mutta kengittäjän mukaan ponin pitäisi tottua kengättömyyteen taas ja pian päästään taas maastoon lenkkeilemään.

Ollaan tosiaan tällä viikolla ehditty tehdä jo uusi lajivaltaus, nimittäin ohjasajo. Jo pitkään on ollut pienenä haaveena opettaa Fasu ohjasajolle ja nyt oli ainakin hyvä sauma sellaista harjoitella! Aloitettiin maanantaina niin, että Emmi kulki aluksi vierellä, mutta koska poitsu ei ollut juuri moksiskaan niin jätettiin aika pian talutus pois. Fasulla on jonkin verran vedetty vuosien aikana pulkkaa, joten se sieti hyvin liinat sivulla. Lisäksi poni on nopea oppimaan, sekä herkkä ja ainakin työskentelymotivaatio ja yrittäminen oli Fasulla ihan 10. Kyllä muuten ponin ilme kirkastui kun mamma laittoi kuukauden tauon jälkeen suitset päähän! Nyt torstaina jatkettiin siihen mihin jäätiin, itse ohjasajoin taas aluksi ja Emmi lopuksi. Olen ohjasajanut tosi vähän, viime kerrastakin pieni ikuisuus aikaa, joten hetki meni jutun sisäistämisessä. Saatiin lopuksi muutamat ihan kivat väistötkin ja avot - siitä se lähtee pikkuhiljaa! Emmi sitten "kikkaili" ponin kanssa enemmän ja tekivät mm. ympyrällä väistöjä molempiin suuntiin, jotka sujuivat yleisesti tosi kivasti.
Tasaisen tuntuman pitäminen on itselleni vielä vähän hakusessa, jään helposti turhan löysin ohjin humputtelemaan, enkä "uskalla" pitää kunnon tuntumaa edestä. No tämä päivä oli kuitenkin jo parannusta maanantaihin ja eihän tässä olla vasta kuin kaksi päivää uutta juttua harjoiteltu.. :D Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa! Fasu oli niin mielissään kun pääsi tekemään vähän töitä ja oikeasti joutui miettimään välillä - kyllä oli hyvää jumppaa takapäällekin päästä tekemään kunnon ristiaskelia. Mutta poitsu on kyllä suoriutunut hirmu hyvin ja pääsi nopeasti jutun jujuun kiinni, fiksu F! Ehkä joskus tulevaisuudessa repäistään ja laitetaan kärrytkin.. ;D


Tiistaina meillä kävi hieroja ja saatiin samalla laserlaite viikoksi vuokraan. Hieroja kuitenkin totesi, ettei ponia ole vielä järkevää hieroa - saattaisi mennä vielä entistä jumimpaan, joten ohjeeksi vaan koko ponin käsittelyä laserilla. Jalkaa hoidetaan pienemmällä "osalla" ja koko ponia sitten isommalla, tästä kirjoittelen luultavammin vähän tarkemmin jossain vaiheessa! Tiivistettynä laser on siis täysin vaaratonta, tehoaa nopeasti, sekä se vähentää kipua ja vaikuttaa tulehduksiin ja turvotuksiin. Sitä voidaan käyttää mm. nivelvaivoihin, haavanhoitoon, luutumisprosessin nopeuttamiseen, jännevammojen parantamiseen, sekä rasitusvammojen hoitoon. Parhaimmillaan laserkäsittely saattaa puolittaa parantumisaikaa. Mutta tulen varmaan tästä aiheesta tarinoimaan vielä uudestaan myöhemmin.


Meillä jatketaan nyt siis kävelyiden, ohjasajojen, sekä laserhoitojen merkeissä. Näillä siis mennään ja toivotaan, että kaikki menee odotusten mukaisesti ja saadaan hyviä uutisia sitten kontrollikäynnillä :)


4 kommenttia:

 1. Hieno Fasu! Mulla on sellainen mielikuva että olisin sitä joskus aikoinaan ohjasajanut ja juoksuttanut kahdella liinalla.. Mutta onhan siitä jo sen verran kauan (öö, ehkä 7 vuotta?), että pehmeä aloitus on varmasti joka tapauksessa paikallaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fasu oli kyllä taas mallioppilas, niin hienosti keskittyi ja yritti parhaansa. Aijaa, haha! Joo pieni tovi siitäkin kyllä sitten vierähtänyt.. :D Kiitoksia kommentistasi!

   Poista
 2. Kivaa että pääsette tekemään vähän jotain uutta kävelyn seuraksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jep! :) Fasu on niin innoissaan aina lähtemässä töihin, selkeästi kaipaa jotain oikeasti fiksua tekemistä kävelyn lisäksi!

   Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)