maanantai 17. marraskuuta 2014

kuluneen viikon kuulumisia ja arvonnan tulos


Keskiviikkona
ja torstaina käytiin Saaran ja Samin kanssa maastoilemassa - kylläpä oli ponit taas tyytyväisiä päästessään yhdessä maastoilemaan! Mentiin molempina päivinä pääosin käyntipainoitteisesti, kun Sami on vielä toipilas. Keskiviikkona lähdettiin tutkimaan uutta metsäpolkua, joka sattumalta löydettiin yhden reitin varrelta. Lopulta onnistuttiin eksymäänkin hetkeksi kun käännyttiin takaisinpäin, muttei oltukaan enää varmoja mistäpäin tultiin.. :D Torstaina käytiin lyhyempi maastolenkki, kun tarkoitus oli sen jälkeen käväistä maneesissa ottamassa kaikki askellajit läpi. Mielenkiinnosta Saarakin pääsi hetkeksi Fasun kyytiin - ihan hyvin kaksikolla meni, mitä nyt F taas vähän jännitti uutta ratsastajaa.


Perjantaina juoksutin Fasun ennen ratsastusta ja energiaa oli taas kuin pienessä kylässä! Muutamat ihme pukkispurtitkin poni otti yllättäen liinassa, ihan hyvä että sai alkuun vähän purkaa ylimääräisiä virtojaan. Harmikun maneesissa ei ainakaan yksinään uskalla vielä irtojuoksuttaa, kun yhdestä kohdasta puuttuu pressu ja oviaukon eteen ei saa mitään kovin varmaa viritelmää. Perjantaina työskenneltiin aika paljon kahdeksikoilla ja mentiin myös käynti- ja ravipuomeja ja loppuun kohden poni olikin hyvän- että rennontuntuinen. Lauantaina Fasulla ja Annikalla oli Paken kouluvalkka, joka oli kuulemma sujunut oikein hyvin! Olivat työstäneet ihan perusjuttuja, kuten väistöjä ja ympyröitä. F oli ollut kaikinpuolin tosi kiva ja liikkunut hyvin, vaikkakin oikea laukka oli tosin ollut vähän huonompi.Muutama vanha kesäkuva tähän väliin!

Sunnuntaina tehtiin ponin kanssa kevyt eteen-alaspainoitteinen treeni ja käveltiin ekstrapitkät alku- ja loppukäynnit. Maanantaina sain auton aamupäivästä käyttöön ja pääsin tallille lähtemään ihanan aikaisin! Päätinkin pitkästä aikaa käydä ponin kanssa kahdestaan heittämässä reipas maastolenkki, niin että saataisiin laukkasuorilla vähän energioita purettua. Käytiin hetki hiekkakuopallakin kiipeilemässä ja hyvä, että poni malttoi pysyä nahkoissaan kun pääsi spurttailemaan mäkiä ylös. Ilman satulaa + kolmipalat olikin aivan oiva valinta tälle reissulle, mutta yllättävän hyvin jarrut kuitenkin toimivat. Käytiin tutkimassa ihan uusia reittejä ja löydettiinkin uusia hyviä polkuja ja teitä. Pitääkin joku päivä varata kunnolla aikaa ja käydä heittämässä joku 15km lenkki ja tutkia lisää uusia maastoja!Rivi oli jo paljon parempi ennen kuin kurakelit tulivat takaisin ja jalka onkin lähtenyt nyt huonompaan suuntaan. Poni liikkuu kyllä mielellään ja ihan puhtaasti, ennen liikutusta jalassa on aina aika paljon nestettä ja se on hiukan lämmin, mutta liikutuksessa lähtee lähes kaikki nesteet pois. Olen nyt yrittänyt pitää mahdollisuuksien mukaan jalan puhtana ja kuivana, sekä kylmäillyt aina liikutuksen jälkeen. Kauheaa oli viedä poni puhtain jaloin mutatarhaan kun sen aamupäivällä kävi liikuttelemassa, mutta onneksi ihanat Samin omistajat lupautuivat iltaisin pesemään uudestaan poitsun jalat ja olivat laittaneet parina päivänä lämppärinkin yöksi. Sanna käski minun klipata molemmista takajaloista puoleen väliin kaikki karvat pois, että ne saa helpommin putsattua ja kuivattua, eikä siellä hautoisi mikään. Pitää nyt ottaa huomenna työn alle jalkojen klippaus, jos vain tuo meidän miniklipperi pureutuu noihin jalkavilloihin. Muutenkin pitäisi etsiä joku klippaamaan poni lähiviikkoina, kun talvikarvaa on jo kertynyt!

Meidän estepenkki on ollut kokoajan monia kuukausia myynnissä tuloksetta ja tänään lopulta päädyin viemään sen läheiseen hevostarvikeliikkeeseen välityssatulaksi. Toivotaan, että se sitä kautta menisi kaupaksi ja päästäisiin sitten ostamaan meille uusi estepenkki, että päästäisiin takaisin treenailemaan kunnolla. Huomenna Fasulle tulee yksi vuokraajakokelas, lauantaina olisi tarkoitus vähän hyppäillä ilman satulaa, josta on tulossa sitten blogiin matskua. Saa nähdä millainen riemu repeää, kun pitkästä aikaa yritetään hyppäillä ja vieläpä ilman satulaa.. :D Kylmää kyytiä taas kuskille! Pyysin Annikaa liikuttelemaan poitsun su-ma, kun itse olen risteilemässä ja hän liikuttelee Fasun mielellään.

Jätkä on käynyt taas lähipäivinä nauttimassa solariumista! (joka tosin lähtee ensi viikolla :/)

Arvonta päättyi tänään illalla ja arvoin netistä löytyvällä arvontakoneella tulokset. Voittajaksi tällä kertaa selviytyi Ella - paljon onnea! Otan sinuun yhteyttä sähköpostitse. Ja kiitokset kaikille osallistuneille :)

Heitelkäähäs postaustoiveita, (mietin että pitäisikö uusi bannerikisa laittaa pystyyn..?)

4 kommenttia:

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)